Besmrtni Boris Jokić i dična Vesna Pusić

Evo opet Jokića s: 'Moja je reforma sveta krava'

Opet se javlja besmrtni Boris Jokić, bivši voditelj ekspertne skupine za reformu školstva. I opet svoje protivnike napada bez argumenata, a jedini mu je argument – moja je reforma Milan Ivkošićsveta krava. Svak tko ju jeKritika zabranjenaSvak tko je Jokićevu reformu kritizirao, a riječ je o golemoj većini znanstvenika, književnika, profesora, nastavnika... "na najprljaviji je način klijentelistički uvezan s politikom i obrazovanje smatra drugorazrednim područjem djelovanja" kritizirao, a riječ je o golemoj većini znanstvenika, književnika, profesora, nastavnika... "na najprljaviji je način klijentelistički uvezan s politikom i obrazovanje smatra drugorazrednim područjem djelovanja". Kao što se zna, u skupini su bili sami ljevičari, a neki njezini prijedlozi koji graniče s kriminalom, kao što je izbacivanje Marulića iz školske lektire i uvrštavanje beznačajnih i pornografskih knjiga, zgranuli su cijelu Hrvatsku. Jokić nije krio da je pošto-poto htio dobiti bezrezervnu potporu vlasti koja bi ga zaštitila, pa su ga razočarali i Milanović i ministri i osoba u koju je najviše vjerovao, Kolinda Grabar-Kitarović, kojoj sada - gle komunističkog naredbodavca! - prigovara što je poslije njega primila i akademika Paara! A osim zbog Paara, u usporedbi s kojim je po ugledu i znanstvenom autoritetu neprimjetan, predsjednicu poziva na red zato što je primila "i još neke osobe za koje se znalo da su nečasno postupalePloče V. PusićTrebalo bi skinuti i ploču na kojoj piše kako je u Saboru Hrvatsku optuživala za rat u BiH, kako je tražila da se smijeni jedan član Ustavnog suda sramotno lažući da je u logoru u BiH silovao jednu muslimanku u ovom cijelom procesu i zapravo ga rušile". Ne bi li Jokić prije reforme školstva trebao reformirati svoj moral, nepristojnost, nesnošljivost inekolegijalnost?

Sramotne laži o ratu pa čak i o silovanju u logoru

Na sjednici saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav, na kojoj se raspravljalo o HOS- ovoj ploči u Jasenovcu, dična Vesna Pusić je rekla: "Dakle, što će nam povjerenstvo? O čemu će ono odlučivati? Treba nam šarafciger, a ne povjerenstvo". Ali prije nego što bi pozdrav "Za dom spremni" V. Pusić uklonila odvijačem, da bi si raščistila put do HOS-ove ploče trebala bi "šarafcigerom" ukloniti ploču na kojoj piše kako je u vrijeme rata, dok su u Hrvatskoj Srbi masakrirali stanovništvo i rušili gradove, u Zagrebu organizirala izdajnički okrugli stol "Hrvati i Srbi", za kojim su probrani intelektualci iz Beograda i Zagreba izjednačavali krivnje za rat Srbije i Hrvatske, što je jedinstven primjer u povijesti. A trebalo bi skinuti i ploču na kojoj piše kako je u Saboru Hrvatsku optuživala za rat u BiH, kako je tražila da se smijeni jedan član Ustavnog suda sramotno lažući da je u logoru u BiH silovao jednu muslimanku, a na kraju se ispostavilo da silovanja uopće nije bilo i da "silovana" nije ni postojala. I još podosta toga zbog čega i te kako moramo biti - za dom spremni!

Milan Ivkošić
(iz Tjedne inventure)
Večernji list

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.