Nenad PiskačNenad Piskac karikatura 02

Brisani prostor

 Stepinac je nevin, jugokomunistički režim je kriv

Već duže vrijeme očekujem vijest o tome da je Angela Merkel podnijela neopozivu ostavku. Ginu sad i u Njemačkoj nevini ljudi. Ubojice se pokušava „opravdati“ na najnevjerojatnije načine, te su maltretirani od vršnjaka, te su nesretno zaljubljeni, psihički labilni, uskraćen im je boravak... Četiri napada u sedam dana. Nijemci će se morati efikasnije braniti. Prva crta obrane sastoji se od odgovorne vlasti.

Neodgovoran uvoz „izbjeglica“ pretvorio se u prvorazredno sigurnosno pitanje.

Već duže vrijeme prvorazredno sigurnosno pitanje u Hrvatskoj je, što puzeća, što otvorena obnova četništva. Često i uz pomoć ustanova hrvatske države i njezina državnoga proračuna. Ponegdje se ono manifestira u svojim najprimitivnijim oblicima, a ponegdje je četništvo zamotano u jugoslavenske komunističke mitove s elementima uvoza. Upravo očekujemo redoviti godišnji „dernek“ (S. Mesić) u Srbu. Ispod demokratskoga i medijskoga radara prošla je u nas vijest o tome da je Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najavio sudjelovanje u „središnjoj manifestaciji u Srbu povodom obilježavanja 75 godina od ustanka naroda Hrvatske“.

Preko SKOJ-a i Srba do Stepinca

Evo što najavljuju jugoslavenski skojevci, ustvari četnici. U Srbu će se nazočnima obratiti „prvi sekretar SKOJ-a i član sekretarijata Nove komunističke partije Jugoslavije, drug Aleksandar Đenić. Iz Srbije će krenuti oko 1000 ljudi, a pored komunista iz Srbije, s nama će biti i potomci Šeste ličke udarne brigade Nikola Tesla, s predsjednikom generalom Andrejem Rašetom (nekadašnjim komandantom Zagreba), kao i SUBNOR Beograda, s pukovnikom Borom Ercegovcem (nekadašnjim komandantom Karlovca)“- piše narod.hr.

„Danas se u Hrvatskoj“, kažu skojevci, „kao i u posljednjih 25 godina, nalazi proustaška vlast, koja je izdajnička kako prema hrvatskom, tako i prema srpskom narodu“. Teroristička organizacija SKOJ će iz Beograda u Srb, priznaju, donijeti i prigodne transparente: Smrt fašizmu – sloboda narodu, NDH zločinačka tvorevina, Stepinac – zločinac, a ne svetac. I tako smo preko Srba i SKOJ-a došli do kardinala Stepinca, protiv kojega jugopartijaši i dalje rovare s krajnjim ciljem sotonizacije Hrvata katolika, hrvatske države i Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Zagrebački Županijski sud, međutim, prošli je tjedan u cijelosti poništio presudu totalitarnih SuočavanjeU suočavanju s jugokomunističkim totalitarnim naslijeđem službenoj Hrvatskoj ne pomaže ni činjenica o tome da je Hrvatski sabor još 1992. usvojio Deklaraciju o osudi političkog procesa i presude kardinalu dr. Alojziju Stepincu, pa niti njegovo proglašenje blaženim godine 1998. Zahvaljujući inicijativi privatne osobe presuda je poništena tek 2016. Stepinac je, dakle, od prošloga tjedna i de jure nevin, a Titov jugokomunistički režim kriv za montiranje sudbenoga procesa, trovanje i mučeničku smrt Nadbiskupa koji je još za života postao uzor Katoličkoj crkvi u ispravnom odnosu prema svim oblicima totalitarizama.jugokomunističkih vlasti prišivenu 1946. nadbiskupu Alojziju Stepincu temeljem koje je osuđen na 16 godina zatvora, prisilni rad i pet godina gubitka političkih i građanskih prava. Reviziju presude nije tražila demokratska vlast, već nadbiskupov nećak, što samo potvrđuje da se službena Hrvatska teško nosi s izazovom naslijeđa totalitarnoga jugoslavenskoga komunizma.

