Ja sam jedan od nesretnika kojima se sprema deložacija u Puli, Valturska ul. (roza zgrada), imam sve ugovore potpisane s MORH od 5. kolovoza 1990. i kao pripadnik aktivnih postrojbi iz MORH-a, sam umirovljen, stan čekam još od 1999. kada smo dobili kopije rješenja, i na sve moje upite kad će useljenje i što je s mojim statusom dobio sam odgovor u MORH-u "Vi ste riješeni" da bi na kraju cijele priče došli do spoznaje da stanovi nisu ni preuzeti, ali plaćeni jesu za što imamo dokumentaciju. Ima li u ovoj lijepoj Hrvatskoj mjesta za nas koji smo branili državu, a nismo gledali osobnu korist, da li netko u ovoj DRŽAVI može nama pomoći? Imamo li mi ikakva prava i tko treba odgovarati za sve što smo mi prošli u borbi s administracijom?

 Frano Radoš

Deložacija u PorečuSlijedeći vijest kako će se 30. svibnja ove godine Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata (HVIDR-a Grada Zagreba) položiti vijence i upaliti svijeće na Oltaru domovine na Medvedgradu i na mjestu Zida boli na Selskoj cesti, te nazočiti misi u 12 sati u zagrebačkoj katedrali, došli smo do portala domovinskirat.com. Radi se o portalu prvenstveno posvećenom hrvatskim braniteljima. Na njemu je u subotu 26. svibnja objavljeno pismo Frane Radoša iz početka ove vijesti. U komentaru ispod njegovog poziva za pomoć zamoli smo Franu Radoša da nam se javi kako bi objavili više pojedinosti u svezi s deložacija u Puli koje on spominje.

Nažalost, za sada ne možemo podrobnije govoriti o čemu se točno radi u slučaju Frane Radoša jer nemamo dovoljno podataka. No, kako je već u Poreču deložiran prije nekoliko dana stopostotni invalid Franjo Jolić, bivši pripadnik HVO-a, i da su u najavi i druge deložacije, odlučili smo se pokušati pomoći očajnim ljudima barem pišući o njihovim sudbinama na našem portalu. Stoga, čim (ako) nam se Frane Radoš javi s više podataka o deložacijama u Puli, podrobnije ćemo opisati cijeli njegov slučaj.

{mxc} 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.