Da je Hrvatska krasna zemlja kaže nam i naša himna. Mala reportaža u slikama trebala bi dočarati što Zagrepčani imaju na raspolaganju na nešto više od pola sata vožnje autom od centra grada. Skijalište za koje malo tko zna ili bi mislio da radi pri proljetnoj atmosferi koja vlada gradom.
 
Sljeme 01
 
No, iako se u iz daljine nigdje ne vidi snijeg, na Sljemenu postoji skijaška staza koja se uređuje za "Snježnu kraljicu" već treću godinu zaredom. Iako je utrka održana početkom siječnja, i nakon mjesec dana podloga se i pored toplog vremena zadržala. Zadnje dvije godine, kada je zima bila hladnija, na Sljemenu se moglo skijati i u travnju.
 
Sljeme 02
 
Sljeme 03
 
Iako je staza odlično uređena, vrijeme prekrasno, a opet ne previše toplo da bi se snijeg topio, jučer u nedjelju gotovo da i nije bilo skijaša. Oni koji su došli zbog toga nisu morali čekati ni sekunde na dnu žičare.
 
Sljeme 05
 
Sljeme 06

Ne preostaje mi ništa nego preporučiti čitateljima portala Hrvatskog kulturnog vijeća koji vole skijanje dolazak ne Sljeme. Žičara će raditi i radnim danima, što posebice može biti zanimljivo studentima. Da bi se saznalo stanje na Sljemenu dovoljno je nazvati opće informacije na broj telefona 981.
 
Sljeme 07
 
M. M.
 
{mxc} 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.