Hobotnica demonstrira svoju apsolutnu moć usred kampanje

Nakon što je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak smijenila dugogodišnjeg uspješnog ravnatelja doc. Boru Nogala, u javnosti se pojavljuju novi detalji oMilan Bandićvrijednosti projekta za kojeg se unatoč brojnim opstrukcijama te ignoriranjima izborio dosadašnji ravnatelj. Na čelu vijeće koje je smijenilo ravnatelja, nalazi se Ana Stavljenić Rukavina, bivša ministrica zdravstva u Vladi Ivice Račana, a danas članica stranke Milana Bandića, piše Narod.hr.

Od 2015. godine doc. Nogalo bori se za izgradnju Centra kompetencije za translacijsku medicinu, kojeg je odobrila i financira EU. Njegova ukupna vrijednost danas je 60 milijuna eura, a riječ o najsuvremenijem centru gdje bi istovremeno radili znanstvenici i pedijatrijski liječnici. Plan je da Centar ima 132 zaposlena, a da gradnja koja počinje krajem ove ili početkom idućeg godine bude gotova u roku od 32 mjeseca.

»Bio sam svjedok takvog postupka - dva člana koja sudjeluju u radu Upravnog vijeća su glasali za podršku Nogalu, dok su tri člana, predstavnici grada, glasali za njegovo razrješenje. Iz dokumentacije se može vidjeti da je cijeli proces počeo u ponedjeljak i da ravnatelju nije dano primjereno vrijeme da se očituje niti pravno savjetuje kako bi odgovorio na objede koje se navode u nalazu Ureda za kontrolu Grada Zagreba«, kazao je nakon smjene novinarima pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo i član Upravnog vijeća Davor Plavec.

Vrijedi podsjetiti kako je prošle godine predsjednica Republike Hrvatske uručila, sada smjenjenom, ravnatelju Bori Nogalu odlikovanje Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za osobite zasluge u unaprjeđenju zdravstvene i socijalne skrbi, te izniman dugogodišnji doprinos u pružanju pomoći djeci i mladima.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.