Karlovac: Sjednica Vlade

Hrvatska Vlada sjednicu održava u Karlovcu. Na dnevnom redu je, uz izvješće o dosad Vlada Karlovacučinjenom i o budućim projektima, 37 točaka vezanih uz razvoj grada te Karlovačke županije.

Premijer Andrej Plenković se u uvodnom dijelu sjednice osvrnuo na nekolikol aktualnosti proteklih dana.

Vlada bi tako, uz ostalo, trebala "Projekt zaštite od poplava Grada Karlovca proglasiti strateškim investicijskim projektom za državu te dati podršku realizaciji vodno-gospodarskih projekata u gradu i Županiji. Banski će dvori dati potporu i projektima obnove i izgradnje prometne infrastrukture, među kojima je i realizacija Projekta izgradnje objekta Središnjeg centra za vođenje i nadzor prometa i Nacionalne pristupne točke u Karlovcu. Pred ministrima će, uz ostalo, biti i zaključci o projektima vezanima uz gospodarenje otpadom, razvoj geotermalnog potencijala grada te depriviranih područja Karlovačke županije, kao i odluke kojom će Vlada Karlovcu darovati više stanova te bivšu Vojarnu Luščić, vrijednosti 49,8 milijuna kuna. Nakon sjednice predviđeno je i potpisivanje niza ugovora, odluka i sporazuma važnih za Grad i Županiju.

Premijer je uoči sjednice Vlade sudjelovao u Ozlju na obilježavanju 110. godišnjice HE Ozalj i puštanja u probni rad agregata B u sklopu revitalizacije te elektrane. Posjetio je i Opću bolnicu Karlovac, uključujući novouređene dnevne bolnice i kirurgije za čije je uređenje i modernizaciju izdvojeno 35,7 mil. kn bespovratnih sredstava.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.