BeljoNamjerno se zaobilazi spominjanje agresije iako je ona unesena u mnoge rezolucije UN-a! Agresorska ili agresorske države imaju ime – domovina nije izvršila napad sama na sebe, rat u kome smo se branili i obranili, bio je Domovinski osloboditeljski rat i u tom su ratu mnogi hrabri i zaslužni ljudi položili svoje živote na oltar Domovine boreći se nesebično i hrabro. (A. Beljo, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

ddDaytonski sporazum trebao je imati jednokratnu svrhu zaustavljanja rata i nije ga se prilikom sklapanja smatralo trajnim političkim okvirom za uređenje BiH. Međutim, sva politička događanja nakon potpisivanja sporazuma u Daytonu dovela su do njegova perpetuiranja, ali i do pojedinih revizija za koje se može izdvojiti jedna zajednička karakteristika: gotove sve promjene Daytona redovito su išle na štetu Hrvata. (D. Dijanović, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

EkonomijaŠirenje virusa izmaklo je kontroli. Stožer civilne zaštite do izbora je vodio strogu epidemiološku borbu, da bi potom potpuno digao ruke od daljnjih poteza. Prvo radi omogućavanja izbora, a potom i radi turističke sezone. Ne bojte se: dok se može tiskati, bit će novca i za plaće i za mirovine, ali... (M. Jović, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

RH SrbijaVelika je žudnja srpskih političara da Srbi u Hrvatskoj budu nešto drugo. Ili, štoviše, nešto prvo i povlašteno. Ili da ovdašnji Srbi uopće ne žive u hrvatskoj državi. Ako je ikako moguće. Velika je to žudnja, neutaživi su to apetiti. Stari gotovo dva stoljeća. Apetiti ujedno iracionalni, zasnovani na parapovijesnim narativima i pukim mitovima. (hkv)

Add a comment Add a comment        
 

 

BeljoVeći broj sveučilišta u zemljama zapadne Europe drži kako hrvatski ne postoji kao zaseban jezik i predstavlja se kao hrvatskosrpski. Na tim sveučilištima inzistiranje na hrvatskoj jezičnoj posebnosti često je prikazivano kao primitivno 'nacionalističko' bogohuljenje. (A. Beljo, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Buturac0U Sisku je odnos civilnih i crkvenih vlasti nikakav, za što i jedni i drugi snose odgovornost, a svu šteta trpe građani Siska. Pisao sam o lažnome okupljanju u Brezovici, o slavljenju zločinca Tita u Kumrovcu, o srpskome slavljenju četničkih zločina u Srbu i mnogim drugim mjestima… Žalosno je da sadašnja hrvatska vlast tako malo mari za veličanje neprijatelja Hrvatske, a neke i financira. (A. Černivec, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Culibrk2Episkop slavonski G. Jovan obratio se sabranim vernicima rekavši kako je Slavonija, iz koje dolazi, poznata po tome što se u njoj nalazi 'sistem koncentracionih logora za koje svi znaju'. (T. Vuković, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

HVODudaković je očajnički molio Tuđmana da spasi Bihać, a danas nezahvalni Bošnjaci sramotno zločincima proglašavaju generala Jelića i ostale njegove zapovjednike. (D. Tolić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

hhjProšloga je vikenda kroz dalmatinske zračne i trajektne luke ostvareno sedamdeset posto prošlogodišnjega prometa, što mora veseliti sve koji žive od turizma. Život se, virusima usprkos, ipak nastavlja te za Hrvatsku još uvijek postoji nada kako će uz promjenu razmišljanja pokrenuti svoj gospodarski potencijal. (M. Jović, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

BorićStvarno treba biti antihrvatski šoven pa tu Thompsonovu lijepu pjesmu „Lijepa li si“ nazvati fašističkom, no našim postkomunističkim komunistima i njihovim inozemnim oponašateljima tu nema granica. (G. Borić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

