Knin – posljednji Dan pobjede?
S vojno-redarstvenom akcijom Oluja je slomljena velikosrpska agresija i oslobođena Hrvatska. Oni koji su Hrvate pekli na ražnju, oni koji su hrvatskim braniteljima rezali genitalije i kopali oči, a zatim im sve to ugurali u usta i ubili, oni koji su Hrvate prisiljavali da jedu vlastite uši prije smrt, oni koji su opljačkali hrvatsko kulturno i nacionalno blago, oni koji su porušili 1200 crkva, oni koji su preorali hrvatska groblja, oni koji su protjerali Hrvate s prostora «koji su od pamtiveka bili njihovi», oni danas ne samo da ponovno slave već i prijete Hrvatima da im je ovogodišnja 13. proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti – posljednja!
«Ali našim guzonjama to i nije važno, njima je najvažnije da bi oni po EU mogli putovati bez pokazivanja putovnice…. Ako u ime toga treba zaboraviti i Oluju i generale, i sve što je kolovoz te 1995. značio domoljubivoj Hrvatskoj, naši će poltroni zaboraviti. Hrvatska je već ionako ono što su oni htjeli. U njoj se već govori, pjeva i sluša uglavnom ono što njima paše.» (Milan Jajčinović «Hrvatski apsurd», Večernji list, 6. kolovoza 2008.).
1_knin
2_knin
3_knin
4_knin
5_knin
Nasljednici Aleksandra Tijanića, koji je njegovao specifično komunističko velikosrpstvo u dnevniku Slobodna Dalmacija, dan uoči Oluje pišu «svaka nečasna pobjeda znači samoponiženje», «slavljenje etničkog čišćenja», «palili desetke tisuća kuća, ubijali djedove i bake», i dalje «licemjerna šutnja, šutjet će se o ubijenim ljudima i spaljenim naseljima», itd., itd.(Slobodna Dalmacija, 4. kolovoza 2008.).
Licemjeri su i oni koji u dnevnom tisku u Hrvatskoj šute o u Australiji uhićenom, a još uvijek neizručenom «kapetanu Draganu»!
Na Kninskoj tvrđavi nije bilo mjesta za pripadnike 4. i 7. gardijske brigade koji su sudjelovali u oslobađanju Knina. Na proslavu u Kninu nisu pozvani ratni zapovjednici! Tko se to srami svjedoka kapitulacije tzv. SAO Krajine?!
6_knin
7_knin
8_knin
Svečani mimohod središtem Knina kretao se ulicom Oluje i ulicom dr. Franje Tuđmana .
9_knin
10_knin
11_knin
12_knin
Svečano postrojavanje pred praznom počasnom ložom.
13_knin
Dolazak državnog vrha s vrha Kninske tvrđave čekao se 45 minuta, na temperaturi od 33C. Valja naglasiti da postrojena hrvatska vojska nije sudjelovala u mimohodu ulicama Knina.
14_knin
General Ante Gotovina u Vodicama; njegovih slika u Kninu nije bilo.
15_knin
Samo ispred kninskih kafića mogla se čuti domoljubna svirka i pjesma okupljenih ponosnih hrvatskih ratnika, od kojih su mnogi nastavili put na Thopsonov koncert u Čavoglave. U Knin su ionako pozvani "više za paradu" nego za istinsku proslavu.
17_knin
16_knin
25_knin
Domoljubni prilog proslavi u Kninu dao je i ovaj kafić iz čijih je zvučnika postavljenih na terasi doslovno grmila tzv. DJ-glazba pa se mogao steči dojam da se nalazi u Zrču na Pagu, a ne u Kninu.
18_knin
19_knin
20_knin
21_knin
23_knin
24_knin
22_knin
26_knin
Crkva Sv. Ante u kojoj je služena misa za Domovinu.
27_knin
Spomenik hrvatskim braniteljima ispred zgrade željezničke postaje Knin.
28_knin
Ljubomir Škrinjar
{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.