• Hitrec
  Ponedjeljak, 11. prosinca 2017. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Hrvatska stenje od tereta veleizdajnika i sitnije medijske izdajničke klateži

  Hrvatska stenje od tereta veleizdajnika i sitnije medijske izdajničke klateži koja je napokon došla na svoje, pa se razvaganila – ne još posve otvoreno likujući jer su emocije hrvatskoga naroda za sada presnažne, ali nudeći svaki dan publici fotografske i pisane prikaze o hrvatskim nedjelima u BiH, plašeći narod odštetama što će ih od RH tražiti muslimani... (H. Hitrec)
 • Dudajeva
  Ponedjeljak, 11. prosinca 2017. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Ala Dudajeva, književnica i slikarica – Ruskinja koja se bori za prava čečenskog naroda

  Ala Dudajeva stječe međunarodni ugled kao borac za ljudska prava i kao spisateljica. Jedan je od rijetkih umjetnika, publicista i pjesnika, koji izražavaju nezadovoljstvo tragedijama koje se dešavaju u svijetu, a pogotovo na Kavkazu. Njezin osobni život povezan je s patnjom čečenskog naroda. (Đ. Vidmarović)
 • Mirogoj
  Ponedjeljak, 11. prosinca 2017. Damir Borovčak Komentari

  D. Borovčak: Komunistička zapovijed na Mirogoju još uvijek vrijedi

  U nedjelju 10. prosinca na preoranom groblju hrvatskih vojnika 1941. - 1945. na Mirogoju u Zagrebu obilježen je Međunarodni dan ljudskih prava u organizaciji Hrvatskog društva političkih zatvorenika Osijek, Hrvatskog domobrana Osijek, Žrtve za Hrvatsku Osijek i Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka - krilo Đakovo. (D. Borovčak)
 • Međimorec
  Ponedjeljak, 11. prosinca 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  Dr. M. Međimorec: Slomila me smrt moga prijatelja Praljka

  Mnogo je dobrih ljudi spremnih pomoći drugima, nešto manje onih koji će žrtvovati život za drugoga, a rijetki su oni koji će se poput Sokrata ubiti vlastitom rukom za ideju pravde, protiv laži i manipulacije, za istinu. Praljkov čin je čin dan samo rijetkim ljudima. Stari bi ih Grci zvali polubogovima. (I. Marijačić, HT)
 • Crno
  Ponedjeljak, 11. prosinca 2017. Željko Dogan Komentari

  Ž. Dogan: Teror „nevidljivih“ neprijatelja

  Nesporna je činjenica da je Hrvatska pobijedila u obrambenom ratu protiv velikosrpskog agresora i postala slobodna i suverena država. Ali o prestanku diplomatsko–obavještajnog udruženog pothvata 'međunarodne zajednice', velikosrba i ‘bivših’ Jugoslavena protiv njene slobode i suverenosti, očito nema ni govora. (Ž. Dogan)
 • Ljubić
  Nedjelja, 10. prosinca 2017. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Kome komemoriraju generali – suborcu Praljku, svojoj ratnoj slavi ili hrvatskoj nacionalnoj državi?

  Rukopis svrstavanja hrvatskog ratnog junaka s njegovim bivšim neprijateljima, ljudima koje cijeli suvremeni svijet percipira kao zločince, od čijih je vojski branio svoj narod, i ispod čijih su ratnih rukopisa ostale zapisane tisuće smrti i užasa, silno ukazuje na prljavi obavještajni rat kome se tepa nazivljem - hibridni, na matricu žestoke manipulacije i kuhinju beogradskih tajnih službi... (M. Ljubić)
 • Pero Kovačević
  Nedjelja, 10. prosinca 2017. Razgovori Komentari

  Razgovor s P. Kovačevićem: Male šanse za pokretanje revizije presude petorici osuđenika

  Budimo objektivni i kažimo da su male šanse za pokretanje revizije presude petorici osuđenika. U cjelokupnoj dvadeset i četverogodišnjoj povijesti Haaškog suda samo je jednom bila dopuštena revizija konačne presude. Riječ je o reviziji konačne presude u slučaju vukovarskog krvnika Veselina Šljivančanina, kad je pravomoćna presuda preinačena u reviziji, te je Šljivančaninu smanjena kazna zatvora sa 17 na 10 godina,…
 • Beljo
  Nedjelja, 10. prosinca 2017. Prilozi građana Komentari

