Nenad PiskačNenad Piskac karikatura 02

Brisani prostor

 Ekspoze o revolucionarnoj valorizaciji ove vlade u ovoj zemlji

Hrvatska nogometna reprezentacija je više od desetljeća među deset najboljih na svijetu. Da su je kakvoćom slijedile vlade danas ne bismo bili u truloj banani. Na početku Eura 2012. sasvim je jasno kako je Milanovićeva vlada najlošija od svih posttuđmanovskih. Osim krajnje socijalne neosjetljivosti Milanovićeva je koalicijska vlada pokazala i revolucionarnu odlučnost upotrebe represivnoga aparata protiv opljačkanih radnika, ali i titoističku čvrstoću ideološke monolitnosti.

Na unutarnjem planu ništa dobroga nije donijela poljoprivredi i industriji. Nezaposlenost je enormna...Nastavi li se tako, Čačić, najprviji Milanovićev doglavniknogometmorat će ispuniti obećanje i maknuti se iz ove vlade. Bio bi to njegov najbolji potez u karijeri. Još da sa sobom povede i Pusićku... Ona je jučer ponosno paradirala Splitom sa šačicom bukača (samozvanih LGTB), koja je na ljestvici revolucionarnih vrijednosti zamijenila prevladanu „radničku klasu". Kad su je zamolili iz udruge silovanih žena tijekom velikosrpske okupacije Hrvatske, da ih primi kako bi joj iz prve ruke skrenuli pozornost na ratni zločin silovanja, njima nije ni Mirando MrsićZa Miranda Mrsića, Milanovićeva ministra i Josipovićeva šefa stožera na izborima za predsjednika države, kolektivni su ugovori „rak". Mrsić je na vrhu ljestvice vladinih rak rana - to jest kostura Plana 21 - smijenio ministra Jovanovića. Njega pak zbog predanoga revolucionarnog rada javnost od milja zove Žikica Jovanović Španacodgovorila, niti ih je primila. Tako se ponaša povlaštena kastu provjerenih revolucionara.

Natjecanje Španca i Mrsića

Za Miranda Mrsića, Milanovićeva ministra i Josipovićeva šefa stožera na izborima za predsjednika države, kolektivni su ugovori „rak". Mrsić je na vrhu ljestvice vladinih rak rana - to jest kostura Plana 21 - smijenio ministra Jovanovića. Njega pak zbog predanoga revolucionarnog rada javnost od milja zove Žikica Jovanović Španac. On je dokazao da je nekulturan zalutao i u demokratski sustav i na mjesto ministra znanosti, obrazovanja i športa. Najprije se revolucionarno obračunao s hrvatskim športom i proglasio regionalni sport. Onda je u svom Ministarstvu otvorio privatnu javnopartnersku hračkaonicu. O sustavu obrazovanja nema pojma premda mu je savjetnica drugaricaČačićLugarić, poznata egzorcistkinja vjeronauka iz škola. A glede znanosti ukidanjem Vijeća za normu hrvatskoga standardnoga jezika ispao je i Žikica i papak u znanstvenoj zajednici.

Žikica neodoljivo podsjeća na nevjerojatno profinjeno ministrovanje kostura Freda, koji je u vladu uskočio zajedno s Mrsićem ispuzavši ispod Josipovićeva šinjela, ispričavam se - ispod Ars Diaboli fraka. Vlada je, međutim, napokon počela raditi sinkronizirano. Fred, od milja Punjena Ptica, pozvao je hrvatske branitelje na pedersku paradu u Split. Očito se sinkronizirao s Pusićkom, koja je pozvala žrtve velikosrpskoga ratnog zločina silovanja, da svoje strašno iskustvo ugrade u splitsko pederiranje. Čija je to politika, ako nije pederska?