U suočavanju s jugokomunističkim totalitarnim naslijeđem službenoj Hrvatskoj ne pomaže ni činjenica o tome da je Hrvatski sabor još 1992. usvojio Deklaraciju o osudi političkog procesa i presude kardinalu dr. Alojziju Stepincu, pa niti njegovo proglašenje blaženim godine 1998. Zahvaljujući inicijativi privatne osobe presuda je poništena tek 2016. Stepinac je, dakle, od prošloga tjedna i de jure nevin, a Titov jugokomunistički režim kriv za montiranje sudbenoga procesa, trovanje i mučeničku smrt Nadbiskupa koji je još za života postao uzor Katoličkoj crkvi u ispravnom odnosu prema svim oblicima totalitarizama.

Kome poslati presudu o poništenju komunističke presude?

Preostali idejni i drugi oblici jugokomunističkih totalitarista, međutim, ne mire se s notornom činjenicom da je jugokomunizam samo i jedino totalitarizam i da je hrvatska država jedno, a njezini režimi nešto drugo. Njima je blaženi, zapravo sveti Stepinac, trajna kost u grlu. Stoga se postavlja pitanje kome sve Županijski sud treba preporučenom poštom s povratnicom o primitku poslati presudu o poništenju komunističke presude.

Prvo SDP-u. Na ruke predsjedniku, kako bi mogao ispravno obavijestiti članstvo o tome da im je partija slijednica totalitarnoga režima koji je kriv za Stepinčev (i ne samo njegov) postratni martirij. I prije prijema presude u kulturnim sredinama očekivala bi se izjava s Iblerova trga o tome pravnom porazu Partije i pobjedi istine, ali kome je do kulturnog ponašanja u hrvatskoj kaljuži? SDP-u sigurno nije.

Presudu, reda radi, ili barem skraćeni prijepis obrazloženja presude, treba poslati u Vatikan b.b., na ruke papi Franji da je može proslijediti brižnim arhivarima, a ovi u vatikanske pismohrane neka tamo skuplja prašinu za neka buduća stoljeća, ako ih bude.

Presudu svakako treba poslati na ruke dva notorna četnika, ne zato što jesu četnici, već zato što su predsjednik države Srbije i predsjednik vlade države Srbije. Države koja će rovariti protiv Stepinca i kad završi rad Papine „mješovite komisije“.

Pupovcu! Obvezno. Pitate se zakaj? Zato jer je on legalan građanin Republike Hrvatske s posebnim ovlastima, posebnim potrebama i posebnim pravima. Kao takav mora biti posebno dobro informiran.

Prema jedinstvenom pravopisu Europske unije

Presuda će svakako dobro doći Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj, kako bi se riješila duboko ukorijenjenih zabluda i slizanosti s totalitarnim jugokomunističkim režimom. Ali i Hrvatskoj pravoslavnoj PresudaPresuda će svakako dobro doći Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj, kako bi se riješila duboko ukorijenjenih zabluda i slizanosti s totalitarnim jugokomunističkim režimom. Ali i Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi, ako je uspjela dobiti adresu, kad već u Hrvatskoj nije uspjela ishoditi registraciju, kamoli u Srbiji, kao što je to uspjelo SPC-u u Hrvatskoj, zbog čega Katolička crkva u Hrvata, pa i šire, nije sazvala „mješovitu komisiju“ da revidira ovaj presedan nezabilježen na Istoku i na Zapadu.crkvi, ako je uspjela dobiti adresu, kad već u Hrvatskoj nije uspjela ishoditi registraciju, kamoli u Srbiji, kao što je to uspjelo SPC-u u Hrvatskoj, zbog čega Katolička crkva u Hrvata, pa i šire, nije sazvala „mješovitu komisiju“ da revidira ovaj presedan nezabilježen na Istoku i na Zapadu.

Zatim svim židovskim organizacijama, bez Zuroffa koji se i Židovima popeo na glavu svojim primitivnim konstrukcijama, ali nije SKOJU, SAB-i, SUBNORU, komunistima i četnicicima, te ostalim sljedbenicima jugokomunizma s „prostora bivše Jugoslavije“.

Žurno presudu poslati na Filozofski fakultet u Zagrebu, na ruke Jakovini i Klasiću. Istodobno i na Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Zašto njima? Zato da prestanu indoktrinirati hrvatske sveučilištarce ideološkim laprdanjima temeljenima, među ostalim, i na sada poništenoj presudi.

