Održana Izborna skupština Hrvatskoga kulturnog vijeća

U subotu, 14. ožujka 2015. održana je Izborna skupština Hrvatskoga kulturnog vijeća u dvorani Tribina Grada ZagrebaĐuro Vidmarović na Kaptolu.

Skupština je prihvatila izvješće dosadašnjega predsjednika udruge, izvješće Nadzornog odbora, financijsko izvješće i financijski plan za sljedeće razdoblje, izvješće Časnoga suda i izvješće o radu Portala HKV-a. Statut HKV-a usklađen je sa Zakonom o udrugama.

Novi sastav tijela Udruge

U Upravni odbor izabrani su tajnim glasovanjem dr. Osor Barišić, Ante Beljo, Hrvoje Hitrec, Kuzma Kovačić, Mate Kovačević, Marija Peakić Mikuljan, dr. Miro Međimorec, Javor Novak i Đuro Vidmarović.

Novi Upravni odbor je, u skladu sa Statutom, izabrao između svojih članova predsjednika i dvojicu dopredsjednika. Za predsjednika je izabran književnik i diplomat Đuro Vidmarović. Dopredsjednici su Marija Peakić Mikuljan Izborna Skupstina HKV 2015 - Aralica, Hitrec, Kovačići dr. Osor Barišić.

Tajnim glasovanjem Skupština je izabrala članove Nadzornog odbora i Časnoga suda. Članovi Nadzornog odbor u sljedećem mandatu su prof.dr. Marijan Šunjić, odvjetnik Srećko Ilić i prof.dr. Nikola Debelić.

Članovi Časnoga suda: akademik Ivan Aralica, akademik Dubravko Jelčić i dr. Milan Vuković.

U radu i raspravi na Izbornoj skupštini sudjelovao je niz članova, od kojih su mnogi osobito upozoravali na potrebu građenja novih mostova prema Hrvatima izvan domovine, kao i na žurnu promjenu stanja u koje su hrvatski državljani i koji žive izvan Hrvatske dovedeni skandaloznim onemogućavanjem ili otežavanjem njihova prava da sudjeluju u izborima u RH.

Posebno je istaknut predan rad povjerenika za sjeverozapadnu Hrvatsku, gospodina Ivana Jaklina.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.