In memoariam - Mile Vučetić

S tugom i sjetom javljamo da je dne. 4. Listopada 2015. u New Yorku iznenada preminuo Mile VuceticMile Vučetić u 75-oj godini života.

Rođen je na otoku Viru kod Zadra od majke Laure, poznatija kao Jurka, i oca Ante 14. Kolovoza 1941.g. Napušta Hrvatsku i stiže u NY, SAD 1969.g. gdje potom osniva obitelj oženivši se Ljiljanom Lonić s kojom je dobio dva sina, Antu i Tomislava.

Po dolasku u NY Mile se odmah priključuje brojnoj hrvatskoj iseljeničkoj zajednici okupljena oko hrvatske katoličke Župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela i oko nogometnog kluba Croatia New York. Silno je volio taj klub zbog njegova vječnog imena i oba će Milina sina za njega nastupati. Nigdje nije išao bez grba Croatia New York na reveru. S njim je pošao u vječnost.

Mile Vučetić će biti trajno pamćen kao čovjek velike duše, uvijek nasmijana lica i spreman u svakom trenutku podijeliti šalu ili dosjetku. Uvijek je bio spreman i za polemiku. Raspologao je obilnim znanjem o hrvatskoj povijesti i politici. Ljubio je i brinuo se za svoj hrvatski narod do samoga kraja. Desetljećima se zalagao za hrvatsku slobodu. Godinama je za nju javno prosvjedovao kao što je i godinama nesebično i dobrotvorno služio hrvatskoj zajednici kojoj će Mile uvijek nedostojati.

Posljednji Zbogom, Mile! Hrvatski rodoljube!

Uprava Connecticut Croatia

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.