Presudu treba zajedno s obrazloženjem prevesti na engleski za koji, kao legalist eurounijske tvorevine, očekujem kako će poslije brexita biti izbrisan s popisa službenih jezika EU, a da će službenim jezicima EU postati brojni jezici „izbjeglica“ s kojima se i ovih dana EU bolno i s nerazumijevanjem sudara. Kad maknu engleski, mogli bi se birokrati EU i ideolozi europske ideje dosjetiti, poput Goldsteina starijeg i Kundaka mlađeg, pisanja unitarističkoga europravopisa. Ako ne znaju kako se to radi, neka svrate na kavu u kabinet ravnatelja Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, kad se, dakako, vrati s godišnjega odmora, on će im objasniti kako se radi besplatan, jedinstveni, neautorski, internetski nesaglediv pravopis. I preuzet će njegovu i osobnu mu medijsku promociju „na ovim prostorima“ od Novoga Sada do Zagreba.

Osim engleskoga tu su i drugi svjetski jezici nasušno potrebiti prijevoda poništenja komunističke presude Stepincu. Izdvajam francuski. Zato da Francuzi, kad pročitaju poništenje presude na materinskom, mogu mirne duše iz Pariza najuriti Goldsteina mlađega (kad to već Hrvati nisu u stanju) zbog toga što u svom uredu veleposlanstva RH veliča Josipa Broza, ključnoga krivca za montiranje procesa, donošenje sramotne presude, utamničenje, trovanje i smrt blaženoga Stepinca. Oprosti mi Papa, svetoga.

Kad nam sve ukinu, ostat će Stepinčevo!

Naivan, kakav jesam, očekivao sam kako ću presudu u cijelosti pročitati u svim dnevnim novinama. Nije, međutim, tiskana. Stoga ju treba poštom poslati i u sve redakcije. Svečano obećavam da ću kupiti svaku novinu koja objavi cjelovitu presudu! Najbolje grafički uređenu i otisnutu presudu uokvirit ću i staviti na zid pored već postavljenog portreta omiljenoga mi sveca.

Zbog toga što nije javno objavljena opravdano StepinčevoNaše tehničke stranke nisu bile u stanju sačuvati ni 30. svibnja kao Dan hrvatske državnosti, nisu u stanju ukinuti jugokomunistički mit o Srbu i 27. srpnju, pa se stoga bojim da će u godinama pred nama uprskati i 5. kolovoza kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i umjesto njih uvesti Dan Srba i Dan SKOJ-a. U tom slučaju u identitetskom pogledu u kalendaru će nam ostati samo 10. veljače. Stepinčevo.sumnjam da presuda nije stigla do ekspedita tehničke vlade, tehničkoga Sabora i osobito do Ministarstva vanjskih poslova, koje bi po naravi stvari trebalo upoznati svijet, osobito države članice Europske unije, sa sadržajem, kontekstima i posljedicama poništenja presude. Ili misle da to nije njihov posao?

Ruku na srce, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, nakratko se probudilo iz hibernacije i sročilo „prosvjednu notu“ Srbiji zbog izjava srbijanskih dužnosnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu. Citirao bih prosvjednu notu, ali je kao i presude, nema u novinama. A što su četnici s vrha srbijanske vlasti rekli? U pitanju je čista jugokomunistička i velikosrpska poezija, koja zaslužuje uvođenje viza u najmanju ruku. Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić rekao je da Hrvatska poništenjem presude zatrpava jame u koje su ustaše pokapale Srbe i riskira da ostane bez potpore civiliziranog svijeta. Tehnički šef vlade Aleksandar Vučić nazvao je Stepinca jednim od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti na europskom tlu. Tragajući za tekstom cjelovite prosvjedne note ustanovio sam da je na službenim stranicama Ministarstva nema, ako je pak ipak ima, nemoguće ju je pronaći.

A i naše već odavno samo tehničke stranke nisu se udostojile dati obično priopćenje za javnost u povodu poništenja jedne od najsramotnijih presuda jugopartijskoga suda „na ovim prostorima“. Poništenje presude za njihove politike i dnevnopolitičke doskočice ionako nije važno. Naše tehničke stranke nisu bile u stanju sačuvati ni 30. svibnja kao Dan hrvatske državnosti, nisu u stanju ukinuti jugokomunistički mit o Srbu i 27. srpnju, pa se stoga bojim da će u godinama pred nama uprskati i 5. kolovoza kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i umjesto njih uvesti Dan Srba i Dan SKOJ-a. U tom slučaju u identitetskom pogledu u kalendaru će nam ostati samo 10. veljače. Stepinčevo.

Nenad Piskač

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

Pon, 17-06-2024, 18:13:16

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

AKT

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2024 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.