Milan Bandić ili Ivo Josipović

 

Bandić i JosipovićU toku prvog izbornog kruga nazvali su me iz stožera gospodina Ive Josipovića radi davanja mišljenja o kandidatima – Prvo pitanje bilo je – Koja je osobina najvažnije za predsjednika, je li to stručnost, poštenje ili nešto treće. Moj odgovor je bio – Najvažnije je domoljublje. Slijedilo je pitanje – A poslije toga? Ja odgovorih poslije toga – domoljublje, a onda dugo, dugo ništa, pa opet domoljublje. Zašto? Poštenje bi se trebalo podrazumijevati, barem ono koje ja nazivam relativnim poštenjem. Stručnost se uvijek može pokriti savjetnicima iz svih područja. Ali ako Ti srce ne tuče za Hrvatsku to ne možeš nadoknaditi s ničim. Prema tome ne ulazeći u sve druge kvalitete ili nedostatke kada biramo kandidata za predsjednika naše domovine mi moramo na prvo mjesto staviti domoljublje.

U nedjelju, na Dan Gospodnji pred sobom imamo dva kandidata. Jedan je kršćanin. Dokazani domoljub, čovjek koji stvara i čovjek koji je pokazao veliku ljubav prema malim ljudima i prema Hrvatima ma gdje se oni nalazili. Hrvatska nije jednobojna zemlja, Hrvatska je zemlja ljepote i blagosti - njezine boje su crven, bijeli i plavi. Ne daj Bože, da Hrvatska postane jednobojna.

Na drugoj strani agnostik, čovjek koji vjeruje u svjetlo, ali ne u ono božansko, nego očito u neko drugo. Ugledan pravnik koji se među narod spušta samo par dana prije izbora. A nakon toga – narod ponovno ostaje stoka sitnog zuba, bezlična masa koja služi samo za osobnu promociju i mogućnost kvalitetne (čitaj: udvorničke) komunikacije sa nazovi kulturnom Evropom. Osoba koja je u nizu slučajeva dokazala, da je spremna hrvatski narod kao i dijelove hrvatske zemlje (nemojmo se zavaravati glasanjem u Saboru, koje je očito bila farsa) preko udruživanja u istočne integracije (čitaj Srbija i sl.) jeftino prepustiti, osoba koja je surađivala sa haaškim tužiteljstvom, osoba koja još 1994. god. nije priznavala nezavisnu Hrvatsku.

Ne postoji u životu svjetlo i tama druže Josipoviću, postoje ljudi sa svim svojim manama i svojim kvalitetama. Nismo mi za sivilo, ali ono je nažalost prisutno. Naše geslo - Hrvatska je iznad nas, samo Bog je od nje veći, a hrvatski narod preči, uvijek nam je moto.

Ali kako da Vi druže Josipoviću, to razumijete, kada mislite - da Boga nema.

Zato svi mi imamo samo jedna mogućnost – glasati za Milana Bandića. Bog i Hrvati!

 

Vladimir Biondić

 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.