Visokoprofitni razvoj znanja i masovna ljudska stradanja

Uništenje vrijdnosnog visokoprofitnog znanja kroz nametnuti razvojno nazadni (marksistički) gospodarski sustav je zločinački ljudski fenomen nad narodom, iako direktno znanje je najsigurnija investicija u buducnost 1 638nije ubijao ljude, jest itekako strašan, masovan, dugotrajan i proširen nad nadolazećim generacijama kojima se ne vidi kraj. I neljudski, jer oduzima u relativno kratkom povijesnom vremenskom periodu, jedno od najvažnijih ljudskih prava modernog društva, pravo na vlastiti razvoj korisnog visokovrijednog znanja i korisnog zapošljavanja, kao i osobni i grupni intelektualni, materijalni i duhovni napredak i životno zadovoljstvo.

Vrijednosno globalno visokoprofitno znanje imalo je stoljećima slabo uzlaznu krivulju rasta, unatoč prethodnog bržeg rasta teorijskih znanja, sve do oko dvadesetog stoljeća kada poprima uzlaznu i naglo uzlaznu putanju sredinom prošlog stoljeća, čijoj se velikoj uzlaznosti danas ne vidi kraj. Mada se razvoj znanja odnosi i na razvoj profitnih znanja preko visokoprofitnih specifičnih proizvoda vezanih za vlastita prirodna bogatstva, razvoj profitnog znanja baziran na čistom ljudskom znanju, koji je i izazvao vratolomni uspon visokoprofitnog znanja i gospodarskog uspona, najvažniji je moderni ljudski društveni pozitivni pokretač država kao i cijele moderne civilizacije.

I ne samo to, visokoprofitni razvoj čistog znanja postao je najmoćnije humano oružje za obranu vlastitih i globalnih ljudskih prava i sloboda, kao i oruđe za kontroliranje i raspodjelu globalnog razvoja visokoprofitnog znanja, detaljno razvijenog kroz nedavni Hladni rat protiv komunističkih zemalja, koje su poražene upravo preko razvoja čistog visikoprofitnog znanja. I još jedna političko društvena velika značajka moći i važnosti visokoprofitnog razvoja čistog znanja, koja se toliko ne iskazuje250px Cold war europe military alliances map enu postkomunističkim zemljama, koje su zamijenile riječ poraženog, zločinačkog i negativnog komunizama s danas nepotrebnom i manipulacijskom riječju “antifašizam”. Visokoprofitni razvoj znanja i njegov značaj potpuno su promijenili namjere i način ratnog osvajanja, tako da su fašizam, nacizam ili komunistički marksizam praktično neprihvatljivi i nestali, jer je dokazano kako su nesposobni za ostvarenje visokoprofitnog razvoja čistog znanja, za koje su potrebni slobodni kreativni ljudi a ne ideološki robovi ili nepotrebni ratovi za zauzimanje tuđih zemljopisnih prostora. Jedina opasnost ostaju ostaci kultno agresivnih nazadnih lokalnih osvajačkih ideologija, koji uslijed ideoloških mentalnih ograda ne mogu prihvatiti značaj i uvjete razvoja visokoprofitnog znanja.

Kasno znanstveno otkrivanje i potvrđivanje uvjeta, mogućnosti, važnosti i značaja visokoprofitnog razvoja čistog znanja u prošlom stoljeću, dovelo je i do najvećih razvojnih društvenih i gospodarskih grešaka i nepotrebnih ljudskih stradanja, kroz komunizam, fašizam i nacizam, jer ideološki razvojno primitivni diktatori nisu znali kako poštivanje rasne, klasne, manjinske ili pozitivno religijske i općenito ljudske slobode igra važnu i ključnu ulogu u trajnom razvoju visokoprofitnog čistog znanja i njegovih proizvoda, a time i lokalne ili svjetske moći.

Koliko su pojedinci i grupe, čak u tada naprednom i razvijenom svijetu, koji su već bili izgradili ljudske (infra)strukture razvoja profitnog znanja, bili u razvojnoj i vizionarskoj zabludi, govori i činjenica pokušaja zatvaranja Američkog patentnog zavoda i kolijevke budućeg visokoprofitnog razvoja znanja, početkom prošlog stoljeća “jer je sve potrebno izmišljeno”. Nastavak te zablude zarazio je i razvojno priglupog politički agresivnog my new desktop wallpaper design by redamerican1945 d9jis8iinventora, Lenjina, koji je podigao oružanu boljševičku revoluciju na bazi svog otkrića gospodarenja i vladanja nad “neukim narodom,” proučavajući razvojno nejasnog i razvojno primitivnog i zastarjelog učenja Karla Marxa, počinivši zajedno sa svojim kasnijim klonovima naokolo, najveću civilizacijsku razvojnu grešku i nepotrebni sukob generacija s najvećim masovnim ljudskim stradanjima.

