Poziv na zajedništvo i u dvije inicijative za skupljanje potpisa

Hrvatska vanjska politika ne vodi suverenističku politiku. Potezi koje vuče Vlada samo su neuvjerljivi pokušaji stvaranja slike o brizi za nacionalne interese, priopćili su Hrastdanas iz Hrasta. Vlada danas nema čak niti jasan stav o rehabilitaciji četništva u Srbiji za kojeg se nedvosmisleno može reći da spada među najgore zločinačke ideologije nastale u vrijeme drugog svjetskog rata.

Ratifikacijom Istanbulske konvencije Vlada je pokazala da ne može voditi Hrvatsku kao suverenu državu koja sama može odlučivati u kojem će se smjeru razvijati već kao idološka kolonija prihvaća dokumente koji štete hrvatskoj kulturi i vrijednostima. Stoga smatramo da Hrvatskoj nužno treba zajedništvo svih vjerodostojnih snaga na desnici koje će jasno artikulirati politiku Republike Hrvatske kao suverene države, kažu u Hrastu.

Hrast kao politička stranka jednako tako poziva na zajedništvo i u dvije inicijative za skupljanje potpisa za pokretanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije i promjenu izbornog sustava. Pozivamo svu demokršćansku i domoljubnu Hrvatsku da ne upadnemo u zamke koje nam podmeću kako bi nas zavadili. Samo sa zajedništvom možemo napraviti pravi posao!

Hrast daje svesrdnu podršku građanskoj inicijativi „Istina o Istanbulskoj“ kako bi se na referendumu otkazala Istanbulska konvencija. Izborni zakonHrast svakako podržava i želju za promjenom izbornog zakona. Nužno su nam potrebne promjene u tom zakonu. Hrast je spreman doprinijeti tim promjenama svojim prijedlozima kako bi te promjene bile što učinkovitije i kako bi nam izborni zakon bio što pravedniji. I u ovoj temi pozivamo na zajedništvoNiti u jednoj zemlji koja je tu konvenciju ratificirala nije se smanjilo nasilje nad ženama, čak se u nekim značajno povećalo. Dakle, jasno je da se tu radi o konvenciji koja želi mijenjati hrvatsku kulturu, tradiciju i vrijednosni sustav. Zato je jako važno da je građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ okupila tako velik broj ljudi i udruga, jako nam je drago da su se u tu referendumsku inicijativu uključili i branitelji i udovice branitelja, koji su bili inicijatori i organizatori velikih skupova u Zagrebu i Splitu.

Pad rejtinga HDZ-a

Rasprava o Istanbulskoj konvenciji značajno je utjecala i na političku situaciju. Vidimo da se popularnost stranaka u proteklim mjesecima značajno promijenila. Primjerice, rejting HDZ-a je u proteklim mjesecima pao za 7-8% u čemu sigurno značajnu ulogu ima Istanbulska konvencija. Očito je upravo ova tema najutjecajniji čimbenik u ostvarivanju cilja, a to je da u Saboru dobijemo predstavnike koji će zastupati vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod. Zato pozivamo sve koji to žele da se zajedno angažiramo oko skupljanja potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije, poručili su iz Hrasta.

Hrast svakako podržava i želju za promjenom izbornog zakona. Nužno su nam potrebne promjene u tom zakonu. Hrast je spreman doprinijeti tim promjenama svojim prijedlozima kako bi te promjene bile što učinkovitije i kako bi nam izborni zakon bio što pravedniji. I u ovoj temi pozivamo na zajedništvo. Najbolje bi bilo da se svi, nakon što zajedno skupimo potpise za otkazivanje Istanbulske konvencije koja je sad vruća tema u javnosti, posvetimo temi promjene izbornog zakona.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.