Izložba ‘Bez naziva’ Dragoslava Dragičevića do 4. prosina u Greti, Ilica 92

Bez naziva (2015.) Dragoslava Dragičevića prostorno je iskustvo izvorno temeljeno na subjektivnomdragicevic izlozba 2 800x533promišljanju odnosa pojedinca i društvene matrice u kojoj je ukotvljen i kojom se, silom prilika, kreće. Figurativno govoreći, Dragičević se u prethodnim radovima već osobno razračunao s mrskim mu nametanjima i ograničenjima slobode izbora, postižući osobno zadovoljstvo koje se na površinskoj razini umjetničkog djela može doimati kao izraz naslade i egoizma. Uostalom, zašto ne bismo likovali povodom izvojevane bitke, makar bila simbolična?

Bez naziva konceptualna je nadogradnja rada iz 2015. godine, prilagođena izlagačkom prostoru i publici. Nakon što je kroz rad ostvario vlastite zamisli, Dragičević nas poziva da slobodno zgazimo ili šutnemo njegove kartonske objekte-kućice kako bismo došli do osobne zadovoljštine i zadobili nadzor nad situacijom. Promatrač postaje sudionik u oslobađajućem procesu.

Božo Kesić
mojzagreb.info

 

Grad ZagrebPrilog je dio programskoga sadržaja financiranoga od strane Grada Zagreba.
 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.