Razni oblici nametanja diktatorskih vladajućih sustava i masovna ljudska stradanja u prošlosti kroz ratove i namjerne likvidacije, imala su znatan negativni utjecaj na vrijednosni razvoj znanja. Genocid je pojam za masovna ljudska fizička stradanja, jasno objašnjen i definiran opće prihvaćenim svjetskim standardima, kao i njegovi dijelovi etnocid, kulturocid, aristocid, memoricid, democid, policid ili holodomor, (i koji unutar sebe imaju i komponente razvojcida) u svrhu kažnjavanja odgovornih i sprečavanja ponavljanja.

Međutim, uništenje generacijskog visokoprofitnog razvoja znanja ili razvojcid, nije obuhvaćen svjetskim standardima ili istraživanjima, teži je za definirati, stupnjevati ili objasniti i sankcionirati. Zbog toga je veoma važno razumijevanje uzroka (ne toliko za razvijeni napredni svijet) i posljedica gubitka i ponovna mogućnosti ostvarivanja profitnog čistog znanja u sklopu općeg pojma razvoja, naročito za postkomunističke zemlje, radi njihovog bržeg oporavka od negativnih posljedica komunizma.

Proces uz ostvarenje razgranate ljudske infrastrukture za razvoj čistog vrijednosnog znanja kroz visokoprofitne materijalne i duhovne proizvode i usluge, jeimage002najteži dugotrajni ljudski proces političkog, društvenog i gospodarskog razvoja, koji se posebno uspješno događa oko početka prošloga stoljeća do sadašnjih i budućih dana, u demokratskim i tržno organiziranim gospodarskim kapitalističkim demokratskim sustavima. Ti sustavi su postepeno razvili grandiozni patentni sustav i patentne zakone vladanja nad vrijednosnim znanjem, kao osnovu civilizacijskog razvoja znanja, čuvanja i arhiviranja profitnog znanja, koje je dostupno svima. Dostupno svima jer su osnovna baza informacija i čak, i danas vremensko istrošeni patenti s manjim modifikacijama, potencijalni novi visokoprofitni patenti i proizvodi, i jedna od važnih izvora informacija i ideja svakog inventora. Ti napredni političko gospodarski sustavi stvaraju ili su stvorili i patentirali milijarde visokoprofitnih proizvoda kroz nedavnu povijest, koje kupujući koristi cijeli svijet, i na čemu počiva danas i u budućnosti će, moderna ljudska civilizacija. Nazadno razvojni sustavi, kao kultno političko društveni ili totalitarni komunistički sustavi s druge strane, nisu praktično stvorili niti jedan (ili zanemarivo mali broj) visokoprofitni proizvod baziran na čistom visokoprofitnom znanju ili patentirali proizvod koji bi postao trajni visokoprofitni proizvod, iako su imali najveći broj (komunistički) obrazovanog ljudskog potencijala.

(Jugo, neo) Komunističko uništenje hrvatskog vrijednosnog znanja

Ipak, gospodarsko razvojno uništenje hrvatskog visokoprofitnog znanja, nije toliko zamjetno građanima koji se lako mogu varati, iako je tragično, kao jugokomunistički masovni i stravični ljudskiimage003genocidi svih vrsta nad Hrvatima u cilju zatiranja hrvatske ne-komunističke nacije, i izgradnju nove jugokomunističke, kakvu europska pa i svjetska povijest komunizma ne pamti.

Uništenje vrijednosnog razvoja je posebno lakše prikriven kroz kasniji jugokomunistički sustav, koje poneki, a posebno komunisti i neokomunisti, nazivaju “naprednim”, jer je tijekom vremena i pod vanjskim pritiskom i kreditima razvijenog svijeta prividno povećavao ljudske slobode i trenutni nivo življenja, ali stvarni razvoj visokoprofitnog znanja nikada nije ostvario u znatnoj mjeri, i čak je bio niži nego kod drugih manje “naprednih” komunističkih zemalja.

Uslijed diktature nazadnog nerazvojnog gospodarsko marksističkog sustava, stvarani su kroz neprirodno razvojna i nefleksibilna komunistička poduzeća, komunistički proizvodi uz veliki intelektualni napor, direktnim kopiranjem tuđih proizvoda i tehnologija, licenci i patenata. Ili pak upotrebom istrošenih ili zastarjelih stranih licenci, po tuđoj djelomičnoj dokumentaciji ili vlastitoj, nižih tehnologija uz uvoz svih važnijih i visokoprofitnih proizvoda. Izrađivani su nekvalitetni neprofitni proizvodi i proizvodni sustavi svih mogućih vrsta i vlastitih komunističkih potreba, koja su trenutno zapošljavala, ali koja nisu stvarala trajni korisni i vrijednosni civilizacijski pomak u razvoju korisnog profitnog znanja i od kojih nije bilo moguće stvarati visokoprofitne proizvode i korisna visokostručna zapošljavanja.

