Nenad PiskačNenad Piskac karikatura 02

Brisani prostor

 Živimo li u državi ili na ovim prostorima?

Četnik Vučić, koji je sudjelovao u velikosrpskoj agresiji huškajući Srbe u Hrvatskoj Aleksandar Vucicprotiv ustavnopravnoga položaja hrvatske države, uoči Božića na javnoj srbijanskoj televiziji objasnio je zašto se Srbija naoružava ruskim naoružanjem. Zato da se više ne dogodi Bljesak i Oluja. Poruka ide otprilike ovako: Srbi u Hrvatskoj ima da ustanu i zapjevaju spremte se spremte četnici. Mi ćemo im reći kad su u dovoljnoj mjeri ugroženi i kad je kucnuo čas da mogu opet ubijati Hrvate, Mađare, Slovake, Rusine, Čehe, Talijane i druge hrvatske nacionalne manjine kao kera kod tarabe. Jer sad su s ruskim oružjem svi Srbi u jednom regionu sigurni u buduću pobedu na ovim prostorima. Nikad više – „bežmo braćo pobeda je naša“. Pokuša li ustaška vlast zaštititi ustavnopravni poredak, otadžbina je spremna osloboditi svoje zapadne oblasti i srao krajine.

Nadalje, s obzirom na to da Srbi žive na ovim prostorima, sprječavanje novoga Bljeska i Oluje nije StanimirovićMožemo mirno spavati. Hrvatska sigurnost u odličnim je rukama sustava opštenarodne odbrane i društvene samozaštite. Pogledajmo činjenicama u oči: Na braniku domovine čvrsto stoje inkluzivno uskrsnuli Pupovac i poveći Grbin. Oni, dijelom vlast, dijelom oporba, jedinstveno poručuju – ne će nitko građane na ovim prostorima da bije. Ako će netko da ih bije, tu je šef saniteta Stanimirović. Sa suprugom će sanirati hrvatske rane. Oni će da stave ljutu travku na ljutu ranu.miješanje u unutarnje stvari druge države, u pitanju je sprečavanje fašizacije o kojoj bruji peta kolona u zapadnim srpskim oblastima ovih prostora. Pitanje „ovih prostora“ je „prevashodno“ srpsko pitanje. To je taj „istorijski“ potvrđen srbijanski „europski put“, koji su hrvatske politelite proglasile strateškim interesom kako bi zaštitile hrvatske prostore da ne uživaju puninu države.

Kad ONO i DSZ za dom spremno krene

Nema, međutim, frke! Možemo mirno spavati. Hrvatska sigurnost u odličnim je rukama sustava Pupovac StanimirovićOpštenarodne odbrane i društvene samozaštite. Pogledajmo činjenicama u oči: Na braniku domovine čvrsto stoje inkluzivno uskrsnuli Pupovac i poveći Grbin. Oni, dijelom vlast, dijelom oporba, jedinstveno poručuju – ne će nitko građane na ovim prostorima da bije. Ako će netko da ih bije, tu je šef saniteta Stanimirović. Sa suprugom će sanirati hrvatske rane. Oni će da stave ljutu travku na ljutu ranu. Pupovac hrvatsku pušku na hrvatsko rame, kao nekad Glavaš ili Praljak, i staviti se na čelo obrane od Vučićevih četnika. Grbin i Lalovac hrvatsku lisnicu u hrvatski džep, kao nekad Mesić australski ček. U odnosu na snage ONO i DSZ ustaše su za četnike bile kamilica! Naime, kaj.

Brojno članstvo Nove ljevice kopat će grudobrane i protutenkovske rovove. Pusić će komandovati Kosortopništvom. Markovina pešadijom. Bauk nabavom oružja. Čačićnovićeva će na vezi držati hrvatsko izvandomovinstvo. Teršelićeva beogradske humanitarce ili ministarstvo za suočavanje s istinom. Mesić će mobilizirati rashodovane titoiste. Josipović gardiste. Manolić stare i nove kadrove udbe. Kosorova će se vratiti na radio i, kakav Thompson!, roniti suze eterom dižući borbeni moral jakim snagama ONO i DSZ Nazorovom pjesmom Čamac na Kupi i Kovačićevom Mrzimo vas.

