'Lado/Reljefi/Tragovi'

Ansambl LADO na Danima europske baštine 2021. sudjelovao je s virtualnom izložbom 'Lado/Reljefi/Tragovi' koja stvara novo interaktivno iskustvo, korisniku dostupno u svakom trenutku...

Virtualni obilazak simulacija je postojećeg mjesta uz pomoć uzastopnih videozapisa ili fotografija, koje se mogu pregledati u 360°, uključuje razne multimedijske elemente poput glazbe, zvučnih efekata i tlocrta koji pomažu u re-kreiranju realističnog prikaza stvarnosti.

Lado Petra Slobodnjak

Izložba 'Lado / Reljefi / Tragovi' rezultat je trogodišnje suradnje s nagrađivanom umjetnicom Petrom Slobodnjak. Sinergija plesača pjevača, glazbenika i fotografkinje Petre Slobodnjak rezultirala je umjetničkim djelima koja tumače priču o izvedbenoj folklornoj umjetnosti ispred i iza scene, a impresivni kadrovi govore o plesnom tradicijskom nasljeđu koje na ovaj način ostaje sačuvano za vječnost.

Projekt virtualne izložbe nastao je u suradnji s Muzejom Slavonije i tvrtkom Culex.

Virtualna šetnja izložbom Lado/ Reljefi/ Tragovi →

Izvor: Culturenet
Foto: Petra Slobodnjak

 

 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.