Socijaldemokratska partija BiH napala Hrvatski narodni sabor

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osudila je stavove Hrvatskog narodnog sabora kojim se, između ostaloga, SDP BiHodbacuju pravosnažne presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu, pišu sarajevski mediji.

- Odbacivanje presuda za udruženi zločinački pothvat donesenih pred međunarodnim sudom predstavlja povijesni presedan. Ovakav način negiranja međunarodno donesenih pravnih odluka, samo je nastavak retrogradne politike HDZ-a, koja građane Bosne i Hercegovine drži taocima svojih netočnih tumačenja Ustava i Izbornog zakona BiH, čime se blokira svaki iskorak Bosne i Hercegovine prema stvaranju pravne države i boljeg života svih građana - navodi se u priopćenju SDP-a BiH.

SDP BiH smatra da svi koji sudjeluju u promoviranju i zagovaranju ovakve politike, ne mogu na bilo koji način biti kredibilan partner za bilo kakve reforme u Bosni i Hercegovini.

- Politika koju zagovara HDZ BiH mora biti odbačena i poražena, kako bi Bosna i Hercegovina mogla nastaviti svoj put prema NATO-u i EU-u. Takva politika suprotna je temeljnim vrijednostima na kojim su utemeljeni NATO i Europska unija i to je, nakon otvorenog negiranja haaških presuda, valjda sasvim jasno - priopćeno je iz Socijaldemokratske partije BiH.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.