Otkad je HDZ napravio koaliciju s lijevo-liberalnim HNS-om

Otkad je HDZ napravio koaliciju s lijevo-liberalnim HNS-om, i strankom koja je tako reći od svoga osnutka predvodila napade na predsjednika Tuđmana, Blaženka DivjakHrvatsku optuživala za agresiju na BiH, promicala stavove o podjednakoj krivnji za rat, iz koje je vrijeme stvaranja, obrane i stabiliziranja države od 1990. do 2000. ocrnjeno kao “deset izgubljenih godina", u vlasti traje eliminiranje kadrova po ljevičarskim željama. Uklonjen je ministar Pavo Barišić, s lijeva danomice bjesomučno napadan. Uklonjena je voditeljica ekspertne skupine za reformu školstva Jasminka Buljan Culej kojoj su ljevičari danomice podmetali.

Poslije ljevičarske hajke smijenjena je i Dijana Vican, predsjednica posebnog stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. A nedavno je, na veselje lijevih medija koje traje već nekoliko dana, ministrica Divjak smijenila i Sandu Ham, poznatu koautoricu Hrvatskog pravopisa (s akademicima Mogušem i Babićem), predsjednicu Upravnog vijeća Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Tako vlast s HDZ-om na čelu ponavlja po načinu ista smaknuća domoljuba kao i komunisti - neko vrijeme traje hajka, a onda slijedi odstrel. Plenković je u tome vješt, još u komunizmu objavio je knjigu „Sredstva masovne komunikacije“ temeljenu na ideološkim postavkama „Marxa i Kardelja“.

Milan Ivkošić
iz Tjedne inventure
Večernji list

VEZANO

Dr. Sanda Ham smijenjena zbog toga što je upozorila na nezakonitosti u IHJJ-u

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.