Ozana Bašić

Oluja 2

 Razgovor s admiralom Davorom Domazetom Lošom

Danima slušamo kako je veliko srce Hrvata iznad zdravog razuma, priznajem možda i griješim, i pitam se tko brine o hrvatskim građanima, hrvatskom narodu i našoj sigurnosti? Tko je dao mandat ovoj vladi da ne kontrolira granice Lijepe naše? O svim pitanjima i mogućim posljedicama razgovarala sam kratko sa admiralom Davorom Domazetom Lošom.

Admirale sazvano je konačno i Vijeće za nacionalnu sigurnost, je li to u ovoj situaciji malo prekasno?

Vijeće za nacionalnu sigurnost trebalo je sazvati odmah po inauguraciji Predsjednice. Mi do sada nemamo ono što bi trebala imati svaka razumna država, a to je zaštita nacionalnih interesa. Mi se ne možemo ni štititi kad ne znamo kako. Jedini smo u Europi koji nemamo strategiju nacionalne sigurnosti. Izbjeglička/imigrantska kriza nije slučajna, ona je dobro programirana i dobro vođena. To je plan u kojem se želi Europu baciti na koljena.

Upravljane krize

Ne mogu se oteti dojmu kako je sve krenulo nakon sastanka Bilderberg skupine. Ima li to po vama izravne veze sa njima?

Apsolutno! Bilderberg je operativna skupina tajnih vladara svijeta. Nakon njihovih sastanaka uvijek slijedi neka Bilderbergkriza. Bilo da je riječ o financijskoj krizi, slučaju Grčke ili slučaj izbjeglica. Bildeberg je operativno tijelo tajnih vladara svijeta koji proizvode krize. Dakle, ovdje je na djelu ta doktrina koja je nastala 90-tih godina 20. stoljeća u kojem se ne vode više klasični ratovi, nego se osvaja svijet upravljanom krizom. Zato se i govori stalno, financijska kriza, kriza u Afganistanu, kriza u Iraku, kriza Iranu, kriza u Libiji, kriza u Siriji...

Jedno od načela kojima se kriza vodi jest ta da nije cilj riještiti krizu, nego krizu održavati na poželjnoj razini i održavati je što duže, jer je zarada tada najveća. Dvije su stvari za razumijevanje krize. Imate onoga koji upravlja krizom i operator koji je u funkciji tih upravljača krize kako bi krizu uvijek poticali, održavali na poželjnoj razini. To se zove nadzirani nered ili determinirani kaos.

Je li ISIL u ovom slučaju operator krize?

ISIL se nije pojavio sam po sebi, on je stvoren, naravno u svom ekstremnom djelu jer je ovdje u pitanju psihološki ISILISIL se koristi kao operator krize na tom području, briše svu memoriju svih triju civilizacija. Nestala je babilonska zato uništavaju sve spomenike i građevine na svom pohodu, briše se helenska i nestaju posljednji kršćani. Ostaju obilježja samo islamske vjeroispovijesti. Kad nestaje memorija, onda se islamske izbjeglice šalje u Europu. Konstantno se licitira o broju, on je i nije bitan. Želi se stvoriti mreža diljem kršćanske Europe i to je krajnji cilj.oblik ratovanja, to je neprekidno zazivanje straha, a strah je element koji je unutar krize jako bitan. On djeluje kao operator krize, a na tom području su bile tri civilizacije. Babilonska, helenska i kršćanska. Što se događa u ovom trenutku? ISIL se koristi kao operator krize na tom području, briše svu memoriju svih triju civilizacija. Nestala je babilonska zato uništavaju sve spomenike i građevine na svom pohodu, briše se helenska i nestaju posljednji kršćani. Ostaju obilježja samo islamske vjeroispovijesti. Kad nestaje memorija, onda se islamske izbjeglice šalje u Europu. Konstantno se licitira o broju, on je i nije bitan. Želi se stvoriti mreža diljem kršćanske Europe i to je krajnji cilj. U tom slučaju Europa je kriva sama sebi i nitko drugi nije kriv. Ona je kriva iz razloga što je protjerala Krista, a temelj europske civilizacije jest kršćanstvo. Kad ga je protjerala, uvela je i pristala na ideologiju militantnog liberalizma. Sve je dopušteno i Europa je ostala duhovno prazna. Što se sada događa? Sad se najvitalniji dio gdje se uništavala memorija premještaju diljem EU, od Skandinavije do La Mansha i Jadrana.