  A. Beljo: Praljkova razdjelnica

  General Praljak je na svojim leđima iskusio svu zloćudnost jednog iščašenog sustava i posljedica njegova djelovanja koje mora prestati ili ćemo kao narod nestati. Ostaje li naciji stvarno kolektivno popiti otrov pred bahatim sudom „pravde“ ili se osvijestiti i prestati plaćati vlastitim novcima vlastitu propast? Postaje sasvim jasno kako trećeg rješenja nema. (A. Beljo)
 • Praljak
  Nedjelja, 10. prosinca 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Tuđman: Ostat će trajni uzor i simbol borbe za slobodu i istinu, kao rijetko tko u povijesti

  Obranu Hrvata od napada Bošnjaka i od etničkoga čišćenja Žalbeno je vijeće proglasilo etničkim čišćenjem Muslimana, a Muslimani su s toga prostora prognali 153.000 Hrvata, ubili 1.700 civila i zarobljenih vojnika HVO-a. Nitko razuman ne može prihvatiti ovakvu nepravdu. (M. Tuđman, HT)
 • General Praljak
  Nedjelja, 10. prosinca 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  K. Mikašek: Tko se boji mrtvog tijela generala Praljka?

  Slobodan Praljak, svim naraštajima hrvatskog naroda ostavio je oporuku, ostavio je najsnažniju poruku, umirući nam je ostavio svoju posljednju generalsku zapovijed da učinimo sve što nam je u moći kako bi dakazali sucima i svijetu: „Suci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu“! (K. Mikašek)
 • Ivan Miklenić
  Subota, 09. prosinca 2017. Komentari Komentari

  I. Miklenić: Hrvatske vlasti više se ne mogu pretvarati

  Presuda drugostupanjskoga Žalbenoga vijeća Međunarodnoga kaznenoga suda za bivšu Jugoslaviju i posljednje očitovanje hrvatskoga generala Slobodana Praljka u Haagu 29. studenoga iznimno je snažno upozorenje cjelokupnomu hrvatskomu narodu, i to ne za prošlost, koja se ne može promijeniti, nego za budućnost na koju se može utjecati. (I. Miklenić, GK)
 • Praljak
  Petak, 08. prosinca 2017. Damir Pešorda Komentari

  D. Pešorda: Praljkova poruka

  Praljak je ispio otrov suočen ne samo s hrvatskom bijedom i licemjerjem nego i s bešćutnošću i perverzijom svjetskih moćnika. Hrvatska smrt, rekao je još A. G. Matoš, ima više ukusa od hrvatskog općinstva. (D. Pešorda, HT)
 • Kolaž izložba
  Petak, 08. prosinca 2017. Vijesti Komentari

  U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt Izložba crteža i grafika "Dnevnik kaosa"

  Splitska Hrvatska udruga Benedikt uložila je trud i znanje da ovo iznimno vrijedno svjedočanstvo novije hrvatske povijesti kroz likovnu kulturu položi u baštinu, upravo u periodu kulturno društvene manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, te kroz vrijeme Došašća prema Istini o Bogočovjeku. (D. I. Sesartić)
 • Orban
  Petak, 08. prosinca 2017. Svijet Komentari

  Viktor Orban: „Ako nestane slobode, ako nestane nacionalne neovisnosti i mi sami ćemo nestati”

  Predsjednik mađarske Vlade Viktor Orban 23. listopada ove godine pred Muzejom terora u Budimpešti pred okupljenima je održao svečani govor. U tom govoru vrlo se kritički osvrnuo na komunističku povijest u Mađarskoj, ali i na današnje globalizacijske procese, između kojih je povukao i određene paralele. Bitne naglaske govora donosimo u nastavku, uz nadu kako će i hrvatski političari jednom naučiti da se svojim…
 • Cvtiković
  Četvrtak, 07. prosinca 2017. Razgovori Komentari

  Razgovor s M. Cvitkovićem: Zašto se umjesto HEP-ovog projekta gura vrlo štetni privatni s pravom na poticaje?

