Nenad PiskačNenad Piskac karikatura 02

Brisani prostor

 Bob Dylan i balvanaši

Dokumenti pobunjenih Srba u Hrvatskoj navode nas, među ostalim, i na zaključak da je proces detuđmanizacije započeo još 1990. TuđmanPokrenuli su ga agresori na Hrvatsku: Pobunjeni Srbi iz Hrvatske, Srbija, Crna Gora i Jugoslavenska narodna armija s pridruženim paravojnim i četničkim formacijama. I danas je detuđmanizacija na djelu. Osobito u HDZ-u, ali i drugim strankama, na Pantovčaku, u Banskim dvorima i na Trgu sv. Marka, zatim u politici vanjskoga zaduživanja i rasprodaje nacionalnih dobara, u kulturnoj politici i tako dalje. Agresori su na stanoviti način postigli svoj cilj – umjesto njih proces detuđmanizacije već godinama provodi peta kolona. Njihove ciljeve u Hrvatskoj odrađuju novcem, ucjenama, čašću i(li) položajem kupljeni Hrvati, ideološki bliski im Hrvati jugoslavenske opcije plus najobičnija bagra kokošara i stopostotnih moralnih invalida raspoređenih po strankama i bankama, foteljama i medijima. Detuđmanizacija se i onda i danas provodi na dva temeljna načina. Lažima i pljačkom.

Mi smo ugroženi, Hrvati su genocidni

DetuđmanizacijaAgresori su na stanoviti način postigli svoj cilj – umjesto njih proces detuđmanizacije već godinama provodi peta kolona. Njihove ciljeve u Hrvatskoj odrađuju novcem, ucjenama, čašću i(li) položajem kupljeni Hrvati, ideološki bliski im Hrvati jugoslavenske opcije plus najobičnija bagra kokošara i stopostotnih moralnih invalida raspoređenih po strankama i bankama, foteljama i medijima. Detuđmanizacija se i onda i danas provodi na dva temeljna načina. Lažima i pljačkom.Već zaboravljena Jugoslavenska samostalna demokratska stranka 26. listopada 1990. uputila je tužbu (hrpu laži), citiram: „RASELOVOM SUDU, Ljubljana, DokumentiOslo, Njujork". Popratni dopis i samu Tužbu potpisali su predsjednik Glavnog odbora JSDS „Mraović Stevan, dipl. jur." i predsjednik Skupštine JSDS „mr. Mile Dakić" poznat po predratnom, ratnom i postratnom pokliču – Oj, Krajino, dok ti ime traje čuvat ćemo tvoje običaje. I čuva ih u Beogradu, ako je još živ. Tužba je detuđmanizatorski sastavljena „Protiv Vrhovništva Republike Hrvatske, zbog tekuće genocidne prakse i priprema genocida velikih razmjera nad srpskim narodom u Hrvatskoj" – samo što ne piše da su Srbi prekomjerno grantirani. Te su se laži dosjetili pet godina kasnije uz pomoć Šveđanina, Carla Bildta, čija je protuhrvatska politika ovih dana dobila Nobelovu nagradu. Iz Uvodnih napomena nema se što citirati, riječ je o klasičnoj velikosrpskoj propagandi, koja se temelji na „vekovnoj srpskoj ugroženosti". Postoji i „Sadržaj tužbe". U njemu sve vrvi od „Tuđmanovske Hrvatske", hrvatske genocidnosti i srpske nevinosti. Teze i laži JSDS iznesene u Sadržaju tužbe, danas su malo dotjeranije, ali i dalje je riječ o istoj „čorbi". Detuđmanizacija je započela odmah! Na početku demokratskih procesa. Istodobno s balvan revolucijom.

Evo osnovnog tona tužbe: „Danas u Hrvatskoj, u jugoslavenskoj republici, na vlast su došli ljudi koji pod plaštom demokracije oživljavaju i sprovode nacističke metode tiranije nad srpskim narodom koji vjekovima živi na tim prostorima. Srbima u Hrvatskoj, u regijama koje su se 1941. godine podigle na ustanak i uključile u borbu antihitlerovkse koalicije, ugrožena su osnovna ljudska prava. Ne priznaje im se nacionalno biće, jezik, pismo. Masovno ih otpuštaju s posla. Sprovode ekonomsku blokadu u općinama gdje pretežno žive Srbi, hapse ih a kad ne mogu pronaći muškarce za taoca uzimaju žene i djecu. Ovaj nesretni narod bježi u šume, sklanja se od specijalne policije čiji se metodi i brutalnost ne razlikuju od metoda gestapovaca i ustaša. Sve se ovo događa u dane kada se u OUN-u održava svjetski samit o djeci...".

