Zlato za Sandru Perković

Hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Helsinkiju obranivši Sandra Perkovićtako prvo mjesto osvojeno prije dvije godine na prvenstvu u Barceloni.

Sandra je do zlata stigla hicem od 67.62 metara u trećoj seriji. Zanimljivo, 22-godišnja članica Dinamo Zrinjevca u prva dva pokušaja je pogodila zaštitnu mrežu i prijetila je opasnost da ne ostane bez plasmana. No u trećoj seriji nakon koje je osam najboljih ostalo u borbi za medalju je odradila bacanje bez greške.

Drugo mjesto osvojila je najbolja iz kvalifikacija Njemica Nadine Muller (65.41), dok je treća bila Ukrajinka Natalija Semjenova (62.91).

Sandra je današnjom pobjedom postala tek peta diskašica u povijesti europskih prvenstava koja je uspjele obraniti naslov. Prije nje to je uspjelo Ruskinjama Nini Dumbace (1946, 1950), Tamari Press (1958, 1962) i Faini Melnik (1971, 1974), te Njemici Ilke Wyludda (1990, 1994).

Sandra Perković: Bilo me strah da se trener ne sruši od šoka

Hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Helsinkiju obranivši tako prvo mjesto osvojeno prije dvije godine na prvenstvu u Barceloni.Sandra je do zlata stigla hicem od 67.62 metara u trećoj seriji. Zanimljivo, 22-godišnja članica Dinamo Zrinjevca u prva dva pokušaja je pogodila zaštitnu mrežu i prijetila je opasnost da ne ostane bez plasmana. No u trećoj seriji nakon koje je osam najboljih ostalo u borbi za medalju je odradila bacanje bez greške.

Drugo mjesto osvojila je najbolja iz kvalifikacija Njemcia Nadine Muller (65.41), dok je treća bila Ukrajinka Natalija Semjenova (62.91)."Super se osjećam. Bilo je dobro, zadovoljna sam jer sam obranila naslov europske prvakinje," kazala je Sandra Perković, te dodala: Znala sam da mogu ostvariti dobar rezultat."Mlada hrvatska atletičarka je finale otvorila s dva neispravna hica, no u trećem je pokazala svoj pobjednički karakter."Nakon prvog neuspješnog pokušaja pitala sam se, Sandra što je to?

Nakon drugog neuspjeha malo sam se preplašila. Pomislila sam, bravo Sandra, tako se nastupa u finalu, dva pokušaja, dva promašaja. Bilo me strah da se trener Ivan Ivančić ne sruši od šoka. No, potom sam se smirila i koncentrirala. Srećom, treći hitac je bio pravi. Kada sam u trećoj seriji izbacila disk uopće me nije zanimala dužina, bilo je jedino važno da je ispravan. No, kada sam vidjela da leti preko 60 metara bila sam oduševljena.

"Sandra je u finale ušla s drugim rezultatom kvalifikacija. Ispred nje je bila jedino Njemica Nadine Muller. No, u finalu se nije previše zamarala suparnicama."Uopće me nije bilo briga koliko su druge bacale. Meni je bilo najvažnije da pogodim sektor i kada sam uspjela znala sam da je to medalja."Prije nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu gdje će biti jedna od glavnih favoritkinja za zlato, Sandru Perković očekuju nastupi u Parizu i Monacu."Sada se prvo moram odmoriti i malo proveseliti, no ne previše. Jer već idućeg tjedna nastup u Parizu," poručila je na kraju.

hkv/Hina

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.