Prijem u Gradskoj upravi

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je u Gradskoj upravi veleposlanicu Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Michele Boccoz te voditelja projekta Nuit Blanche Grada Pariza Emmanuela Daydéa.

Na sastanku je bilo riječi o predstojećem Festivalu francuske kulture Rendez-vous koji će se ove godine održati u Hrvatskoj, a visoki gosti upoznali su Bijela noc web 4zamjenicu Kusin i sa pariškim projektom Nuit Blanche, izrazivši želju da se slično događanje realizira u Zagrebu. Nuit Blanche (Bijela noć) je festival umjetnosti, noć u kojoj su muzeji, privatne i javne umjetničke galerije kao i druge kulturne ustanove otvorene cijelu noć te je konceptom sličan našoj Noći muzeja i Danu otvorenog trga.

Kako se čulo, nakon uspješnog Festivala Hrvatske Croatie, la voici održanog u Francuskoj 2012. godine, došao je red je na Hrvatsku da bude domaćin Francuskoj. Od svibnja do rujna, Rendez-vous će biti prilika za otkrivanje suvremene Francuske, njezine kulture i umijeća življenja te za sudjelovanje u brojnim aktivnostima diljem Hrvatske.

Sastanku je uz zamjenicu Kusin prisustvovala i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld te voditeljica Službe za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić, dok su delegaciju gostiju, uz veleposlanicu i g. Daydéa, činili savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost – ravnatelj Francuskog instituta u Hrvatskoj Luc Levy i ataše za kulturu – zamjenica ravnatelja Francuskog instituta u Hrvatskoj Anne-Sophie Braud.

Davor Denkovski
Ured gradonačelnika
Snimka: www.zagreb.hr

 

Grad ZagrebPrilog je dio programskoga sadržaja financiranoga od strane Grada Zagreba.
 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.