Nije ovdje bitan broj nego će se stvoriti neki oblik geta u svim europskim državama, u biti stvorit će se mreža. I logika je oni se neće moći uklopiti u kršćansku zapadnu civilizaciju, bilo da je riječ o katolicima, pravoslavnima ili protestantima. Oni će postati strano tijelo, ali budući kad pogledate kako se radi metodologija pa i jučer prvi autobusi koji su ušli u hrvatsku su žene i djeca. Dakle, ide vitalni dio. Europa ima demografsku katastrofu. Oni će imati dva oružja, neće se uklopiti u kršćansku europsku civilizaciju, stvarat će te točke diljem Europe, prvo će nicati džamije, a potom dolazi do njihove demografske ekspanzije, neprilagođeni i ono što oni sa sobom nose, nije to negativno nego je to takva civilizacija. Oni će unutar toga početi tražiti neka njihova ljudska prava, a to znači da ona može završiti u obliku terorizma. U nekom krajnjem obliku.

Europa u ovom trenutku zbog toga jer je imala potpuno pogrešnu politiku i to ne od sada nego od Drugoga svjetskog rata, a htjela je postati nad država koja je suspendirala mnoge elemente suvereniteta država koje su članice EU uključujući i Hrvatsku. I što se sad dogodilo? Izbrisali su granice, izbrisali su Schengensku granicu i taj Schengen je pao jednostavno bez ispaljenog metka. Ne možete zaustaviti prelazak ovih imigranata i praktično Schengenska granica više ne postoji, a unutar Schengena se može slobodno kretati. Uslijed ovih događanja dobivamo odgovor.

Jedina pozitivna stvar jest ponovno stvaranje nacionalnih država i bez obzira tko god što mislio o Orbanu jedini je OrbanJedina pozitivna stvar jest ponovno stvaranje nacionalnih država i bez obzira tko god što mislio o Orbanu jedini je europski državnik koji razmišlja svojom glavom. Jedini je koji ima koji snage poduzeti korake u konkretnom slučaju. Vidimo buđenje i drugih, tu je Slovačka, Češka, Austrija i Norveška jer je Norveška politika rekla ovo, kad uđu izbjeglice /imigranti evo dajemo dva otoka gdje su polarni medvjedi. Tamo ćemo vas smjestiti. Ne može državni suverenitet postojati ako mi ne kontroliramo svoju granicu.europski državnik koji razmišlja svojom glavom. Jedini je koji ima koji snage poduzeti korake u konkretnom slučaju. Vidimo buđenje i drugih, tu je Slovačka, Češka, Austrija i Norveška jer je Norveška politika rekla ovo, kad uđu izbjeglice /imigranti evo dajemo dva otoka gdje su polarni medvjedi. Tamo ćemo vas smjestiti. Ne može državni suverenitet postojati ako mi ne kontroliramo svoju granicu.

U funkciji razbijanja Europe

Tko je na vlasti? Je li moguće da su u predizbornu trku uključili i imigrante?

Na vlasti je ona vlada koja ne voli i ne želi ovu državu, garnitura koja provodi unutarnju agresiju na Republiku Hrvatsku. Ta je politika sustav proganjanja, protjerivanja, pa Milanović poziva mlade da idu u Australiju... Ako vi praznite državu od obrazovanih mladih ljudi, pa normalno je da slijed te i takve protudržavne politike jest poziv ove mladeži izbjeglica. To je njihova politika.

U ovome trenutku nema druge obrane, ne postoji druga obrana, nego nadzor svojih granica i ne dozvoliti bilo kome ulazak u zemlju. Sve te tobožnje branitelje ljudskih prava i licemjerne novinare i političare koji su se pojavili kao eto treba biti human, evo im poruka njihovom lažnom homoljublju: „ neka svaki od vas uzme i obznani jeste li vi od tih 10 imigranata /izbjeglica smjestili u svoju kuću? Kad ih vi smjestite u svoju kuću, onda možete nekoga drugoga prozivati. Neće primiti niti jednog, zašto? Jer su u funkciji ovog razbijanja Europe . Što taj Ostojić ne smjesti u svoju obitelj nekoga?