  O projektu VisViva, termoelektrani Peruća i argumentima za i protiv razgovaramo s magistrom fizike i aktivnim znanstvenikom Mislavom Cvitkovićem. Zajedno s drugim kolegama znanstvenicima, naš sugovornik je u javnosti iznio vrlo ozbiljne primjedbe protiv ovog projekta, a koje, čini se, nikako ne dolaze do odgovornih. (hkv)
 • Javor Novak
  Četvrtak, 07. prosinca 2017. J. Novak Komentari

  J. Novak: Tzv. Vijeće sigurnosti

  Zašto je Vijeće sigurnosti zaista takozvano? Ono je prvo dopustilo opsežnu oproštajnu hagiografiju suca Carmela Agiusa koji nije smatrao potrebnim da mu preko usana prijeđe čak ni najjednostavnija eufemistička rečenica: U sudnici se dogodila tragedija, izgubljen je jedan ljudski život, izražavam sućut obitelji. Suca je samo brinulo (i to je posebno naglasio) da taj „događaj“ ne baci tamno svjetlo na djelovanje…
 • HBK
  Četvrtak, 07. prosinca 2017. Hrvatska Komentari

  HBK: Založiti se za temeljne vrjednote obrazovanja i obitelji

  Smatramo primjerenim uputiti na određena načela, polazišta i vrjednote koje pomažu u promicanju dobrobiti naše domovine, zaštiti dostojanstva ljudske osobe i poštivanju temeljnih prava čovjeka i obitelji. (IKA)
 • Istra2
  Četvrtak, 07. prosinca 2017. Prilozi građana Komentari

  V. Buretić: Fašizam i antifašizam u Istri

  Kad se malo promozga kakvu su ulogu u tom širenju fašizma na istok odigrali zapadni saveznici, više je nego jasno da su mu dali veliki poticaj. Ponovimo to: zapadni su saveznici (Engleska, Francuska) poticali širenje fašizma. Njima je smetala Austro-Ugarska i boljševizam, a ne i fašizam. Fašizam 20-tih godina u Italiji i nacizam u Njemačkoj 30-tih godina prošlog stoljeća im je bio od koristi. (V. Buretić)
 • Armenska obitelj
  Srijeda, 06. prosinca 2017. Artur Bagdasarov Komentari

  Ponešto o armenskoj tradicijskoj obitelji

  Za tradicijski armenski način života svojstvene su velike patrijarhalne zadruge (arm. gerdastan) koje su objedinjavale do 50, pa i više rođaka nekoliko naraštaja. Armenska riječ yntanik (‘obitelj’) u prijevodu znači “pod krovom”, tj. oni koji žive zajedno u jednom domu, pod jednim krovom. (A. Bagdasarov)
 • Borovčak
  Utorak, 05. prosinca 2017. Obavijesti Komentari

  Predavanje: „100. obljetnica ukazanja Gospe u Fatimi“ i „Sveti Josip, nebeski zaštitnik Hrvatske“

  Hrvatsko kulturno vijeće Zagreb, Povjerenstvo Varaždin i Župa sv. Josipa Varaždin - Banfica, priređuju na svetkovinu Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, u petak, 8. prosinca 2017. u 18:00 sati, predavanje uz video projekciju, na temu: 100. obljetnica ukazanja Gospe u Fatimi i Sveti Josip, nebeski zaštitnik Hrvatske. U programu sudjeluju Damir Borovčak i Ivan Jaklin. (hkv)
 • Praljak
  Srijeda, 06. prosinca 2017. Prilozi građana Komentari

  Dr. sc. Dubravko Ljubić: Kad moralni imperativ postane zločin, a država promatrač, narod i društvo su u opasnosti

  Još nam u glavama nije utihnuo pucanj kao poruka čovjeka koji je cijenio kako mu je bilo lakše provesti 30 godina u zatvoru nego živjeti u ovakvoj Hrvatskoj, a pred nas je stavljena poruka čovjeka koji se je rodio kao Slobodan i koji je kao takav odlučio umrijeti te podnijeti žrtvu u cilju konačne uspostave integralne slobode u Hrvata, shvaćene kao opstojnosti slobodne države bez vanjskih tutora. (D. Ljubić)
 • Haag
  Srijeda, 06. prosinca 2017. Prilozi građana Komentari