Ponos umjesto stida

Treba reći da nije bilo lako nadmašiti tog i takvog Španca. Mrsiću je, međutim, uspjelo u jednoj jedinoj i jedinstvenoj rečenici znamenitoj za povijest radničkoga pokreta. Kolektivno pregovaranje i ugovaranje demokratski je standard, zato je Mrsić, poznati demokrat, taj Mirando Mrsićdemokratski standard nazvao rakom, to jest karcinomom. A poznato je da karcinom treba eliminirati. To je socijaldemokratsko polazište o radničkoj klasi ove vlade. Kad je prošla vlada htjela promijeniti odredbe o trajanju kolektivnih ugovora u javnom sektoru, SDP se na čelu s Milanovićem populistički dignuo na stražnje noge. Navodno je bio sporan način provedbe promjena. Sad kad imamo na djelu revolucionarni način obračuna s dosegnutim demokratskim standardima, nema (još) ni potpisivanja protuvladinih peticija, mediji šute, a nema niti srama zbog dvoličnosti na licima vladajućih revolucionara. Zašto bi se crvenjeli? Poznato je da „revolucija ne smije stati". Pravi revolucionar je ponosan kad revolucionarnim metodama dostiže ciljeve revolucije. Taj se revolucionarni ponos može mjeriti jedino s ponosom jednoga pedera kojega čuvaju tri policajca. Tristo pedera i 900 policajaca i evo parade. Bolje tristo pedera negoli u povorku dobiti svih 350.000 nezaposlenih. Za njih bi pak pederskim mjerilima mjereno trebalo oko 1.000.000 policajaca. A mi nismo policijska država, osim kad su u pitanju pederi.

Smeće mora ostati pod tepihom

Revolucija, poznato je, ponekad jede svoju djecu. Najprije je pogrickala pozamašnog ministra prometa Komadinu, a sad i krhku Holy, ministricu smeća, pardon – otpada u okolišu. Komadina se izgubio u kompliciranom resoru, pa je odstupio. Za nagradu je postao dopredsjednikom SDP-a. Holy su s mjesta ministrice eliminirali sami esdepeovci, a na unutarstranačkim izborima nisu je shvatili ozbiljno. Prerevno je pristupila ministrovanju. Odjednom su smeće i otpad postali tema. Puno se elegantnije u tom sektoru mulja i krade kad jeMirela Holysmeće pod tepihom. Nije shvatila da je smeću trajno mjesto pod tepihom. No, ono što je u tom gnoju najzanimljivije odnosi se na buduće kredite koje će odobravati Ministarstvo. E, tu se ipak mora imati sto posto pouzdanoga revolucionara, dakle komesara, a ne više manje smotanu aktivisticu u previsokim petama s napadnom šminkom. Holy je u osnovi zelena. A poznato je da je i svaka rajčica najprije bila zelena prije negoli je pocrvenjela...

Milanovićeva agresija na BiH

Jedna od hrvatskih rak rana je i teritorijalna nepovezanost hrvatskoga juga s maticom. Taj stari neumski grijeh komunista prema hrvatskoj državi i hrvatskom narodu ne smatra se ni običnim propustom kamoli grijehom, jer Partija nikad ne griješi. Zato most Petra Šegedina, onaj preko Pelješca, ne dolazi u obzir, jer da dolazi u obzir mogla bi se otvoriti zauvijek zatvorena rasprava o grijesima hrvatskih jugokomunista. A oni, ponovimo, nikad ne griješe. Tako nisu pogriješili ni kad su nas pola godine vukli za nos cestom preko teritorija tuđe države. Rezultat – nula bodova. Da je takva bedastoća pala na pamet Tuđmanu, bio bi to dokaz da obnavlja Banovinu Hrvatsku, ako li ne i dokaz o teritorijalnim pretenzijama, da ne velim kako bi to bio siguran pusićmesićevski pokazatelj agresije i okupacije Bosne i Hercegovine. Ostat će zabilježeno da je Milanovićeva vlada, a ne Tuđman, pokušala u ime trajnog odcjepljenja Dubrovnika od matice Hrvatske okupirati dio teritorija BiH.