Milanović će zbunjivati svjetsku javnost i reći da je ovo slučajni rat slučajnih država. Sanadera će, jer je poliglot, imenovati za glavnoga pregovarača s europskim i uenovim promatračima. Granić će na Trgu bana Jelačića pozivati na molitvu za mir na ovim prostorima. Miljanić, Milanović i Josipović od Njemačke će tražiti izručenje Perkovića i Mustača, jer bez njih branik domovine nije stabilan. Ratni stožer ONO i DSZ zasjedat će u Ono dszMesić će mobilizirati rashodovane titoiste. Josipović gardiste. Manolić stare i nove kadrove udbe. Kosorova će se vratiti na radio i, kakav Thompson!, roniti suze eterom dižući borbeni moral jakim snagama ONO i DSZ Nazorovom pjesmom Čamac na Kupi i Kovačićevom Mrzimo vas.Novinarskom domu. Ministar informiranja zna se tko. Domovini vjeran Leković. Šef vojnih kapelana - Carlito Pilsel pod budnim okom niškoga specijalca episkopa Jovana. Glavni hrvatski lobist u inozemstvu - Zuroff. Urša Raukar ponovo će zapjevati Lili Madlen. Rade Šerbedžija će da recituje – Ne daj se Croatio i na masni šešir zašiti grb SRH, nastupe će završavati pozdravom „Za Brione i regione spreman!“. U skloništu Ingrid Antičević-Marinović pisat će novi Ustav s početnom rečenicom Smrt fašizmu sloboda narodu.

Raspored snaga ONO i DSZ na bojištu ovih prostora

Hoćete još SF-a? Ok. Idemo dalje po dubini i širini jakih snaga ONO i DSZ. Službeni pozdrav: Ništa nas Mate Kapovićne sme iznenaditi! Odziv: Na ovim prostorima! Službeno pismo ONO i DSZ obrambenih snaga bit će ćirilica. Latinica će biti dopuštena u postrojbama s više od 33 posto Hrvata za ONO i DSZ spremnih. Simboli postrojba trebaju biti prilagođeni neprijatelju tako da ih ne iritiraju. Puške mogu biti drvene ili plastične. Samokresi samo na vodu. Od teške artiljerije jedino top na Lotršćaku. Od koračnica dopuštene su: Druže Tito mi ti se kunemo (Zdravko Čolić) i Čačak, Čačak šumadijski r'n'r (Fahreta Jahić). Umjetničku bojnu vodit će Ante rezervni podoficir Slobodne Dalmacije.

Mate Kapović će u nemogućim uvjetima istraživati žrtve od Bleiburga do Ovčare. Vesna Pusić prijepodne žrtve umorene šarafencigerom, a popodne smišljati hrvatsku agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Hrvoje Klasić aplicirati će na europske fondove za projekt istraživanja150 masovnih grobnica iz prošle velikosrpske agresije (1990. – 1998.). Filmsku promidžbu obrane i zaštite radit će Hrvoje Hribar (kopno) i Jasen Mesić (more i podmorje). Projekte i novce odobravat će im stožerna generalica kulture europskih dimenzija, Nina Obuljen.StazicBožo Petrov će u atomskom skloništu, u društvu Predraga Matića – izvlačit će se na radnu nesposobnost i PTSP, cuclati bombone 505 s crtom i pokušavati shvatiti zašto su komunisti za vrećicu bombona prodali INU i u čemu se tu sastojao „nacionalni interes“.