  D. Pejčinović: Nato saveznici, EU partneri i presuda hrvatskoj šestorci

  Kad se podvuče crta na proteklo suđenje nije teško zaključiti da su naši saveznici u EU i NATO-u izdali i ponizili Republiku Hrvatsku, ali i čitav hrvatski narod. Posebno se to odnosi na (anglo)američku politiku koja je u proteklih dvadesetak godina proganjala herceg-bosanske Hrvate gdje god je stigla. (D. Pejčinović)
 • Ovcara
  Srijeda, 06. prosinca 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  J. Buljan: Obljetnica zastrašujućega i nekažnjenoga zločina na Ovčari

  Danas je teško zamisliti uvjerljivije slike zla od slika i videosnimki razorenoga Vukovara i kolone izmučenih ljudi koja izlazi iz ruševina, prepuštena na milost i nemilost komunističkoj Jugoslavenskoj narodnoj armiji i srpskim fašistima. I ove godine, nakon Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, moramo se ponovo zapitati zašto hrvatsko pravosuđe i ostale državne institucije nisu učinile gotovo ništa da to veliko zlo bude…
 • Nekić
  Srijeda, 06. prosinca 2017. Nevenka Nekić Komentari

  N. Nekić – mišljenje: Slobodan Praljak je velika snaga koja će nas napajati možda kao i Leonida - stoljećima

  Želim da postoji mjesto na kojem piše: „Putniče, kada dođeš u Hrvatsku, reci da sam pao pokoravajući se zakonima ljubavi za Domovinu“. To želim vidjeti upisano u kamen, ne na jednome mjestu, nego u svakom gradu i seocetu, jer Slobodan Praljak je velika snaga koja će nas napajati možda kao i Leonida - stoljećima. (N. Nekić)

Molimo unesite e-mail adresu vašeg korisničkog računa. Biti će vam poslan verifikacijski kôd. Nakon što primite verifikacijski kôd, moći ćete odabrati novu lozinku za svoj korisnički račun.

Uto, 12-12-2017, 09:14:06

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

Zagreb logo
prosinca 08, 2017 Komentari

Vijeća za vrednovanje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba

in Zagreb
Na temelju Javnog poziva za predlaganje članova/ica kulturnih vijeća Grada Zagreba (Večernji list, 4. listopada 2017.) Hrvatsko kulturno vijeće predložilo je dr. sc. Hrvojku Mihanović-Salopek, koja je izabrana za članicu Vijeća za knjižničnu djelatnost i…

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Ne daj se Cetino u Studiju 4

Zadnje vijesti

Starešina
Utorak, 12. 12. Komentari

Predstavljena knjiga Višnje Starešine "Hrvatska pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškoga suda"

Knjiga "Hrvatska pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškoga suda", autorice novinarke i publicistkinje Višnje Starešine, predstavljana je u ponedjeljak u Zagrebu, u izdanju AvidMedie i Hrvatskog katoličkog sveučilišta. (hkv)
Pejcinovic Net
Ponedjeljak, 11. 12. Komentari

Ministrica Pejčinović-Burić s izraelskim premijerom Netanyahuom

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić razgovarala je s izraelskim premijerom i ministrom vanjskih poslova Benjaminom Netanyahuom nakon neformalnog doručka na kojem je domaćin bila visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini u Bruxellesu. (hkv)
Ave Marija
Ponedjeljak, 11. 12. Komentari

“20 Ave Maria” kao poklon crkvenih pjevača i svirača za 20 godina Varaždinske biskupije

“20 Ave Maria za 20 godina Varaždinske biskupije” naziv je nosača zvuka predstavljenog u subotu 9. prosinca u varaždinskoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije. Riječ je o CD-u s dvanaest solističkih i osam zborskih Ave Maria, od čega su sedam Ave Maria napisali hrvatski skladatelji. Svojim izvedbama potporu projektu iskazalo je i dvoje svjetski proslavljenih pjevača, sopranistica Evelin Novak i bas-bariton Krešimir Stražanac. (VB)
Praljak
Ponedjeljak, 11. 12. Komentari

Komemoracija generalu Slobodanu Praljku

Komemoracija generalu Slobodanu Praljku održana je u dvorani "Vatroslav Lisinski". Ondje su došli mnogi njegovi prijatelji i suborci među kojima Milijan Brkić, Vladimir Šeks, Luka Bebić, Davor Domazet Lošo, Dario Kordić, Ivan Penić, Zdravko Tomac, Pero Kovačević, Đuro Glogoški, Marko Perković Thompson, Mirko Norac, Andrija Hebrang i drugi. (hkv)
Starešina
Ponedjeljak, 11. 12. Komentari

