Kako to obično biva s hrvatskim medijima kada vijest ne odgovara političkoj klasi, Čačićev ispad je gotovo u potpunosti prešućen. Ipak, tjednik Fokus u zadnjem broju donio je par detalja o tome što je Čačić rekao pred više od godinu dana. Prenosimo najzanimljiviji dio teksta.

MECIC_PUSIC_CACIC

Radimir Čačić je u susretu s iseljenicima u San Pedru otvoreno izrekao nekoliko teških uvreda na račun hrvatskog iseljeništva, pa i samog hrvatskog naroda. Između ostalog, on je na izravan upit o nepravilnostima koje se događaju u hrvatskom gospodarstvu i politici, odgovorio kako je "korupcija prirođena hrvatskom narodu i ona je potrebna hrvatskoj državi". "Ja sam se obogatio", rekao je saborski zastupnik, "na lak način, imam sedamnaest poduzeća i nikad ne bih želio živjeti gdje vi živite". Dodao je kako se '"obogatio za vrijeme rata", te '"da se u Hrvatskoj poslovi obavljaju na feudalan način". "Nemojte biti emotivni", zaključio je bivši ministar u Račanovoj vladi pred zaprepaštenim slušateljima. Čačić je otišao i korak dalje u susretu sa Stevom Bubalom, koji je investirao u nekoliko projekata u Hrvatskoj, izjavivši: '"Zašto bismo mi prodavali poduzeća vama, kad ih mi sami u Hrvatskoj možemo kupiti. Bez obzira na stranačku pripadnost, mi se dogovaramo između sebe!"

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.