Zašto su zataškali? MUP potvrdio da je organizator skupa sa sovjetskim zastavama SDP!

Na naš upit o tome tko je prijavio skup na Trgu žrtava fašizma prekjučer u Zagrebu, od PU Zagrebačke jutrosantifasmo dobili sljedeći odgovor:

“Poštovani,

organizator javnog okupljanja održanog 28. kolovoza 2017., na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu je Socijaldemokratska partija Hrvatske – Gradska organizacija Zagreb. Dozvola za javno okupljanje se ne izdaje (sukladno Zakonu o javnom okupljanju), a navedeno okupljanje je prijavljeno u V. policijskoj postaji Zagreb 25. 8. 2017. Sukladno vlastitoj prosudbi osigurali smo prijavljeno javno okupljanje na kojem je bilo nazočno oko 400 osoba. Tijekom osiguranja javnog okupljanja nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenih djela.

S poštovanjem

Policijska uprava zagrebačka”

Ovo je u suprotnosti s onim što su mediji javili prije održavanja skupa, a temeljem onog što su im sami organizatori skupa priopćili: da su organizatori, “među ostalima”, Centar za mirovne studije, Documenta, Građansko-liberalni savez (GLAS), Lezbijska grupa Kontra, prosvjed antifasisti24 280817Kulturnjaci 2016, SDP, Srpsko narodno vijeće, Naprijed Hrvatska, Nova ljevica, Održivi razvoj Hrvatske (ORaH), Protagora, Radnička fronta, ZA GRAD, Zagreb je naš!, Židovska općina Zagreb i Ženska mreža Hrvatske.

Zašto je SDP, ako je već podržao skup na kojem je bio i predsjednik stranke Bernardrić, odlučio zatajiti javnosti da su oni stvarni organizatori tog mitinga na kojem se mahalo zastavama SR Hrvatske i SSSR-a, danas nepostojećih država? To ostaje pitanje za sam SDP, kojem ćemo takav upit svakako postaviti. No malo je čudno da se jedna velika stranka skriva iza marginalnih “organizacija civilnog društva”, umjesto da se ili sama javno nametne kao organizator ili se jednostavno ogradi. Je li razlog to što SDP ne želi da ih se javno povezuje s radikalnim komunistima iz Radničke fronte i organizacijama poput Protagore, koje javnost doživljava kao fanatike i redikule? Svakako je neobično da se velika stranka poput SDP-a, koja se bori za politički centar, uključuje u organizaciju ovakvih skupova na kojima se maše zastavama SSSR-a, koji birače centra mogu samo odbiti.

Marcel Holjevac
dnevmo.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.