Papa Franjo jasno je posalo poruku europljanima, primio četveročlanu obitelj iz Damaska....Potrebitima Hrvati oduvijek pomažu, to nije sporno, ali zbunjuje li svojim potezima hrvatsku javnost,što je sa suverenitetom zemalja, čudan je po pitanju beatifikacije bl. Alojzija Stepinca, primanjem četnika Nikolića i stav oko Međugorja?

Papa Franjo i njegovi potezi su vrlo dvojbeni, poglavito o prema Hrvatima. Hrvati su oduvijek bili antemurale christianitatis, međutim što se događa, čudna Vatikanska politika, dok smo 90-tih imali dvije uporišne točke to je bio Vatikan i Svetac Papa Ivan Pavao II. i Njemačka . Mi danas nemamo niti Vatikan niti Njemačku. Za Vatikan nismo krivi, ali za Njemačku jesmo, zato jer smo propustili 2000-tu godinu s Račanom, pa Sanaderom i Ostojićem u slučaju Perković te engleskom politikom koja je uvijek protiv Hrvatske.

Vatikanska politika u ovom trenutku je čudna, kako bi čitatelji razumjeli treba sagledati stvari ovako. Npr. Papa Franjo dolazi u Sarajevo pred prepuno Koševo, ni jednom riječju nije spomenuo Hrvate, doletio je zrakoplovom kojim nijedan Papa do sada nije letio, a talijanska zrakoplovna kompanija ima 60 takvih zrakoplova. Ništa se ne prepušta slučajnosti, ali je zanimljivo da je baš taj zrakoplov nosio ime Gabriele D'Annunzio. Za one koji nisu upoznati, Gabriele D'Annunzio bio je fašist koji je okupirao Rijeku, a u tom zrakoplovu Papa na neki način omalovažava Međugorje. Ako se Gospa pojavila u Lourdesu i Fatimi onda se sigurno pojavila i u Međugorju. Osim toga sa tom izjavom o Međugorju on ide izravno protiv Kristovog učenja. Temelj Kristovog učenja jest gdje su dvojica ili trojica u moje ime tu sam ja, a u Međugorju nisu dvojica ili trojica u njegovo ime i mole se njegovoj majci, nego milijuni hodočasnika.

Kako ništa nije slučajno, a Vatikanska diplomacija je jedna od najstarijih i najjačih u svijetu kako se moglo dogoditi da Papa Franjo u ime ekumenizma daje za pravo srpskoj pravoslavnoj crkvi pravo na odluku točnije odobrenje oko beatifikacije bl. Alojzija Stepinca?

To je najteže rušenje kanonskog prava. Katolička crkva je univerzalna crkva i nijedna crkva ne može se miješati unutar univerzalne crkve. Najmanje to mogu pravoslavne crkve jer su autokefalne – državotvorne, nemate jedinstvo pravoslavnih crkava nego je svaka za sebe i svaka za svoju državu. I svaka od tih pravoslavnih država ima pravo proglasiti svog sveca. Ne govorimo o zajedničkim svecima koji su bili do raskola, već nakon. Pa npr. ruski svetac Sv. Nikola Ugodnik je svetac ruske pravoslavne crkve i više nije nijedne druge i ne može se unutar druge pravoslavne crkve određivati može li biti netko svetac ili ne. A onda se događa da jedna minorna crkva koja čak nije ni pravoslavna crkva nego svetosavska, a svetosavlje (Sava i njegov brat su bili katolici koji su prešli na pravoslavlje) je u biti ideologija.

Zašto Papa, ako se toliko zalaže za ekumenizam nije išao razgovarati svaki dan 24 sata, pa ako hoćete javnom i tajnom diplomacijom sa ruskom pravoslavnom crkvom i Kirilom II. patrijarhom kao najveće i najmoćnije crkve, EkumenizamZašto Papa, ako se toliko zalaže za ekumenizam nije išao razgovarati svaki dan 24 sata, pa ako hoćete javnom i tajnom diplomacijom sa ruskom pravoslavnom crkvom i Kirilom II. patrijarhom kao najveće i najmoćnije crkve, jer je jedino sada u Rusiji u cijeloj Europi raste broj kršćana, što sa njima ne ide razgovarati, nego sa vrlo upitnom crkvom u vjerskom smislu.jer je jedino sada u Rusiji u cijeloj Europi raste broj kršćana, što sa njima ne ide razgovarati, nego sa vrlo upitnom crkvom u vjerskom smislu.

