Zločin bez kazne
 
 
U sinoćnjoj emisiji HRT-a "Otvoreno" urednica Hloverka Novak Srzić ugostila je bivše oficire JNA, koji su, uz pomoć saborske zastupnice Vesne Pusić, nastojali uvjeriti javnost kako su zakinuti u iznosu (visini) mirovine. Naime, gosti emisije objašnjavali su kako im je uskraćen povlašteni mirovinski status, kojeg im je u odnosu na sve druge vrste umirovljenika bila utvrdila bivša jugoslavenska država.
   
Razlog ovog mog dopisa je, razmatrajući je slikovito rečeno i s ljudskog i Božjeg zakona, potpuno neprihvatljiva i zastrašujuća sprdnja sudionika spomenute emisije s možda i najvećim zločinom počinjenim nad hrvatskim narodom, s Bleiburškom tragedijom, te izostanak bilo kakvog razumnog odgovora voditeljice Hloverke Novak Srzić. Naime, na samom kraju emisije, jedan od sudionika, čiji su rođaci čini se bili pripadnici hrvatskih domobranskih postrojbi u II. svjetskom ratu, se upravo u stilu "jugooficira" nije dao "ušutkati". Na to mu je admiral Friedrich Moretti posprdno rekao: "Opet ćeš ti na Bleiburg!". Ova opaska izazvala je opći smijeh nazočnih, ali i voditeljice Hloverke Novak Srzić, koja je na to dobacila: "Šalimo se.", i zaključila emisiju.
 
Da li si netko može zamisliti da nekoj HRT-ovoj emisiji sudjeluju bivši domobrani, pri čemu su rođaci jednog od njih bili u partizanima i možda prošli Jasenovac, pa da se tom dobaci posprdno "Opet ćeš ti u Jasenovac!", te da se na to prasne u smijeh, a voditeljica kaže "Šalimo se."? Da li bi takvo ovakvo sprdanje ostalo bez reakcija, odnosno kakve bi reakcije bile?
 
Ja ne vidim način, u okolnostima u kojima se na nacionalnoj televiziji dozvoljeno sprdanje jugooficirima s hrvatskim žrtvama na kraju II. svjetskog rata, kako graditi budućnost naše zemlje. Bez istine i poštovanja života mi ne možemo imati ikakvu perspektivu.
 
(autor je želio ostati anoniman)
 
{mxc} 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.