Gospodo, niste dorasli ni dostojni voditi državu!

Kad premijer o Domovinskom ratu pojma nema, kad predsjednik podržava prijedlog zakona o strateškim investicijama, kad se ministri natječu tko će više obezvrijediti hrvatske nacionalne vrijednosti, tada postoji neosporni dokaz o specijalnom ratu protiv Hrvatske. Objavili su Registar branitelja jer im samo populacija branitelja, koju godinama sustavno diskreditiraju, predstavlja ozbiljnu prijetnju u postizanju ciljeva u zemlji koju ne vole, nisu je htjeli, niti su se za nju borili. Jednom zaraženi komunizmom (laž, krađa, podvala) izliječiti se možete samo čudom, pa milanovic 1302svoju uspješnost gradite na dezinformacijama. U tom kontekstu nastavljam tekst.

Jeste li znali da je naša država više nego pravna? Premda je to lako osporiti, ipak u dijelu koji se odnosi na Domovinski rat ona ispunjava pravne kriterije koje nijedna država u svijetu neće nikad ispuniti. Na to bi mogli biti više nego ponosni kad bi svijet težio moralnim ciljevima, što na žalost nije slučaj.

U knjizi 'Programiranje istine' iz 2012. autora doktora Miroslava Tuđmana stoji: 'Za kaznena djela (s hrvatske strane nakon 'Oluje') ubojstva, pljačke i paleže prijavljeno je 6.390 kaznenih djela protiv poznatih i nepoznatih počinitelja, procesuirano 3.728 osoba (od tog broja postupak se vodi protiv 395 pripadnika oružanih snaga), a osuđeno je 2.380 osoba. Za počinjene ratne zločine u agresiji na Hrvatsku osuđeno je 563 osoba (od toga u odsutnosti 366). Općim pak oprostom od sudjelovanja u oružanoj pobuni protiv Republike Hrvatske obuhvaćeno je 21.641 osoba'.

Podaci odgovaraju informacijama dobivenih sa web stranica Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Prema podacima Hrvatskog helsinškog odbora ukupni broj žrtava je 677 (nije poznato koliko je od tog broja ratnih žrtava, a koliko ratnih zločina). Koji je broj žrtava točan, nevladinih udruga ili državnog odvjetništva, u ovom kontekstu nije bitno. No važno je spomenuti podatak da je na svake četiri osuđene osobe koje su sudjelovale u obrani domovine bila osuđena samo jedna osoba koja se borila protiv nje, a da je na svakih dvanaest osoba koje su završile u zatvoru zbog zločina u obrani domovine samo jedna osoba završila u zatvor koja se borila protiv nje.

I pored toga najviši hrvatski dužnosnici ne propuštaju priliku prisjetiti se (pa i onda kad je to neumjesno) kako je potrebno istražiti zločine nad nehrvatskim stanovništvom. Nakon ove spoznaje, prema kojoj je bolje napadati nego braniti se, Hrvati ne bi trebali biti pretjerano nezadovoljni s obzirom na činjenicu kakve ljude biraju.

Tri segmenta

Akademik Aralica u svojoj knjizi 'Mentalini komunist' iz 2012. kaže: 'Među pristašama Hrvatskog proljeća postojala su tri politička segmenta, sva tri međusobno antagonizirana: nacionalisti, VlastDa je ova garnitura političara na vlasti u proljeće prošle godine raspisala prijevremene izbore zbog svoje besperspektivnosti pokazali bi puku da su odgovorni političari kojima se može vjerovati. Danas je ovoj vladi već kasno za bilo koje ozbiljne promjene na bolje, a uzaludno bacanje na desetine milijuna kuna zbog neprimjernog datuma izbora za Europski parlament je jedan od niza dokaza da je riječ o političarima kojima se ne smije vjerovati.reformisti i arivisti. Nacionalisti su, tražeći hrvatsku državnu samostalnost, rušili bivšu državu, a tražeći višestranačje, rušili komunizam. Reformatori su namjeravali reformirati socijalizam, što se 5103može čitati i kao komunizam, u smjeru socijalizma s ljudskim likom, što je njima bio samoupravni socijalizam, a bivšu državu reformirati u pravcu konfederacije.

Arivisti su od svih ideja koje su tada bile u opticaju k srcu primili samo ideju o rotaciji kadrova, što će reći, neka s vlasti odu stari komunisti, a na njihovo mjesto dođu mladi, makar vodili i staru politiku'.

Upravo bi na takva tri segmenta danas mogli podijeliti sadašnju vladu u kojoj postoje nacionalisti (ne hrvatski), reformisti koji bi htjeli nešto premda ne znaju što i kako, i arivisti (karijeristi) koji ne biraju sredstva za doći do cilja. U takvoj će vladi premijer ostati najdulje u pamćenju, ne toliko zbog svoje nedoraslosti tako važnom položaju koliko zbog svojih izjava koje su već zaslužile knjigu anegdota.

Da je ova garnitura političara na vlasti u proljeće prošle godine raspisala prijevremene izbore zbog svoje besperspektivnosti pokazali bi puku da su odgovorni političari kojima se može vjerovati. Danas je ovoj vladi već kasno za bilo koje ozbiljne promjene na bolje, a uzaludno bacanje na desetine milijuna kuna zbog neprimjernog datuma izbora za Europski parlament je jedan od niza dokaza da je riječ o političarima kojima se ne smije vjerovati.

Uhićenja zbog izrečene misli neće privući strane investitore, niti smanjiti nezaposlenost, niti poboljšati zemlji ugled u svijetu. Trenutna vlast naprosto nije dorasla ni dostojna voditi ni narod ni državu.

Dr. sc. Ivica Tijardović

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.