Imam dojam kako mnogi „skriveni“ igrači rade o glavi Hrvatskoj?

Pa to je dio politike. Vrlo čudne politike Vatikana prema Hrvatskoj. Evidentno je da u tim krugovima, ja ih zovem hijerarhijskim urotnicima, smeta. Oni ne mogu smisliti da postoji nešto što se zove Država Hrvatska, da je priznata od UN-a, da je članica EU i NATO-a. Prvo su išli oružanom silom, pa su išli pravnom agresijom, pa i tu Hrvati pobjeđuju oslobađaju se Generali, pa onda su išli sa sudom Pravde, pa je i to riješeno u korist Hrvatske, pa se u Hrvatskoj namjerno prešućuje jedna bitna rečenica. Citiram: „JNA i srpske paravojne postrojbe počinile su zločine u svrhu stvaranje homogene srpske države“.

Srbija se ponaša kao da je ona pobijedila u ratu, a ne mi

Dakle, mi imamo definiciju agresora na sudu Pravde u Haagu. Zbog ove rečenice su Josipović i Pusićka do kraja ustrajavali na povlačenju tužbe za genocid.

JNA (crvena zvijezda petokraka) kojoj se divi Josipović i dalje, paravojne srpske postrojbe (kokarda), a takva je OrijentacijaOni koji prate znaju da sam to pisao kao aksiom Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Njemačka, Slovenija i Hrvatska. I Hrvatska sada postaje gravitacijsko geopolitičko središte, jer se sve veže na Jadran i mi dobivamo jako zaleđe. Takva učvršćena politika Hrvatske i ojačana može projicirati svoje interese. Normalno i apsolutno tu je Bosna i Hercegovina, jer ona, a to treba za sva vremena ponavljati jest hrvatska djedovina i hrvatsko kraljevstvo. I u političkom smislu Hrvatska obuhvaća Bosnu i Hercegovinu. Nadalje će se to projicirati prema Crnoj Gori koja će uskoro ući u NATO, Albaniji, Kosovu i Makedoniji. I tada Hrvatska ima to svoje, a ja to u strategiji zovem hrvatsko njihalo.danas politika u Beogradu sa kompletnom četničkom garniturom koja ju vodi. Tako imate s jedne strane unutarnju agresiju tih koji slijede crvenu zvijezdu petokraku i vanjska kombinacija četništva. Srbija se ponaša kao da je ona pobijedila u ratu, a ne mi. Trpaju nas u nekakav Balkan koji ne postoji sa zemljopisne znanosti niti kao balkanski poluotok. Nema ga, ne postoji to je politička izmišljotina.

Vanjskopolitička orijentacija

Kako se Hrvatska mora postaviti u sadašnjim okolnostima, manevar je mali, ali se moramo negdje usmjeriti.

Upravo pišem knjigu Hrvatska strategija nacionalni interesi – 2061. godina (promišljanja) Hrvatska ne može izbjeći i mora poštivati pokrivati okvir u kojem se nalazi. Prema tome, ako je SAD još uvijek vodeća sila svijeta strateški ne možemo van okvira, ne poštivati svoje obveze van okvira NATO-a. Drugo Hrvatska ne može dugoročno, geopolitički djelovati ako se ne veže na Njemačku, jer novo preslagivanje karte Europe i svijeta ide od Baltika do Jadrana. I ova politika koju vodi sad Predsjednica, to je ta politika o kojoj sam ja pisao, a mediji prešućuju.