Viseća pruga Dubrovnik – Trebinje

Komadina i Hajdaš nisu uspjeli prokopati partijsku cestu preko TitoBiH. Oba u poslu izgradnje cesta ne vrijede ni Rojsov nokat. Partija se uvijek dosjeti jadu – napravit će navodno četiri veletrajekta kao nadomjestak mostu. Nazvat će ih: Tito, Žikica Španac, Rodoljub Čolaković i Dubrovačka Republika. Trajektima upomoć može priskočiti u špici sezone i zanemareni „Titov brod Galeb". Ako ih i ne naprave, baš ih briga, proći će još jedna godina mandata, kao što je u laprdienciji anticroatici prošlo prvih pola godine. Trajektima će Europljani putovati prema Dubrovniku. Ali ne i Hrvati, jer im treba prosječna plaća u RH da bi platili cestarinu i trajektarinu od Osijeka do Dubrovnika. I da revolucija nema problem sa shengenskim režimom, koji mora za račun Bruxellesa riješiti do srpnja 2013. godine, nikad ne bi ništa poduzela da kako tako spoji jug s ostatkom Hrvatske. Partija bi u okolnostima „regiona" bez Europe umjesto buržoaskog mosta preko Pelješca poduprla viseću prugu Dubrovnik - Trebinje. Koliko koštala da koštala viseća pruga pridonijela bi „pomirbi u regiji" i zato ne može biti preskupa. Baš kao što je pomirbi pridonijela i pruga Beograd – Bar izgrađena hrvatskim novcima za autocestu Zagreb – Split. Ona je plaćena dvaput. Zato je cestarina tako visoka. I most preko Pelješca Hrvati će platiti najmanje dvaput. Riječ je o partijskoj odluci na tragu revolucije koja ne smije stati.

Novi brand - brodogradilište druga Tita

Četiri partijska trajekta, koja će kad stanu jedan do drugoga nota bene biti dugačka kao (pontonski) most, ne će se graditi u brodogradilištu Kraljevica. Njega je Partija zatvorila kako bi negdje drugdje „pokrenula proizvodnju". Kraljevica je sa stajališta revolucije jedini neshvatljiv potez ove vlade u ovoj zemlji. Poznato je kako je doživotni generalni sekretar Partije u tom brodogradilištu nekoliko mjeseci bio na platnom popisu. Navodno je nešto radio. Vjerojatno je vario revoljuciju i brusio dijaljektiku. Zbog gay pridepovijesne dimenzije čini se da će u Kraljevici prevladati stečaj s preustrojem – o čemu je mucao najprviji doglavnik druga Milanovića. Jer ne smije se zatrti jedno za „istoriju povijesti" radničkoga pokreta, revoluciju i KPJ u cjeliniVladino ignoriranjeDo kraja Europskoga prvenstva u nogometu ne treba se zamarati ovom vladom u ovoj zemlji. Treba ignorirati njezin rad, kao što je ignorira i saborska navodna oporba. Osim revolucionarnih postoji i dodatni razlog ignoriranju. Dok su drugi premijeri i predsjednici država javno ohrabrivali i posjećivali svoje nogometne reprezentacije, Milanović je, kažem, hrkao, a ostatak njegove vlade zajedno s Josipovićem bavio se promicanjem parade nenaravnih seksualnih sklonosti tako nesagledivo važno mjesto.

Za očekivati je da će Kraljevicu batrljci revolucije pretvoriti u „Spomen brodogradilište druga Tita". U njemu po kratkom postupku s partijske liste zaposliti po dva kustosa u svakoj smjeni, nekoliko zaslužnih tajnica, čuvarsku službu i bivše ministre i tako smanjiti broj nezaposlenih za pedesetak novozaposlenih. Štangu koju je vario drug Tito mazit će i paziti iskusna drugarica Sobol. Muzej staviti pod trajnu skrb Ministarstva kulture regije Zapadni Balkan – drugarica ministarka Zlatar-Violić skakat će od veselja kad na stol dobije ovaj bussines plan. Dat će tiskati prigodnu brošuru i predložiti Ostojiću, onom turističkom – ne Britvi, niti onom trećem Ostojiću, da poveže Kraljevicu s Kumrovcem i od njih napravi turistički brand kakvoga svijet još nije vidio s kojim ćemo aplicirati na europske predpristupne, pristupne i postpristupne fondove. Ovaj plan jednostavno nema loših strana. Mora uspjeti, kao i onaj o „fasadama", koje buržoaske snage zovu pročeljima, kao i onaj o cesti kroz BiH i trajektima, kao i onaj o naplati plastičnih vrećica, kao i onaj o objavi registra vojnih veterana, kao i onaj o ENC naplati s 50 kuna gratis i drugim originalnim rješenjima revolucionarnoga MilanovićPlana 21.

