Srijeda, 05. siječnja 2022.
Ekonomija

Vlada očekuje dvoznamenkasti gospodarski rast

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao ju u srijedu na početku Vladine sjednice kako Vlada za cijelu 2021. godinu očekuje dvoznamenkasti gospodarski rast, što je optimističnije od zadnje Vladine prognoze rasta BDP-a od devet posto. (hkv)
Srijeda, 05. siječnja 2022.
Lado_Petra Slobodnjak

Virtualna izložba: LADO

Ansambl LADO na Danima europske baštine 2021. sudjelovao je s virtualnom izložbom 'Lado/Reljefi/Tragovi' koja stvara novo interaktivno iskustvo, korisniku dostupno u svakom trenutku... (Culturenet/hkv)
Petak, 07. siječnja 2022.
Proračun

Inflacija u eurozoni u prosincu pet posto - Eurostat

Godišnja stopa inflacije u eurozoni u prosincu je porasla na pet posto, novu najvišu razinu otkada je Eurostat počeo pratiti podatke, uz ponovno najizraženiji rast cijena energije, pokazale su u petak najnovije procjene. (hkv)
Proračun
Gospodarstvo

Snižena prognoza rasta hrvatskog gospodarstva u 2022.

Sij 11, 2022
Svjetska banka (SB) blago je u utorak snizila prognozu rasta hrvatskog i svjetskog gospodarstva u 2022. godini, ističući neizvjesno okruženje kontinuiranih poremećaja povezanih s pandemijom i jačanje inflacije. (hkv)
Pad
Politika

Veliki pad: Hrvatska ima 3,88 milijuna stanovnika

Sij 14, 2022
Hrvatska ima 3. 888. 529 milijuna stanovnika, pokazuju prvi rezultati Popisa stanovništva, kućanstava i stanova 2021. kojeg je tijekom prošle godine proveo Državni zavod za statistiku (DZS). (hkv)