U ratnim uvjetima HTV-om će ravnati kolektivno predsjedništvo na čelu s Nenadom Stazićem. General ONO i DSZ Željko Jovanović uvjeravat će svijet da je agresiju pokrenuo ne Vučić, već HDZ jer je „zločinačka organizacija“ a ne samo „stranka opasnih namjera“. Gospodarstvom u ratnim uvjetima kormilariti će Martina Dalić uz pomoć stranke Pametno je prodati tuđe. Brošuru s novim vojnim nazivljem besplatno će prodavati JuL. Za izradbu novog vojnoga nazivlja i rječnika ONO i DSZ lovu će osigurati ravnatelj IHYuYu-a Željko Jozić. Bit će dostupan i na Internetu, kako ravnatelj tako i novo nazivlje. Stručni tim za izradbu rječnika imenovat će – na zov domovine pristigla iz dijaspore - Snježana Kordić. Pionire će drilati Boris Jokić. Omladinu Goran Radman. Štafetu će trčati otac i sin Goldstein, jedan s drvenim štapom u ruci, drugi s Titovom fotografijom i to od Pariza preko Kumrovca do Kuće cveća. I natrag.

Vrhovna zapovjednica u izbjeglištvu

Tako organizirana obrana i zaštita od upada Vučićevih teško naoružanih korpusa postati će neprobojan hrvatski štit i jamac budućih uspješnih operacija Bljesak i Oluja. Vrhovna zapovjednica, ako već to ne radi ovih dana u SAD-u, godinama će, međutim, iz izbjeglištva uvjeravati NATO kako je riječ o klasičnoj agresiji, vanjskoj i unutarnjoj, da je Hrvatska članica NATO-a, da nas moraju braniti, da u silnoj brizi za srbijanski europski put nismo stigli donijeti odluku o nabavi nove eskadrile, da je portir pri Ministarstvu ono i dszobrane zbog korupcije teške sto eura zaribao remont MIG-ova, ali imamo negdje zahrđale njemačke haubice i Mesiću drage BOV-ove Patria... Bruxelles će organizirati niz mirovnih konferencija, angažirajući sve moguće lordove kao mirovne posrednike za betoniranje srbijanskih osvajanja. U pregovorima Hrvatsku će zastupati Biljana Borzan. UN će proglasiti zaštićene zone tamo gdje Vučić eventualno zauzme hrvatski teritorij u srazu s ONO i DSZ. I situacija će se otezati, kao u onom starom vicu, sve dok lugar ne namršti obrvu i batinom istjera uljeze iz svoje šume.

Pitate se – a, gdje je u koncepciji ONO i DSZ prvi ministar Plenković? Problematika ovih prostora nije mu prioritet. On je zauzet s nekoliko neodložnih poslova u okviru europskih okvira i dimenzija: Mirnom reintegracijom Krima u ukrajinski i europski okvir, isprikama zbog ploče u Jasenovcu kojom se komemorira pogibija 11 hrvatskih branitelja ugrađenih u temelj države čiji je vjerodostojan šef vlade, zatim i nabijanjem cijene INE kako bi je što skuplje kupio i što jeftinije prodao 25 posto HEP-a. Tako da buduća konsolidirana INA može za desetak godina otkupiti prodane udjele posrnuloga HEP-a. Pritom, nitko u kampanji nije obećao kupnju INE, niti prodaju HEP-a. Tek su se naknadno dosjetili da je riječ o „nacionalnim interesima“. Kako vjerodostojno!

Natrag u rov

I tako smo došli do pitanja „nacionalnog interesa“ u čije ime se kupuje i prodaje narodno bogatstvo. Ono dszBilo bi dobro da Most napravi katalog dosadašnjih izdaja nacionalnih interesa s TemeljS obzirom na to da je kroz otpor velikosrpskoj agresiji nastala Republika Hrvatska, onda je taj obrambeni rat postao jedini njezin temelj. Srbi u regiji s tom istinom imaju veliki problem. I Hrvati pete kolone, također.kronotaksom nacionalnih izdajica. Inače je sve ovo što Bulj povremeno zakukuriče o „nacionalnim interesima“, pogodak u ništa. Neka pri izradbi kataloga izdaje nacionalnih interesa (s pečatom Mosta) počnu s prodajom banaka i INA-e, ako misle ozbiljno. Ako ne misle, neka šute i pretvore se dokraja u pričuvni SDP, kao što je to učinila većina parlamentarnih stranaka na radost sustava ONO i DSZ.

