"Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena"

Dana 26. rujna u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u prepunoj dvorani Dominikanskog samostana u Splitu predstavljena je najnovija knjiga autora veterana hrvatskog nezavisnog novinarstva Vjekoslava Krsnika.

Uz autora o knjizi su govorili Željko Glasnović, saborski zastupnik i umirovljeni general HV-a i HVO-a i Marijo Popović, mag. iur., član Upravnog vijeća HUB-a dok je cijelim događajem moderirala Silvana Dragun, prof., potpredsjednica HUB-a.

Jugoslaveni2 2

U svom izlaganju Marijo Popović istaknuo je de se u knjizi radi o osobnom autorovom izboru 100 osoba dok bi svatko od prisutnih u dvorani imao nekakav svoj popis. Činjenica je da „hrvatski Jugoslaveni“ čine političku, društvenu, medijsku i svaku drugu elitu našeg društva. Osvrnuo se na nekoliko svojih sugrađana koji se spominju u ovoj knjizi.

Prvo se dotaknuo Borisa Dežulovića i citirao njegovu izjavu „nisu svi katolički domoljubi hulje, ali su sve hulje do posljednjeg katolički domoljubi; baš nikad, razmislite, niste vidjeli osuđenog lopova, silovatelja ili ubojicu bez krunice i šahovnice“.

Zatim je citirao njegovog kolegu Antu Tomića i njegovu izjavu o Bleiburgu: „Okupi se na jednom austrijskom proplanku i do petnaest tisuća luzera, očekujući valjda da ih svijet napokon pogleda, smiluje im se i nakon više od sedamdeset godina poništi rezultat Drugog svjetskog rata“.

Kao posljednjeg naveo je Dragana Markovinu kojega je Milorad Pupovac zaposlio da vodi Arhiv Srba u Hrvatskoj. Također je citirao i jednu od mnogobrojnih njegovih antihrvatskih izjava: „Kad god je igrala Jugoslavija, na primjer kad bi išla himna u stanu bi se digli na noge i slušali tu himnu. Ja danas kad čujem Lijepu našu, volim gledati da Hrvatska izgubi. Meni Hrvatska ništa ne predstavlja“.

Jugoslaveni2 1

Dežulović, Tomić i Markovina primjer su osoba koje vrijeđajući hrvatske nacionalne simbole i kršćanska obilježja, hrvatsku državu, branitelje, domoljube i naše tradicionalne vrijednosti mjesečno zarađuju enormne svote novca. Nažalost mjesečni prihod svakoga od njih dobrano premašuje godišnji prihod mnogih udruga koje promiču domoljubne, kršćanske i tradicionalne vrijednosti.

Razlika između njih i nas, ukoliko se već mora napraviti podjela jest u tome što mi ne poznajemo riječ mržnja za razliku od njih koji su zadojeni mržnjom i odgajani u mržnji.

General Glasnović na svoj osebujan način pokušao je prikazati duhovno stanje nacije. Osobe koje se spominju u knjizi zarobljene su u zlu i sotoni. Hrvatsku ne mogu voditi marionete ni dodvorice već hrabri lideri. Dotaknuo se i položaja Hrvata u BiH te istaknuo da Republika Hrvatska mora na kvalitetniji način brinuti o njima. Potrebno je regulirati status HVO-a i njegovih pripadnika. Mnoge stvari o kojima je govorio prije nekoliko godina nažalost danas se događaju.

Svoje obraćanje završio je s poklikom „Za Domovinu i Krista protiv komunista“!

Na kraju se okupljenima obratio autor knjige Vjekoslav Krsnik. Autor je rekao da su na svim bitnim položajima u RH jugoslaveni te je posebno istaknuo važnost medija u cjelokupnoj društvenoj i političkoj situaciji. Mnogo je bilo protivnika ove knjige i onih kojima nije drago što se promovira ali nastavit ćemo i dalje. U ovoj knjizi se navodi 100 osoba imenom i prezimenom ali ovdje neću stati, rekao je Krsnik. Svoje obraćanje završio je pozdravom „Za dom i domovinu spremni“.

Hrvatska udruga Benedikt

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.