'Nisu sve mačke lavovi'

Britanski ministar obrane, Michael Fallon, nazvao je Rusiju "medvjedom koji ne bi trebao gurati svoje šape u Libiju" - uskoro je na ovu izjavu, u komplementarnom tonu, reagiraoMačke u klupinjegov ruski kolega, Sergej Šojgu, ističući kako "medvjedu" nitko ne može reći što da radi, prenosi Advance.hr.

"Kada smo već kod životinjskog carstva. Što Britanija ima na grbu? Mislim da je lav. Ima stara izreka: svi lavovi su mačke, ali nisu sve mačke lavovi. Neka se svako bavi svojim poslovima. Mislim da nema životinje u zoološkom vrtu koja može reći medvjedu što da radi", poručio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu za vrijeme jučerašnje konferencije.

Britance je izživcirala  činjenica, piše dalje Advance.hr, da Rusija u zadnje vrijeme ima poprilično prisan odnos s libijskim vojnim zapovjednikom snaga na istoku zemlje, generalnom Khalifom Haftarom. Podsjetimo, Haftar je posjetio i ruski nosač zrakoplova na što je britanski ministar obrane Fallon reagirao ističući: "Ovo nas Putin testira, našu NATO alijansu. Gdjegod vidi slabost on gura naprijed".

Bilo bi zanimljivo znati, dodajmo i mi svoju kad smo već kod živciranja, koliko je Libijce izživcirala činjenica da se nakon zapadne vojne intervencije njihova zemlja nalazi u potpunom rasulu, a ubijeni broje iz dana u dan. O tome nismo ništa čuli od britanskih ministara.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.