Višnja Starešina danas predstavlja knjigu "Hrvati pod KOS-ovim krilom": Mnogi su sudjelovali u pravosudnom udruženom zločinačkom pothvatu

Nisam nikoga prozvala, ja sam se samo osvrnula na gospođu Pusić i njezinu izjavu o politici 90-ih koja je kažnjena. Tu je ona ostala konzistentna dosadašnjim stavovima koji su pridonijeli ovakvoj presudi. Mnogo je pojedinaca sudjelovalo u pravosudnom udruženom zločinačkom pothvatu protiv temelja pravosuđa i protiv povijesnih činjenica, rekla je Višnja Starešina u Studiju 4. (hkv)
Prosvjed muslimani
Nedjelja, 10. 12. Komentari

Prosvjedi i nasilje nakon Trumpove odluke o Jeruzalemu

Cijeli muslimanski svijet ujedinjen je u osudi odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela Prosvjedi su se počeli širiti diljem muslimanskog svijeta. Nasilje je najizraženije na Zapadnoj obali, u pojasu Gaze te Istočnom Jeruzalemu. U sukobima su poginula četvorica Palestinaca, a više od tisuću je ozlijeđeno. Palestinac je izbo nožem izraelskog zaštitara na glavnom autobusnom kolodvoru u Jeruzalemu. (hkv)
Tuđman
Nedjelja, 10. 12. Komentari

Godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Danas je 18. godišnjica smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Na njegov grob na Mirogoju, u nazočnosti mnoštva građana, vijence su položila izaslanstva HDZ-a, braniteljskih udruga i obitelji, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i izalanstvo Grada Zagreba.(hkv)
HDZ Tuđman komemoracija
Subota, 09. 12. Komentari

HDZ u najjačem sastavu obilježio 18. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

U Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Zagrebu održana je jučer komemoracija u povodu 18. godišnjice smrti utemeljitelja HDZ-a i moderne Hrvatske dr. Franje Tuđmana. Govorili su Andrej Plenković, Gordan Jandroković, Mario Kapulica, Vladimir Šeks i Miroslav Tuđman.(hkv)
Black Coffee
Subota, 09. 12. Komentari

Split: Adventski koncert „Black Coffee i gosti“ u HNK Split

Adventskim koncertom Black Coffee i gosti, u subotu 9. prosinca s početkom u 21 sat u Kavani Hrvatskog narodnog kazališta Split, započet će ciklus noćnih koncerata i jam-sessiona jazz, jazz-rock, blues, sympho-rock, fusion i srodne glazbe. Ovi koncerti, čiji je osnovni motiv obogaćivanje ponude splitske glazbene scene, plod su zamisli glazbenika Zvonimira Boldina koji je, uz HNK Split kao suorganizatora, i glavni priređivač i producent projekta. (dzs)
Karl Erjavec5
Subota, 09. 12. Komentari

Slovenci nas žele tužiti

Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske koja ne priznaje arbitražu, objavio je, nakon sastanka koalicijskih partnera, slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec. Ignoriraju i dalje hrvatska stajališta da je arbitražni postupak - kompromitiran. (hkv)
Sgtudenti
Subota, 09. 12. Komentari

Prosvjed hrvatskih studenata: U utorak će od Vlade tražiti odgovore o politici prema Hrvatima u BiH

U utorak, 12. prosinca 2017. u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se prosvjedni skup hrvatskih studenata. Od tamo će krenuti prema Trgu sv. Marka gdje će se zadržati, održati govore i performansima upozoriti hrvatske vlasti na kršenje prava Hrvata u BiH, koja im pripadaju prema ustavu te zemlje, na nerad i nezainteresiranost velikog dijela dužnosnika u Republici Hrvatskoj te na nedavne događaje koje su potresle Hrvatsku i Hrvate u BiH. (hkv)
Plenković HRT
Petak, 08. 12. Komentari

Plenković: Vjerujem da ćemo ostvariti veliki pomak u ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske

