Koronavirus u Hrvatskoj

Iz Nacionalnog stožera potvrđeno je da su dosad u Hrvatskoj 382 osobe zaražene koronavirusom. To je povećanje od 21 osobe u odnosu na jutrašnje stanje. Dobra je vijest da je izliječeno 16 ljudi.

U RH od 9 sati novooboljelih od koronavirusa je 21, ukupno 382, rečeno je na konferenciji Stožera civilne zaštite. Broj Koronatestiranih je 3159, broj ozdravljenih je 16, otpušteno ih je 14 iz bolnice u Zagrebu te po jedan iz Rijeke i Varaždina, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. "Naše mjere djeluju poput antibiotikai bazirane su na preporukama struke. Ja im vjerujem i preporučam svima vama da vjerujete struci", dodao je.

Na respiratoru je jedna osoba više, odnosno njih šest.

Prosječna dob oboljelih je 49 godina. 56% su muškarci, 44% žene.

U dobnoj skupini od 60 do 70 godina imamo 12,7 oboljelih, odnosno od 70- 80 godina 6,1 oboljelih. To su dobri rezultati, međutim Iz Stožera su poslodavce pozvali da organiziraju posao s minimalnim brojem ljudi. Propusnice za sve one koji su isključeni iz zabrane napuštanja mjesta prebivališta - sudionike u opskrbi, zaposlene u bitnim službama, novinare, građane - koji putuju na posao i žurne službe - izdavat će se na rok od sedam dana. Dozvole se trebaju zatražiti od Stožera civilne zaštite i to preko elektroničke pošte. Treba navesti osobne podatke i razlog.

U kupnju samo po nužno, poručio je ministar, zamolivši za prestanak bilo kakvih akcija u smislu reklama za primjerice televizore. i moramo bolje, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

(hkv)

 

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.