Srpskom narodnom vijeću milijun i 200 tisuća kuna hrvatskih poreznih obveznika

Zbog nezadovoljstva radom predstojnice Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanjeDržavnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mirele Stanić Popović Zajednica povratnika Hrvatske od Vlade je zatražila njezinu hitnu smjenu. Na taj problem, kažu, upozoravaju godinama.

Posljednji, u najmanju ruku neobičan potez predstojnice Državnoga ureda za obnovu i stambeno zbranjavanje bio je sklapanje ugovora između tog ureda i Srpskog narodnog vijeća, kojim oni dobivaju milijun i 200 tisuća kuna hrvatskih poreznih obveznika.

SNV treba izabrati 8 koordinatora koji će obavljati neke nesuvisle čudne poslove opisane u tom ugovoru, ali praktično nije uopće jasna situacija što oni zapravo trebaju raditi, rekao je Josip Kompanović, predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske.

Financiranje SNV-a i zapošljavanje 'uhljeba'

Ako treba zastupati državu pred upravnim tijelima RH, onda je trebalo angažirati pravnike. Sve je to kažu, zapravo financiranje SNV-a i zapošljavanje "uhljeba". Raspisan je i natječaj za primanje u državnu službu čak 20 novih činovnika. Govori se da će oni biti zaduženi za prekogranične provjere osoba koje se imaju namjeru zbrinuti na području BiH, Republike Srbije i Crne Gore, a u sklopu regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, dodao je Kompanović.

Istodobno su povratnici hrvatske nacionalnosti u posljednje 4 godine potpuno zaboravljeni, kao da ne postoje. Zajednica povratnika zahtijeva od Vlade da napokon zaustave započete postupke i na sutrašnjoj sjednici razriješe predstojnicu Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Vesna Ljubo/I.H./Hrt.hr

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.