EuriPlenković je prešutio hrvatskoj javnosti da je dijelku članica EU odobreno smanjenje uplata u proračun i da će taj manjak, potpisanim Aneksom ugovora, platiti sve članice pa tako i Hrvatska. (R. Oršulić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Mislio sam da se u Njemačkoj ne mogu takve stvari dogoditi, posebno kada se radi o ozbiljnom novinama kao što je FAZ. Martens je htio napraviti što veću štetu meni, našemu iseljeništvu i Hrvatskoj, ali smatram da je najveću štetu napravio sam sebi. Vrijeme će pokazati da je tako. (A. Černivec, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Podizanje zastave_Knin 1Toga povijesnog 5. kolovoza 1995. na kninsku tvrđavu prvi su stigli pripadnici 1. voda 1. satnije 2. bojne 7. gardijske brigade Hrvatske vojske. Među njima bio je i tada 18-godišnji Jasmin Hadžić iz baranjskoga sela Kozarca, koji je s dvojicom prijatelja i pripadnika 7. gardijske brigade - Marijom Bilaćem i Edvardom Baltićem – skinuo srpsku zastavu s kninske tvrđave i postavio hrvatski stijeg. (A. Černivec, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Dnevnik Diane BudisavljevićDeset su godina navodno istraživali i na kraju isporučili selektivno i 'kreativno' prepričani dnevnik Diane Budisavljević i dodatak od tračeva i predrasuda. Sa zanemarivanjem niza bitnih povijesnih činjenica - iz neznanja ili straha da se ne bude proglašen 'revizionistom'. Zato je film tako lijepo i dočekan u Beogradu.(I.Vukić,HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Tušman - grobSvi hrvatski predsjednici, osim Kolinde Grabar-Kitarović, bili su članovi Saveza komunista Hrvatske. Partijskom knjižicom neokaljana Grabar-Kitarović podignutim je srednjim prstom pokazala pripadnost lijevo-liberalnomu svjetonazoru i suprotstavljenost duhovnoj Hrvatskoj.(M.M.Letica,HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Večernji listOsuđeni je krvnik Škabrnje Miroslav Mlinar i „junak“ prljave obavještajne srpske operacije u Benkovcu 1990. godine kada se izmišljenim napadom na njega optuživalo Hrvatsku da priprema klanje Srba. Mlinara su „operirali“ u kući gradonačelnika Zečevića nanijevši mu žiletom i brusnim papirom površinske rane, a onda to prikazali u svijetu kao napad nožem na Srbina (I.Marijačić,HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Riblja kostOčito u HDZ-u nitko ne želi zapaziti kako je Plenković poslan iz Bruxellesa da uništi ostatke tuđmanizma u središnjoj hrvatskoj stranci. Ako je tomu tako, onda HDZ i zaslužuje da se pretvori u agenciju stranih interesa kakve je hrvatska povijest poznavala u mađaronima na sjeveru Hrvatske i autonomašima u Dalmaciji. Povijest kao da se ponavlja pa se od tragedije pretvara u farsu.(G.Borić,HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

SunićTzv. XI. izborna jedinica od samoga svog osnutka bila je pravna lakrdija, što pokazuje i nedavni izbor troje HDZ-ovih zastupnika u saborske klupe premda je Glasnović pokupio postotno više glasova od svih troje ostalih kandidata zasebno. (T. Sunić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

AniMogu institucije šutjeti o srpskim zločinima, ali istina je, kažu, kao zraka Sunca – koliko god ju zatrpavali grobnom zemljom masovnih grobnica, bacali u bunare, šahtove, mutne vode Dunava, ostavljali svezanu u šumarcima - ona se uvijek na kraju pokaže. (A. Galović, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

BorićDobro je bilo čuti da će Škorin Domovinski pokret kao jedan od prvih poteza u Saboru predložiti promjenu Izbornoga zakona putem referenduma, nadamo se u smislu prije navedene argumentacije da svi hrvatski državljani, bilo da žive u domovini ili inozemstvu, imaju ista prava glede glasovanja za parlament. (G. Borić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

EuroRealna je ekonomija ono što je bitno, sama valuta ne će biti od velike važnosti. Kako bilo, prije svega je trebalo provesti barem javnu raspravu oko uvođenja eura, a ne silom provoditi politiku izvršne vlasti bez dovoljnoga legitimiteta. (M. Jović, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