I tu sam namjeravao završiti. Ali, vidi Vraga! Moram natrag u rov, kako bi rekao general Janko Bobetko. Javio se stanoviti Miodrag Linta. Plenkovićeva isprika vezana uz ploču poginulim hrvatskim braniteljima nije iskrena, veli predsjednik „veštačkog“ Saveza Srba iz regije. Tvrdi četnik da su se pripadnici HOS-a tobože borili za slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Tobože su ih, dakle, ubili tobožnji četnici u tobožnjoj velikosrpskoj agresiji na tobožnju Hrvatsku. I da ne bude zablude, Linta je zaključio da je Domovinski rat ništa drugo negoli „zločinački pothvat“. A Domovinski je rat bio odgovor na velikosrpsku agresiju. I ništa više. S obzirom na to da je kroz otpor velikosrpskoj agresiji nastala Republika Hrvatska, onda je taj obrambeni rat postao jedini njezin temelj. Srbi u regiji s tom istinom imaju veliki problem. I Hrvati pete kolone, također.

Retuđmanizacija, reeuropeizacija i rekroatizacija

Dan poslije Vučićeve najave nove velikosrpske agresije na Hrvatsku, kako javlja HTV4 u vijestima u 14 sati dne 23. prosinca, dan uoči Badnjaka, ministar Stier izjavio je da je Hrvatska deblokirala Srbiji BratstvoSati dne 23. prosinca, dan uoči Badnjaka, ministar Stier izjavio je da je Hrvatska deblokirala Srbiji poglavlje 26. Može li biti bolja čestitke za Božić od ove? Bratstva mu i jedinstva - ne može!poglavlje 26. Može li biti bolja čestitke za Božić od ove? Bratstva mu i jedinstva - ne može! Već ranije su nam čestitali na pobjedi tako što su, pod komandom Kosorove, unaprijed izjavili kako nam je strateški interes ulazak Srbije u EU. Tko je donio stratešku odluku? Sabor? Vlada? Pupovac? Vučić? Europske dimenzije? Savez za Europu na ovim prostorima? Hrvati, naime, nisu.

Ako je odluka donesena unutar vrha HDZ-a ne treba se čuditi, kao što se ne bismo čudili da ju je donio Mali Sloba Dacicvrh SDP-a, svih pet članova Platforme 112 ili SNV. Osobito u svjetlu činjenice da je u HDZ još jednom odozgo pozvana J. Kosor. Resanaderizacija je i bez tog poziva očita. A stranci je, državi još i više, zapravo potrebna retuđmanizacija, reeuropeizacija i rekroatizacija. Sve ostalo spada u lov u mutnom.

Dobro vidi srbijanski ministar Dačić kad kaže da Hrvatska ima problem sama sa sobom. To je jedina njegova izjava o Hrvatskoj s kojom se slažem u cijelosti i bez ostatka. Jer da Hrvatska nema problem sama sa sobom jedna brigada Hrvatske vojske već bi odavno bila u Vukovaru, ako ne i kompletno Ministarstvo obrane. Ovako pak, ministar obrane, general Krstičević, mora sramežljivo, kroz novine, istina, pisane latinicom, ali sa stajališta nacionalne sigurnosti sumnjive vlasničke strukture, poput minera u minskom polju ONO i DSZ, pipalicom pipati teren smije li ili ne smije hrvatski vojnik u Vukovar. Pipalica? Da, da ne nagazi na minu zbog iznošenja ideje, koja je sasvim u interesu nacionalne sigurnosti. Bolje od nje prolaze ideje nacionalne nesigurnosti. Tako je to kad su politelite, poput bika na gmajni, prihvatile život na ovim prostorima umjesto u slobodnoj i odgovornoj državi.

Pravoslavnim vjernicima jedine nam i vječne Hrvatske želim sretan Božić.

Nenad Piskač

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Sub, 30-05-2020, 18:56:24

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.