Bob Dylan među balvanima

JSDS traži od „cijenjenog Raselovog suda" da upozna svijet sa hudom sudbom Srba u Hrvatskoj i osudi „one koji prave raskole medju narodima i Dylangradjanima". Čini se da je taj sud odlično upoznao svijet s lažima srpske propagande tako da je i jedan Bob Dylan sluđen njezinim dometima. Dylan je žrtva velikosrpske propagande, ali neznanje ga ne opravdava kad Hrvate stavlja u nacistički kontekst. Možda bi taj Židov, kantautor, bio obazriviji prema hrvatskom rodu da je upoznat s objektivnim činjenicama. S njima ga je trebala upoznati hrvatska diplomacija, ali ona je ispod radne razine Mile Dakića i Stevana Mraovića, premrežena starim jugo kadrovima i tipovima poput Milanovića, kojima je hrvatski narod paradoksalan, a hrvatska država slučajna. Naravno da je paradoksalan kad hrani Milanovića zbog čije politike i glupavih izjava Njemačka blokira pristup punopravnom članstvu u EU.

Dylan, primjerice, slučajno nema pojma, kao ni, paradoksalno, Milanović, što je „Šumsko gospodarstvo Lika, Gospić, OOUR za gospodarenje šumama krša – Gračac". Dok se Russellov sud zabavljao pisanijama Dakića i Mraovića, direktor Pajo Kuprešanin, dipl. ing. šum., pisao je 12. studenoga 1990. predsjedniku Skupštine općine Gračac, predsjedniku Izvršnog vijeća Gračac i načelniku Stanice javne sigurnosti Gračac, a o čemu drugome negoli o balvanima.

Dobar posao za neselektivnu pravnu državu

BajićNeka Bajić pročačka početke velikosrpske balvan revolucije. To je neiscrpan posao za čovjeka koji hoće raditi u interesu namjerne nam hrvatske države i povijesnog hrvatskog naroda. Ako su pak svi četnici amnestirani objavite javno Registar amnestiranih pobunjenih Srba protiv ustavnopravnog položaja hrvatske države! Time bismo dokazali da nismo slučajna država i paradoksalan narod, kakvim nas je u Njemačkoj legitimirao namjerni, kao svojedobno i Račan, igrač vanjskopolitičkih ciljeva Velike Britanije „in this area".Naime, kaj: „Ovim putem obavještavamo Naslov da su naši radnici-sjekači, tovaraši i otpremnici krenuli na rad na radilište 'Javornik' odjel 7 u subotu 10.11.1990. godine. Mještani Mazina: Ilić Nada, Mandić sudski cekicJovan, Vojnović Milan, Zorić Mićo, Ilić Rade, Kovačević Mićo, Kovačević Rade i Končar Djuro izvršili su preprečavanje javne ceste – makadam cesta za D. Lapac s TAM-ićem vlasništvo DI 'Javornik' pilana Mazin i onemogućili odlazak radnicima ovog OOUR-a da odu na radilište Javornik kako bi se nesmetano otpočelo raditi, kako na sječi, iznošenju, izvlačenju tako i na otpremi drvnih sortimenata".

Ostarjeli Bob, pravo ime i prezime već sam mu odavno zaboravio kao što je Bajić zaboravio na četnike, vjerojatno ne kuži o čemu je riječ, pa mu treba pojašnjenje, ali nije ga zavrijedio, zato nema objašnjenja. Ostaje pitanje jesu li „mještani Mazina" navedeni u dopisu odgovarali za terorizam? Gdje su danas i što rade? Jesu li i danas slobodni od pravne države?

Ako Nada, Jovan, dva Mićana, dva Radeta i Djuro – Boba ne spominjem jer je zaveden četničkom propagandom, nisu odgovarali, evo posla za Bajića. Po Sanaderu više ne smije čačkati, što je iščačkao – iščačkao je, tako je odlučio CK Saveza za Europu - odluku je objavio glasnogovornik Aco Stanković kućni ljubimac CK i partijske tv kuće. Neka Bajić pročačka početke velikosrpske balvan revolucije. To je neiscrpan posao za čovjeka koji hoće raditi u interesu namjerne nam hrvatske države i povijesnog hrvatskog naroda. Ako su pak svi četnici amnestirani objavite javno Registar amnestiranih pobunjenih Srba protiv ustavnopravnog položaja hrvatske države! Time bismo dokazali da nismo slučajna država i paradoksalan narod, kakvim nas je u Njemačkoj legitimirao namjerni, kao svojedobno i Račan, igrač vanjskopolitičkih ciljeva Velike Britanije „in this area".

