Ploviti se mora

U Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu (Ulica Pavla Hatza 6) od 26. veljače do 23. ožujka 03 plakat predavanje izlozba adrias 26022019 amz galerija web2019. za posjetitelje je otvorena izložba PLOVITI SE MORA – Jadranski tradicijski brodovi i barke, na kojoj su prikazane makete jadranskih tradicijskih plovila u umanjenom mjerilu 1:10.

Autor izložbe je Luciano Keber (Architectura Navalis Adriatica), a autori postava Irena Radić Rossi, Katarina Batur i Matej Martinčak.

Izložba je postavljena u sklopu ciklusa događanja „Arheologija jadranske plovidbe i brodogradnje“ u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu i Sveučilišta u Zadru (projekt AdriaS), a predstavlja rezultate interdisciplinarnih istraživanja povijesnih brodova i plovidbe na hrvatskom Jadranu nastalih tijekom provedbe projekta AdriaS koji financijski podržava Hrvatska zaklada za znanost. Ciklus događanja je osmišljen s ciljem promicanja istraživanja, zaštite i očuvanja bogate i vrijedne hrvatske pomorske baštine. Stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, članovi projektnog tima projekta AdriaS i njihovi gosti, predstavit će javnosti rezultate interdisciplinarnih istraživanja brodova i plovidbe na hrvatskom Jadranu tijekom proteklih vremena.

Više o izložbi na poveznici.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.