Premijer Andrej Plenković u petak je u Šibeniku izrazio zadovoljstvo formatom sastanaka Vlade i čelnika jedinica lokalne i područne samouprave, smatra da on pridonosi boljem razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja u višerazinskom upravljanju Hrvatskom te vjeruje da će u sljedećih nekoliko godina biti ostvaren "veliki pomak u ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske". (hkv)
Tomislav Saucha1
Petak, 08. 12. Komentari

USKOK podignuo optužnicu protiv Sauche i Zeljko

USKOK je na Županijskom sudu u Zagrebu podignuo optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana, T. S. (1980.) i S. Z. (1973.), zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, prijevare, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, pomaganja u krivotvorenju službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave. (hkv)
Juncker
Petak, 08. 12. Komentari

Britanija i EU postigli dogovor o uvjetima Brexita

Nakon intenzivnih pregovora koji su kulminirali jutrošnjim sastankom predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera i britanske premijerke Therese May, Komisija je ocijenila da je postignut dovoljan napredak u pregovorima o razdruživanju Velike Britanije od EU-a, što omogućava početak nove faze pregovora o budućim odnosima.(hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: U Praljkovi otrovu bila je otrovna smjesa poznatih hrvatskih veleizdajnika

Pro 01, 2017
Otrov u bočici bit će, ili već jest, analiziran s kemijske strane. No ono što i prije toga znamo, jest njegov sastav : u njemu je (uz međunarodne komponente) otrovna smjesa poznatih hrvatskih veleizdajnika, u njemu je…
Sanda Ham
Hrvatski tjednik

Nakon smjene prof. dr. Sande Ham: Nezakoniti se rad, opstrukcija i javno blaćenje – isplate

Stu 23, 2017
Nakon što je Ministarstvo financija utvrdilo mnoge nezakonitosti ravnatelja Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Željka Jozića, ministrica Divjak na rijetko viđen diletantski i skandalozan način smijenila je dr.…
Predrag Mišić
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Ne može se Mišića uvjeravati u podvalu o građanskome ratu

Stu 26, 2017
Kad slušamo Predraga Mišića, shvatimo koliko je zla iza sebe ostavo Ivo Sanader koji je Srbe agresore, a ne Srbe branitelje, uveo u vlast. Tu politiku danas nastavlja, na žalost, u još opskurnijoj inačici Andrej…
Haag
Pitali smo

Nove reakcije na jučerašnji dan u Haagu

Stu 30, 2017
Donosimo nove reakcije naših redovitih suradnika na haašku presudu i čin generala Slobodana Praljka. Jučerašnji dan u Haagu komentiraju: fra Miljenko Stojić, Pero Kovačević i Kazimir Mikašek Kazo. (hkv)
Gojko Boric
Hrvatski tjednik

G. Borić: Hrvatska nije na dnu dna, kako neki nepromišljeno tvrde

Stu 22, 2017
Nije Hrvatska kriva što se susjedi na pridržavaju međunarodnih zakona nego nastoje ušićariti što više hrvatskoga teritorija koji je nakon komunističkog uspostavljanja vlasti, čak protiv tadašnjih načela o razgraničenju…
Josip Jurčević
Razgovori

Razgovor s prof. dr. sc. J. Jurčevićem: U kreiranju haških sudskih procesa sudjelovale su oligarhije iz svih naizgled suprotstavljenih stranaka u Hrvatskoj

Stu 27, 2017
Od svih protuhrvatskih sudskih procesa prema tzv. haškom modelu koji su vođeni ili još traju u Hagu i sudištima u Hrvatskoj, daleko je na sve načine najprešućivaniji ovaj proces koji trinaest godina traje protiv…
Javor Novak
J. Novak

J. Novak: Demontaža Vladimira Šeksa

Stu 28, 2017
Vladimir Šeks, čini se, tako će im se još više zamjerati i prodajom svojih knjiga. No, on im se posebno opako zamjerio primarno time što je do pepela spržio Mesićevu knjigu i njegovo navodno rušenje Jugoslavije, ali i…
Lijevo desno
Hrvatski tjednik

M. Vlahović: Za Hrvatsku desno, za sirotinju lijevo!

Stu 27, 2017
Prepreka novom hrvatskom preporodu okupacija je socijalnih problema i pitanja od strane antihrvatskih elemenata koji odudaraju od političkih poruka koje šalju javnosti. Djela im ne prate riječi, zapravo ih razotkrivaju…
Stanković
Hrvatski tjednik

