Karamarko želi grb na registarskim pločicama: Rastače se sve nacionalno

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Gospiću komentirao novi izgled registarskih pločica koje više ne bi trebale sadržavati hrvatski grb, Tomislav Karamarkoa znak vrlo podsjeća na nekadašnji logo SDP-a. Karamarko je rekao da će podržati inicijativu za vraćanjem hrvatskog grba na pločice.

"To je jedan logični slijed događaja i intencija koje je na neki način nametnula ova Vlada. Rastače se sve što je nacionalno. Rastače se i relativizira sve ono što su naša bitna obilježja. Toliko smo se veselili našoj državi, toliko smo se veselili svemu onome što simbolizira našu državu. U konačnici ta jedna, uvjetno rečena, mala stvar, ta registarska oznaka, ta tablica na kojoj je bio hrvatski grb, bili smo sretni kada smo je dobili i oni sada to mijenjaju unatoč želji cijelog naroda da se to ne radi", tvrdi predsjednik HDZ-a.

Karamarko također smatra da novi izgled podsjeća na SDP-ov bivši logo.

"Stavljaju nekakve kockice, dobro da još nisu stavili onu zadnju zelenu kockicu koja označava simbol SDP-a. Mislim da je to jako, jako loše, govori o njihovom karakteru, govori o njihovom senzibilitetu, u odnosu na vlastiti narod, na vrijednosti koje taj narod cijeni i do kojih mu je stalo. To nije dobro i mi ćemo biti protiv toga", zaključio je Karamarko.

Josip Senjak
direktno.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.