Svi krivi u aferi Sibinj

Bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, umirovljeni general Mladen Kruljac nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Osijeku osuđen je na jednu i pol godinu zatvora jer je oštetio državni proračunStjepan Mesićza 1,7 milijuna kuna, javlja Jutarnji list.

Ostali optuženi u aferi "Sibinj" također su proglašeni krivim. Tako je Ivica Batinić dobio šest godina, Ivan Mišković pet i pol godina, Ivan Rimac tri godine i 10 mjeseci, Željko Garić dvije godine i Zdravko Sočković jednu godinu i tri mjeseca. Sudilo im se da su malverzacijama s općinskim zemljištem, koje im je prethodno darovala Vlada RH za izgradnju Zone malog gospodarstva, oštetili općinski proračun za 58, a državni za tri milijuna kuna.

Stjepan Mesić

Inače, vrijedi i podsjetiti na završnu riječ obrane: - General Kruljac je za te radove imao usmenu zapovijed generala Lucića, što je na ovom sudu posvjedočio i bivši predsjednik države te vrhovni zapovjednik OSRH Stjepan Mesić, koji je nazočio trenutku kada je Lucić izdao Kruljcu ovakvu zapovijed. Sud treba i mora pokloniti vjeru Mesićevom iskazu, jer nije bitno samo ono što se kaže već i tko kaže, a u ovom slučaju riječ je o bivšem predsjedniku države.

Iz zatvorskih kazni ipak slijedi da Sud nije povjerovao vrhovnom zapovjedniku OSRH-a Stjepanu Mesiću. Smijemo li pitati, kako to?(hkv)

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.