SvetciCrkva u Hrvata, s obzirom na brojne spomenute povijesne okolnosti, ima premali broj svetaca i blaženika. (M. Ivurek, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

HZDDijaspora se ponovno vratila u okrilje HDZ-a na ovim saborskim izborima što se može zahvaliti mobilizaciji mašinerije HDZ-a u Bosni i Hercegovini i činjenici da su se podijelili glasovi između MOST-a i liste generala Željka Glasnovića. (D. Tolić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

RHČini se kao da 'nevirni Hrvati' ne umiju u politici biti zahvalni, čuvati i razvijati vrijedna prijateljstva, darovana narodu, neoskvrnutim i kontinuiranim. U nedavnome mučeničkom procesu državnoga osamostaljenja i četverogodišnje obrane pojavili su se iskreni i zauzeti hrvatski prijatelji, a što je danas ostalo od njih… Poneko državno odlikovanje, poneki poziv u goste. (A. Badurina, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

KomunizamTito je Staljinu 22. lipnja 1941. po tko zna koji put rekao 'da', a kada je 1948. rekao 'ne', bijaše to upućeno Staljinu – ali ne i staljinizmu. I nakon toga ostao je Tito vjeran totalitarnoj praksi svojega boljševičkog učitelja. (M. M. Letica, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Gojko BorićAustrijski pisac Gaus ne zna kako danas Hrvatima zvuči Filipovićev poklič 'Smrt fašizmu, sloboda narodu !' s kojim je poslano u smrt za vrijeme Drugoga svjetskoga rata, i još više u poraću, na stotine tisuća nevinih hrvatskih ljudi. (G. Borić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

MIchellePrije točno 30 godina, 19. travnja 1990. dr. Franjo Tuđman je, na posljednjem velikom skupu prije prvih demokratskih izbora, s palube broda 'Michelle', pred više od stotinu tisuća okupljenih na zadarskoj rivi i Forumu, obećao slobodu i demokraciju hrvatskome narodu. Bio je to brod kojim je Franjo Tuđman 'zaplovio' u pobjedu. (V. Magaš, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

mtNa koaliciju HDZ-a i SDP-a ne pristaju ni SDP ni HDZ. To je nerealna teza koju podmeću male stranke kako bi sebi dale na važnosti. Realno je veća opasnost da stranke na desnome političkome spektru ne će htjeti koaliciju s HDZ-om pa će radije podržati SDP, a moguće je da dođe i do ponavljanja izbora. (M. Curać, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

JonjićOni koji već dvadeset godina krivotvore narodnu volju i doista iz sjene upravljaju Hrvatskom, žele, međutim, i ubuduće ulogu pasa čuvara svoga kolonijalnog posjeda u našoj domovini povjeravati HDZ-u i SDP-u, tom janusovskom čedu Majke Svih Partija, jugoslavenske kom-partije. (T. Jonjić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

ObrazovanjeU nastavku želim ocrtati evoluciju jedne ideje koja je u početku plijenila svojom ljepotom i očaravala svojim potencijalom da bi se pod silnicama hrvatske real-politike pretvorila u takav ispljuvak da je se i sami njeni začetnici srame. (HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Bosna flagDragan Čović i Bakir Izetbegović pred povijesnim su dogovorom. Pitanje je hoće li ovoga puta, gotovo kao i uvijek do sada, Izetbegović povući potpis računajući kako je vrijeme čimbenik koji odgovara Bošnjacima, a kako će se s Hrvatima i Srbima obračunati na temelju demografije. (D. Tolić, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

Ako već moramo dati ocjenu ekonomskih programa, HDZ-ov je najlošiji, Restart koalicije za nijansu bolji, a Domovinskoga pokreta najbolji u smislu usmjerenosti na privatno poduzetništvo i izostanak nerealnih planova i obećanja. (M. Jović, HT)

Add a comment Add a comment        
 

 

ZanoskiVeliko oduševljenje među zagrebačkim braniteljima nastalo je dodjelom Nagrade Grada Zagreba Milanu Zanoškome, neumornome hrvatskome ratnom veteranu. (V. Magaš, HT)

Add a comment Add a comment        
Sub, 13-07-2024, 14:51:51

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

AKT

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2024 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.