M. Vlahović: Slučaj 'Stanković' i tzv. kodeks časti HND-a

Pro 04, 2017
Novinarska čast, ako je ikada i postojala, umrla je toga 19. 11 u emisiji Aleksandra Stankovića, jer usprkos svim opravdanim reakcijama i bijesu javnost, on ostaje na svojoj poziciji, koja mu je bogomdana, po…
Piskač
N. Piskač

Praljak je davno prozreo kretene i izdajice

Pro 05, 2017
Politička poruka Praljkove bočice i dragovoljnoga odlaska u smrt visoko nadilazi, naime, posttuđmanovsku politiku „stabilne haaške kolonije“ započete po 3. siječnju godine 2000. Zato treba hitno gasiti vatru, kako u…
Šarić
Razgovori

Ekskluzivni razgovor sa Stankom Šarićem: Uživam u osjećaju pripadnosti hrvatskom narodu i zemlji

Stu 25, 2017
Teško je biti optimist kad dođeš u svoju rodnu kuću, u ulicu gdje smo se nekad, u vrijeme kad sam bio dijete, igrali nas na desetke djece i ne vidiš živog čovjeka. U ponekoj kući još živi pokoja starica, poput moje…
Svijeća
N. Piskač

Dok palim svijeću za generala Slobodana Praljka...

Stu 29, 2017
Dosad se moglo govoriti o haaškome međunarodnopravnom cirkusu i notornim hrvatskim izdajicama. Odsad samo o kupleraju. Na današnjem izricanju presude Hrvatima postalo je jasno da je zadnja presuda umočila hrvatsku…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Ima nas premalo da bismo mogli biti ležerni prema provokacijama i gangsterima

Stu 27, 2017
Ima nas premalo da bismo mogli biti ležerni prema provokacijama i gangsterima koji na ulici i u našim domovima pucaju po hrvatskim vrijednostima. Ne slažem se u mnogome s Putinom, ali imam simpatija prema zadnjem…
SPC
Hrvatski tjednik

G. Borić: SPC blagoslovila agresiju, zahtijevala genocid, ubijanje i progon Hrvata, Muslimana i Albanaca

Pro 05, 2017
Srpski patrijarh Pavle pozvao je u kolovozu 1991. sve Srbe u rat. Episkop Danilo Krstić poručio je u Ženevi da je dužnost Srba da ubijaju. A novi srpski patrijarh Irinej 1995. u Munchenu govorio je da su Srbi žrtve. (G.…
Upitnik3
Mira Ivanišević

M. Ivanišević: Jesmo li još uvijek žrtve komunizma, hrvatskog jugoslavenstva ili četništva?

Stu 23, 2017
Naivni smo i za svaku malu gestu domoljublja kod političke elite smo zahvalni, a kratko nakon toga doživimo hladan tuš. Zabavljaju nas s prepucavanjima prije svega u Hrvatskom saboru, a i u vrhu vlasti. Radi se o…
Skulputera
Razgovori

K. Krkač: Prvih 50 godina priprema je za drugih 50 kada filozof daje najbolje od sebe

Stu 28, 2017
Odmjerena i vrlo pristojna njegova reakcija na FB zidu na nedavne događaje vezane uz javne medije u RH, napose uz uporabu riječi „rulja“ od strane novinarke HRT-a, potaknula nas je predložiti prof. dr. sc. K. Krkaču…
Europa
Artur Bagdasarov

Zdravko Mršić: Samouništavanje i novi početak Europe

Pro 03, 2017
Europa kao kontinent, ako se iz nje politički izuzme Rusija, vidno propada. Nije riječ samo o zaostajanju europskoga gospodarskog rasta za gospodarskim rastom ostalih područja svijeta. Europa, koja je do Prvoga…
Plenković
D. Lovrić

Što znače riječi Andreja Plenkovića kako Hrvatska poštuje presudu bosanskohercegovačkoj šestorki?

Pro 05, 2017
Pročitavši izjavu Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića nameće se pitanje što to uopće znači „poštovati presudu bosanskohercegovačkoj šestorki“? Presuda je donesena, i što to znači „poštovati ju“? Da li treba iz…
Copyright © 2017 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).