Taktika agresora: Istodobno jedni lažu, drugi kradu

Ako direktorov citat nije dovoljan za podizanje istrage, evo još jednoga: „ Istog dana navedena grupa gradjana neovlašteno je izvršila blokiranje naše 43-1-SLAVON-SRBI-4-1991rampe koja se nalazi na šumskom putu za Javornik udaljena 200 – 300 m od stare saobraćajnice na taj način što je postavila drugi – svoj lokot". To je isto kao da u garderobi, ispričavam se - „back stageu" neki Jovan lokotom zatvori Dylanu kofer s gitarom i na vrata nagura ukradeni traktor marke Zetor. Bez tambure Bob ne može održati koncert, frulu ne kuži, a i da kuži ne može van iz garderobe na „stage". Jovan mu ne dopušta raditi, terorizira ga, krši Dylanova ljudska prava dok istodobno Russellovom sudu (ili danas Haaškome sudu) laže da ga Bob „vekovima" ugrožava i endehazijski „maltretiše" jer s fleksericom pokušava prepiliti lokot i izaći iz garderobe.

Još malo strpljenja: „Dana 12.11.1990. godine ista grupa gradjana na istom mjestu postavljaju ponovo prepreku TAM-ićem vlasništvo DI 'Javornik' pilana Mazin i ZASTAVU vlasništvo Varat Nikole iz Mazina, te vraćaju radnika ovog OOUR-a ponovno natrag nedozvoljavajući da odu na izvršenje postavljenih zadataka". Nije riječ o pojedincu, riječ je o skupini okupljenoj na nacionalističkoj i terorističkoj osnovi velikosrpske politike. Jedni po cijelome svijetu lažu, a drugi po Hrvatskoj kradu. Nije valjda da su Srbi u Hrvatskoj povlašteni i da je opet „slučajno" (Milanović) legitimnom postala „paradoksalna" (Milanović, a tko drugi) velikosrpska politika. „Sranje" (S. Mesić)!

Nobelova nagrada za poticanje velikosrpske agresije

TerorizamTeroriste se tolerira jedino u Hrvatskoj i u Švedskoj. U Europskoj uniji (koja je nezasluženo dobila i primila Nobelovu nagradu za mir jer je u ono doba tolerirala i velikosrpsku protuhrvatsku propagandu i terorizam velikosrpske balvan revolucije koja je puzeći prerasla u otvorenu vojnu agresiju), danas se terorizam službeno ne podupire osim ako nije državni u interesu krupnoga i najkrupnijega kapitala.Srpskim balvanašima nije bilo dosta: „Navedena grupa gradjana dana 10. i 12. XI/90 godinu spriječili su prolaz radnicima ovog OOUR-a da izvršavaju svoje balvan-revolucija-na-ovaj-dan-prije-20-god-je-pocelo-504x335-20100833-20101019014706-332041poslove, te sa tim je nanijeta velika materijalna i financijska šteta i u onako teškim uslovima u kojima se nalazi ovaj OOUR-a. Ova stvar se smatra hitnom te molimo Naslovljene da u što hitnijem roku riješe nastali problem kako bi nesmetano mogli pristupiti izvodjenju predvidjenih radnih zadataka. Napominjemo da 15 radnika neradi radi nastale situacije" – završio je zabrinuti direktor.

Nadam se da predmet Bajićeve istrage ne će biti pošteni direktor Pajo Kuprešanin, već pobunjeni Srbi. Teroriste se tolerira jedino u Hrvatskoj i u Švedskoj. U Europskoj uniji (koja je nezasluženo dobila i primila Nobelovu nagradu za mir jer je u ono doba tolerirala i velikosrpsku protuhrvatsku propagandu i terorizam velikosrpske balvan revolucije koja je puzeći prerasla u otvorenu vojnu agresiju), danas se terorizam službeno ne podupire osim ako nije državni u interesu krupnoga i najkrupnijega kapitala. Autori tužbe „cijenjenom Raselovom sudu", slučajni teroristi iz Gračaca, zavedeni Dylan i britanski igrač „in this area", jedinstveni su u šutnji prema činjenici da je europska merkantilna organizacija dobila Nobela za mir premda je podupirala protuhrvatski rat. Sljedeće godine Nobelovu nagradu za mir dobit će slučajni Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju. Zbog svoje paradoksalne politike.