Oni koji prate znaju da sam to pisao kao aksiom Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Njemačka, Slovenija i Hrvatska. I Hrvatska sada postaje gravitacijsko geopolitičko središte, jer se sve veže na Jadran i mi dobivamo jako zaleđe. Takva učvršćena politika Hrvatske i ojačana može projicirati svoje interese. Normalno i apsolutno tu je Bosna i Hercegovina, jer ona, a to treba za sva vremena ponavljati jest hrvatska djedovina i hrvatsko kraljevstvo. I u političkom smislu Hrvatska obuhvaća Bosnu i Hercegovinu. Nadalje će se to projicirati prema Crnoj Gori koja će uskoro ući u NATO, Albaniji, Kosovu i Makedoniji. I tada Hrvatska ima to svoje, a ja to u strategiji zovem hrvatsko njihalo. Dakle, od Baltika do Hrvatske je snaga koja jača, a onda kao takva se projicira na Istočnu i Sredozemnu. Njemačka je središte, zapadna Europa je mrtva i stvara se normalna i vitalna, od Baltika do Jadrana kršćanska nova europa i treće tu je Izrael.

Izrael je strateški partner iz jednostavnog razloga geostrateškog zato jer su od Hrvatske do Izraela sredozemna vrata. Mi smo na početku, oni na kraju. Izrael je strateški partner zato što se Izraelci bore za svoju državu i u mnogočemu su slični Hrvatskoj, bolje rečeno mi njima.

Zašto je morao stradati Tomislav Salopek? Tko je odgovoran za njegovu smrt?

Kada se to dogodilo? Ono se dogodilo nakon predstave u Dubrovniku i nakon toga odlazi život Tomislava Salopeka. Zato imamo te Frljiće. Oni su instrumenti, marionete Salopeknaredbodavaca. Oni nisu sposobni to smisliti, ali to što radi Frljić je nezamislivo izrugivanje sa svim svetinjama države Hrvatske, a poglavito sa onima koji su stvarali Republiku Hrvatsku. Oni su antiumjetnost, a umjetnost je nešto lijepo, svrhovito, kreativno....

Hrvatska u ovim vremenima koje slijede, a to je uništavanje kršćanskog identiteta Europe, može naći spas samo u jednom, a to je: vraćanje i osvješćivanje identiteta, a hrvatski identitet je katolička vjera, zemlja i more od kojeg živi i jezik kojim govori. Mi smo jedini narod koji govori „slavenskim“ premda mi nismo slaveni, govorimo sva tri narječja. Jedini Hrvati pokrivaju te jezike, slavenski bez obzira gdje bili od Rusije do Bugarske imaju jedno od ta tri narječja. Osvijestiti svoj identitet da smo mi jedan od najstarijih naroda u Europi.

Kako tumačite poteze Predsjednice Kolinde oko premještanja ureda kroz cijelu Hrvatsku?

To je svakako jedan od državničkih poteza Predsjednice. Ide logično, sve kneževine kraljevstva nastale su iz tog dijela hrvatske. Istra, zatim Vukovar krajnja točka hrvatske...Gorski Kotar itd. To je na tragu drugog pastoralnog posjeta Sv. Ivana Pavla II. On je oslikao zemlju Hrvata kako bi se oslikala ta zemlja ante morales christenita. Ako ona diže zastavu i svira hrvatska himna sa dizanjem zastave u domu hrvatskih branitelja u Puli, jasno označava čija je Istra kao i Vukovaru čiji je Vukovar. Mudar državnički potez.

Što bi moglo biti sa Hrvatima i hrvatskom u bliskoj budućnosti?

Danas se svijet nalazi slično kao pred prvi svjetski rat. Sve ovo što nam se događa kreće od puta svile, to je preslagivanje svijeta i u tom kontekstu neće više SAD kao jedini moćnik, jedan je Rusija, zemlje BRIKS-a i Islamski svijet, a on postaje cjelokupan operator krize. U kontekstu karte politike Hrvatska i Europa, veliki se hrvaju, a afrička poslovica kaže: „kad se slonovi hrvaju i trava strada“... Hrvatska ima mogućnosti ako osvijesti što se događa i riješi temeljnu krizu identiteta i autoriteta...mi ne znamo kada su i koji su nam blagdani, temelji...nitko nikog ne poštuje, a da bi se svijet i hrvatska mijenjali na bolje potreban je red i rad i duhovna komponenta koja je najvažnija. Vjera u Krista!

Ozana Bašić

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Čet, 30-11-2023, 07:41:28

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2023 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.