Jedan obični popis i analize hrvatskih komunističkih ili današnjih neokomunističkih niskoprofitnih proizvoda, licenci i patenata vezana uz njih, bile bi Hude jame komunističkog razvoja vrijednosnog znanja. Slično je i s duhovnim kreatorima, koji su bili ili suzucsada državni uhljebi i ideološki čuvari nazadnog i zločinačkog ljudskog (jugo)komunističkog inženjeringa.

Upravo je začuđujuće kako većina građana danas pri glasovanju, kao i cijeli političko gospodarski neokomunistički vladajući sustav, još uvijek misle da danas sami mogu i pored novog naprednog demokratskog i gospodarskog sustava, ostvariti vlastiti visokoprofitni razvoj čistog znanja, i glasovanjem i održavaju zastarjele političko gospodarske strukture i njihove političke organizacije koje ne mogu organizirati visokoprofitni razvoj čistog znanja. Nije se čuditi “ljevičarskim intelektualcima”, neokomunističkim političarima ili profesorima i njihovim umjetnicima, koji iz ideološkog sljepila ne mogu ili ne žele razumjeti ili prihvatiti važnost visokoprofitnog razvoja znanja i potrebu razvoja infrastrukture visokoprofitnog znanja, jer oni su nesposobni razvojni i moralni talog hrvatskog društva, nepotrebni za vođenje modernog i bržeg razvoja, unatoč floskulama o pomirbi ili suradnji. Njihov kultni zločinački idol kao njihova životna javna inspiracija, strašilo u genocidnom i razvoj-cidnom pogledu, održava samo njihovu i opću hrvatsku razvojnu agoniju.

Ali začuđuju domoljubi: intelektualci, političari, znanstvenici, kako oni u RH, tako i oni vani koji izgrađuju svoj uspjehBruna EsihPrvi put u hrvatskoj povijesti jedino će Bruna Esih točno testirati psihu Zagrebčana na ostatak mentalnog nerazvojnog komunističkog sindroma i zločinačku moralnu naklonost jedino na stranoj infrastrukturnoj podlozi vrijednosnog čistog znanja, te akademci i gospodarstvenici, koji izbjegavaju ili nedovoljno poznaju teme i važnost propagiranja i zalaganja za ostvarivanje visokoprofitnog znanja i njegove infrakstruturne, kao i važnost patentnog sustava u svakodnevnom i dugoročnom životu razvoja znanja. (Kako iz tog područja ne postoje stručno politički i gospodarski radovi, magistarski, doktorski ili postdoktorski radovi i teme, seminari, simpoziji ili čak ministarstva?)

Jer ako su vladajuće strukture za istinski dugoročni gospodarski napredak, korisno obrazovanje, stabilnost i sigurmost RH, za dugoročno demografsko poboljšanje, onda ne moguimage004ignorirati izgradnju infrakstrukture čistog visokoprofitnog znanja i nastojanja ostvarenja trajnih visokoprofitnih proizvoda i načina kako do njega mogu doći jedino preko iseljene Hrvatske. Sve ostalo je, i uz kratkotrajne velike i male građevinske infrastrukturne objekte i niskoprofitne proizvode i proizvodnju ili trenutno gospodarsko poboljšanje, samo zavaravanje, demagogija, neprofesionalnost i razvojno neznanje.

Zločinačka komunistička Jugoslavija je nastala i opstala nad počinjenim genocidom, etnocidom, aristocidom, memoricidom i razvojcidom nad Hrvatima uz prisilnu mentalna izmjenu svijesti ostatka, pod čeličnom komandom kvislinškog boljševičkog zločinca i razvojnog imbecila Josipa Broza.

Današnja Hrvatska će ponovno biti mentalno slobodna i moći koristiti svoje razvojne ljudske potencijale, kada se maknu sva obilježja njenog stvaralačkog i moralnog uništavača. Izbori za gradonačelnika Zagreba i eventualni ponovljeni parlamentarni izbori, će pokazati da li su sada Hrvati boljševičko titoidni mentalni kiborzi u manjem postotku, ili će biti potrebno daljnje čekanje na razumne promjene.

Zlatko Uvanović

Uto, 27-07-2021, 00:12:07

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2021 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.