Od „Srpske šume" preko hrvatskog proračuna do protuhrvatske tiskotine

Stvar s balvanima nije se smirila. Već 3. prosinca 1990. Skupština općine Gračac, čijem se predsjedniku direktor Pajo dopisom uzalud obratio da mu balvan-revolucija-na-ovaj-dan-prije-20-god-je-pocelo-504x335-20100833-20101019014706-332043osigura normalan rad, pronašla je rješenje. Usvojila je „Prijedlog Izvršnog vijeća SO Gračac Srpskom nacionalnom vijeću da osnuje poduzeće 'Srpske šume' radi raspolaganja i upravljanja šumskim bogatstvom na području gdje živi većinsko srpsko stanovništvo". Halo, Bob, riječ je o hrvatskom šumskom blagu kojega kradu pobunjeni Srbi u Hrvatskoj, kužiš? Što u SAD-u ili Izraelu radite s lopovom kad ga uhvatite u svojoj šumi? Proglašavate ih žrtvom nacizma?

Evo kako je ta pljačka obrazložena sa svim pravopisnim i „recipročnim" šokovima: „Polazeći od činjenice da u republici Hrvatskoj živi Hrvatski i Srpski narod, te osnivanje od strane Hrvatske vlade javnog poduzeća 'Hrvatske šume' smatramo recipročnim pravom Srpskog naroda da raspolaže i upravlja šumskim bogatstvom na prostorima na kojima živi većinsko srpsko stanovništvo. Iz tih razloga pozivamo Srpsko Nacionalno vijeće da kao najviši izvršni organ Srpskog naroda u republici Hrvatskoj osnuje javno preduzeće 'Srpske šume'". Znate li, poštovani čitatelji, tko je danas slijednik, ne Srpskih šuma, nego „Srpskog Nacionalnog vijeća"? I koju protuhrvatsku tiskotinu ta organizacija izdaje? I tko tu namjernu i paradoksalnu sramotu financira?

Čeka se potez moralne snage hrvatskog naroda

Moralna snagaKad cijena uskoro dosegne jugoslavensku razinu, bojim se da će letjeti glave na sve strane bez obzira na višegodišnju akciju „Zbogom oružje" – ta, i devedesetu su Hrvati dočekali s dvije lovačke puške, temeljito razoružani. Agresorska zmija rashrvaćivanja (detuđmanizacija je u osnovi sustav umreženih laži i ciljanih pljački) nema namjeru stati, kao i u devedesetim godinama prošloga stoljeća, sve dok joj „moralna snaga hrvatskoga naroda" ne zgnječi glavu.Otvorena balvan revolucija protiv financijske, gospodarske, moralne, političke i svake druge konsolidacije i stabilizacije hrvatske države provodi se i Hrvatskadanas. Provode je namjerno, ne slučajno, paradoksalno – jer „protuslove zdravom smislu", iste one političke snage koje su, u svijetu i u Hrvatskoj, zbog očuvanja Jugoslavije osmislile, odobrile i izvršile vojnu agresiju na hrvatski narod u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Sada neki i s legitimitetom Nobelove nagrade. Tijekom te agresije počinjen je i genocid. O njemu Bob Dylan nije ni elementarno informiran.

Na političkoj razini Hrvatsku danas nema tko braniti. Kazna za onodobnu efikasnu obranu i opstanak, hrvatski narod plaća nevjerojatno visokom cijenom. Višom negoli tijekom nekoliko stoljeća turskih osvajanja, ali ipak još uvijek zericu nižom negoli je bila cijena opstanka tijekom trajanja jugoslavenske zajednice od 1918. do 1990. Kad cijena uskoro dosegne jugoslavensku razinu, bojim se da će letjeti glave na sve strane bez obzira na višegodišnju akciju „Zbogom oružje" – ta, i devedesetu su Hrvati dočekali s dvije lovačke puške, temeljito razoružani. Agresorska zmija rashrvaćivanja (detuđmanizacija je u osnovi sustav umreženih laži i ciljanih pljački) nema namjeru stati, kao i u devedesetim godinama prošloga stoljeća, sve dok joj „moralna snaga hrvatskoga naroda" ne zgnječi glavu.

Nenad Piskač

Sri, 15-07-2020, 20:02:40

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.