Izdvojeno: komentari - reportaže - razgovori - naše teme

Dodik
Politika

Dodik: 'Zločine u Srebrenici započeli su muslimani u ustaškim uniformama'

Kol 14, 2018
Zanimljivo je za primijetiti da sličnu retoriku kao počinitelji i negatori zločina u Srebrenici prilikom opravdavanja komunističkih zločina u Hrvatskoj koriste i profesionalni tzv. antifašisti, koji su mahom svi od reda priključeni na državni proračun. (hkv)
Milan Ivkošić
Komentari

Milan Ivkošić o sjajnoj knjizi Igora Vukića

Kol 17, 2018
Nema gotova dana da se u javnosti ne spominje Jasenovac, bilo u povodu optužbi protiv Thompsona, u povodu presuda za poklič “Za dom spremni!” ili u povodu različitih knjiga i tekstova, često međusobno vrlo oprečnih, suprotstavljenih, isključivih.(M.Ivkošić,VL)
Ministrica Divjak
Školstvo

S čime se bavi ministrica Divjak: Zakone piše u ženskom rodu

Kol 09, 2018
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pripremila je nacrt novog Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu koristeći se presedanom - pisan je u ženskom rodu, prenosi Jutarnji list. Dakle, pogađamo, umjesto o kvaliteti zakona, sada ćemo se…
Aleksandar Vučić
Regionalna suradnja

Vučić Netanijahuu: Srbije je uvrijeđena sudjelovanjem Izraela u proslavi "Oluje"

Kol 08, 2018
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s izraelskom premijerom Benjaminom Netanijahuom i tom prilikom ga pozvao u posjet Srbiji, izvijestio je Tanjug.(hkv)
Tomislav Tolušić
Gospodarstvo

Očekivano: Veliki otpori ukidanju nepotrebnih agencija

Kol 09, 2018
Vladin plan racionalizacije agencija i zavoda koji obuhvaća pripajanje 54 tijela ministarstvima ili drugim nadležnim ustanovama, izazvao je popriličan otpor onih koji bi se trebali ukinuti. No, potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić odlučan je u namjeri i…
Milan Bandić
Jugo-ostavština

Bandićland: Od ružinavih mostova do balkanske trilaterale

Kol 17, 2018
Iako je zagrebački proračun godinama veći od milijardnu eura, mnogi će primjetiti da u Zagrebu s tim novcima baš i nije puno napravljeno na gradskoj infrastrikturi. A povodom rušenja nadvožnjaka u Genovi, današnji Jutarnji list donosi članak u vrlo lošem…
Gender
Svijet

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini vraća “oca” i “majku”, te ukida nazive “roditelj 1” i “roditelj 2”

Kol 12, 2018
Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini najavio je 10. kolovoza promjenu obrazaca za dobivanje elektronske osobne iskaznice. Nazivi “otac” i “majka” zamjenjuju nazive “roditelj 1” i “roditelj 2”. (hkv)