Izljevi mržnje Denisa Kuljiša

Svojedobno kod Aleksandra Stankovića, u emisiji 'Nedjeljom u dva', Kuljiš je lijepom pjesmicom opisao inspirativne temelje svog stvaralačkog opusa i ocijenio daljnju, vlastitu perspektivu:

«Na svoju i tuđu nesreću,

Jeo sam govna i opet ću,

Dajte mi kašiku najveću,

Jeo sam govna i opet ću!»

Čitajući njegove umotvorine očito je da se držao opjevane obilate konzumacije a i izljev mržnje prema svemu što je 'hrvatsko' dokaz je više da se nije odrekao obiteljskih stečevina svoga ćaće: ta, kruška ne pada daleko od JNA-stabla!

Pročitajmo kako on primjerice piše o nedavnom koncertu U2 održanom u Maksimiru:

«Kako bi taj koncert izgledao da je umjesto Bona i U2 nastupio Marko Perković Thompson sa svojim raspjevanim ustašama, naoružan obrednim Excaliburom, koji isuče na početku svake priredbe? Bilo bi više zaštitara nego publike, kojoj bi se karte, uostalom, dijelile, jer oni nemaju ni sto kuna, a nekmoli sto dolara za ulaznicu-da ih i imaju, potrošili bi ih na alkohol, da se opiju do izbezumljenosti. Napravili bi na stadionu milijun sranja, potukli se sa svima u gradu, izazvali ulične nerede, prevrtali automobile, pozdravljali nacističkim pozdravom, skandirali protiv predsjednika Mesića, zazivali nadbiskupa Alojzija Stepinca i od Vijeća sigurnosti ultimativno zahtijevali da pusti Antu Gotovinu na slobodu. Jer inače...»

Denis KuljišEto, i takve se prostačke i bestidne laži nazivaju čak i kolumnama a tiskaju se bez ikakvih sankcija senzibilnog HND-a u jednom ordinarnom intelektualnom smeću koje sebe naziva 'neovisnim' medijem.

Što to znači 'Jer inače'…., jesu li to i opet oficirski potomci započeli svoj bjesomučni bal crvenih vampira kao što su to nekad radili njihovi očevi u doba njihove Jugovine; da li je demokracija po 'hipopotamičnom' Denisu Kuljišu pala ispod tolerancije najnižeg praga vrijeđanja stotine tisuća ljudi koje on naziva 'raspjevanim ustašama'?

Slijedi li on instrukcije 'gedže s Pantovčaka' vrijeđajući usput i Katoličku Crkvu?

Nastavi li Kuljiš, ovako 'kašikom' obilato konzumirati svoj svakodnevni obrok 'inspiracije', bit' će toga još….bez ikakve sumnje. Doduše, nije on usamljen, tu je cijela plejada njemu sličnih, raznih Pavičića, Jergovića, Butkovića, Tomića, (Z)Mijića čija su piskaranja već davno prešla donju granicu «literarne perverzije».

Ne vjerujem da je Kuljiš bio na koncertu u Čavoglavima, a sigurno nije bio ni u Maksimiru jer bi trebao platiti barem tri karte da se «udobno smjesti».

Ali, u svakom slučaju, napravio je on dobru reklamu za naše irske prijatelje.

Mogli bi ga Irci angažirati kao zgodnu maskotu kod budućih turneja makar bi im zasigurno bio veliki trošak.

U svakom slučaju ako vam pod ruku dođe napisano 'Kuljiševo sranje' za svaki slučaj dobro operite ruke...

 

Damir Kalafatić

{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.