Tišina! Drug Milanović drijema

Tako smo došli i do nedodirljivog predsjednika vlade. Nekompetentna lijenčina hrče na Hvaru u hladovini prijateljeve vile čiji tjedni najam košta 15.000 eura. Kakvo buržoasko ponašanje druga Milanovića! Prijatelj je naravno tajkunčina u čijem carstvu utočište pronalaze revolucionari koje još ova vlada u ovoj zemlji nije uhljebila u neki od parazitskih sustava na grbači radničke klase. Neuhljebljenih revolucionara je sve manje, jer je uhljebljivanje jedini posao na kojem se proteklih šest mjeseci udarnički radilo u ovoj vladi ove zemlje.

Dokaz tomu je socijaldemokratski brižno pismo ministrice Holy predsjedniku uprave Hrvatskih željeznica. Tamo se temeljem natječaja još za prošle vlade zaposlila supruga nekoga revolucionara. Promijenila se vlast, revolucija je opet u sedlu, pa Holy poznavajući praksu revolucionarne vlasti, moli stranačkog kolegu revolucionara na čelu HŽ da u kadrovskoj čistki slučajno ne pomete i suprugu uvaženoga esdepeovca. Da joj je suprug recimo hadezeovac, gospođi bi slobodno šef HŽ-a uputio nogu u tur. S druge strane, jasno je da se sad u javnim tvrtkama ne može zaposliti nitko izvan Partije. To je logika revolucije koja ne smije stati. Ne samo u HŽ-u. Pravilo vrijedi od razine portira pa nadalje i naviše. S obzirom da je pismo ministrice Holy razotkrilo revolucionarnu logiku ove vlade u ovoj zemlji, Milanović je na pet minuta prekinuo drijemež kako bi „prihvatio ostavku". Kad je Čačiću zbog Ferenčaka trebalo dati cipelu, nije se probudio.

Kad je donašao odluke protiv istaknutih revolucionara Tito se povlačio na Brijune. Milanović na Hvar. Jer Josipović drži Brijune od listopada do lipnja, a od lipnja do listopada maharadža Šerbedžija. Ima hladovine i na Hvaru. Ipak smo mi „mala zemlja za veliki odmor". S tisuću otoka. VatreniUključujući i otok Dubrovnik.

Fućkaš pedere, navijamo za Vatrene

Navodno će nam biti bolje tek kad se drug Milanović probudi. A probudit će se ako neplanirano dobije protukandidata za mjesto generalnog sekretara Partije ili mandatara vlade. U ovom trenutku nitko se ne usudi remetiti mu partijsko hrkanje i državno ljenčarenje. Trenutno je i unutar Partije i unutar države demokratski i višestranački nedodirljiv poput Tita tijekom dugih desetljeća totalitarnih i jednopartijskih okolnosti. Tito i Milanović nemaju protukandidate. To je dijalektička demokracija revolucije.

Do kraja Europskoga prvenstva u nogometu ne treba se zamarati ovom vladom u ovoj zemlji. Treba ignorirati njezin rad, kao što je ignorira i saborska navodna oporba. Osim revolucionarnih postoji i dodatni razlog ignoriranju. Dok su drugi premijeri i predsjednici država javno ohrabrivali i posjećivali svoje nogometne reprezentacije, Milanović je, kažem, hrkao, a ostatak njegove vlade zajedno s Josipovićem bavio se promicanjem parade nenaravnih seksualnih sklonosti. Pederi su dakle u ovoj fazi revolucije važniji od Hrvatske nogometne reprezentacije i Dubrovnika, mostova i brodogradilišta, nezaposlenih i kolektivnih ugovora, hrvatskoga jezika i žrtava velikosrpske agresije. Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Nenad Piskač

 

Pon, 6-07-2020, 01:43:46

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.