• Ljubić
  Petak, 20. travnja 2018. Ostale reportaže Komentari

  Veliki interes javnosti na predstavljanju knjige našega kolumnista Marka Ljubića „Rasudbe hrvatske državnosti“

  U dupkom popunjenoj dvorani, predstavljena je u srijedu knjiga publicističkih tekstova, poznatog kolumnista i autora na brojnim hrvatskim portalima, Marka Ljubića, a pod naslovom „Rasudbe hrvatske državnosti“. Riječ je o prvoj knjizi autora i o najnovijem izdanju nakladnika Hrvatskog kulturnog vijeća i predsjednika HKV-a dr. Marijana Šunjića. Urednik je Nenad Piskač, prijelom i dizajn je Josipa Brkića, a tisak…
 • IK
  Petak, 20. travnja 2018. D. Lovrić Komentari

  Trebalo je samo 6 dana od ratifikacije IK da Ministarstvo znanosti i obrazovanja umjesto spola uvede „rod“

  Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske želi znati kojeg je roda osoba koja ispunjava upitnik. Pri tome, pitanja o spolu nema. Da li se radi o uvođenju rodne ideologije u hrvatski znanstveni sustav čitatelji lako mogu procijeniti sami. Voljeli bismo da se o upitniku očituje i najodgovornija osoba za ratifikaciju Istanbulske konvencije i Interpretativnu izjavu koja ju prati, predsjednik Vlade Republike…
 • Ivo Stier
  Petak, 20. travnja 2018. Damir Pešorda Komentari

  Slijedi li nakon Plenkovićeve Stierova dionica?

  To što je Stier katolik i što je bio protiv Istanbulske konvencije, ne znači da bi on Hrvatsku ''izveo izveo iz ovog bruxelleskog ponižavajućeg ropstva''. Uostalom i Plenković je katolik, vidjeh ga za Uskrs u prvom redu u katedrali, a kasnije se čak slikao i s kardinalom. Vodio je sa sobom i Jandrokovića. (D. Pešorda)
 • Piskač
  Četvrtak, 19. travnja 2018. N. Piskač Komentari

  Slovo o međusobnom unaprjeđenju odnosa Hrvatske i Srbije

  Jandroković u Beograd, Jandroković iz Beograda. Unaprjeđenje odnosa Hrvatske i Srbije čisti je mućak ako ne polazi od Sporazuma o normalizaciji iz 1996. Sva druga polazišta pokazala su se pogrješnom rehabilitacijom jugoslavenskoga bratstva i jedinstva. Uopće nije jasno zašto se izaslanstvo Sabora na čelu s neustrašivim Jandrokovićem, oficirom za vezu Pupovcem i bižuterijom Mrak-Taritaševe uputila u „službeni posjet“…
 • Pečarić
  Četvrtak, 19. travnja 2018. Josip Pečarić Komentari

  J. Pečarić: Ljubićev udžbenik iz koga studenti mogu mnogo više naučiti od onoga što uče na fakultetima

  Kolumnist Marko Ljubić u svojim tekstovima, ali i u javnim nastupima, na jedinstveni način pokazuje kako se politološka znanost može koristiti u objašnjavanju hrvatske zbilje, uočavanju bitnih u odnosu na umjetno i manipulativno ponuđene nebitne dvojbe i probleme. On zna tu zbilju predočiti širokom krugu čitatelja na način koji je svima razumljiv i blizak. (J. Pečarić)
 • Ivica Šola
  Četvrtak, 19. travnja 2018. Komentari Komentari

  I. Šola: Kako je Orban pokorio Europu, a ne obrnuto

  Dok iz EU-a kritiziraju i prijete Orbanu i zemljama Višegradske skupine, istovremeno šutke priznaju da su pogriješili. Orban u tom smislu nije pobijedio samo u Mađarskoj, prisilio je i EU na reteriranje. K tome, dok se svađa s Bruxellesom, u blagajnu EU-a Mađarska je uplatila 11 milijardi eura, a povukla 50! (I. Šola, GS)
 • Vidmarović
  Četvrtak, 19. travnja 2018. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Hrvati i Ukrajina (13)

  U «Našoj gazeti» br. 8 (65), od 30. listopada 2008., glasilu Društva za ukrajinsku kulturu iz Zagreba, objavljena je kitica zanimljive ukrajinske pjesme «Oj, ne spav ja ničku» nastale, kako piše u tekstu, u «XVII. Stoljeća. Pjesma se nalazi u zbirci P. K. Saksahanskog». U navedenoj kitici spominje se «Hrvat koji pisma razašilja» i poziva u «novu Ukrajinu». (Đ. Vidmarović)
 • Hahn
  Četvrtak, 19. travnja 2018. Inozemni tisak Komentari

  Hahn: 2025. je ambiciozan cilj za Zapadni Balkan

  Europska unija je naučila svoje lekcije i zato sada pristupne pregovore vodi pažljivo. Za njih će biti potrebno puno vremena, kaže europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn u ekskluzivnom intervjuu za DW. (B. Wesel, DW)
 • Buj
  Srijeda, 18. travnja 2018. DRAN - Only zunzarije&vuvuzele Komentari

  Predstavljena u DHK nova knjiga akademika Vinka Buja

  Uz statistički vremenski plus/minus postotak danas u podne (18. 04.) je u vrijeme pucnja zagrebačkog topa s Griča, u Zagrebu, u Društvu hrvatskih književnika predstavljena nova knjiga probranih pjesama i priča Vinka Buja „SVJETIONIK NA KRAJU SVIJETA“. (A. Drndelić)
 • Pečarić
  Srijeda, 18. travnja 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  J. Čelan: Globusova protucrkva slavi 'majku rodne teorije' - križ gurnut 'ekstremno desno'!

  Globusovi i Hanzini neprijatelji idu ovim slijedom, s lijeva na desno: Ruža Tomašić, Zlatko Hasanbegović i Davor Ivo Stier, monsinjor Vlado Košić, Željka Markić. Na završetku ovog niza ili, prema ovom tjedniku, 'krajnje desno' - stoji glavni neprijatelj Globusa i njegove ugledne, glasovite itd. uskršnje gošće: sam Isus Krist, Sin Božji! (J. Čelan, HT)
 • Izbori
  Srijeda, 18. travnja 2018. D. Dijanović Komentari

  D. Dijanović: Godina važnih izbora

  U godinama koje slijede možemo sa sigurnošću očekivati nastavak jačanja potencijala ruske vojske, ali i jačanje geopolitičke pozicije Rusije kao svjetske sile u okviru multipolarnog poretka. Pred Putinom i establišmentom u Kremlju velik je zadatak osmišljavanja strategije što činiti i kako se postaviti nakon isteka novih šest godina Putinova mandata, no tu su i sadašnji ekonomski, društveni i demografski problemi i…
 • Jović
  Srijeda, 18. travnja 2018. Komentari Komentari

  J. Jović: Todorićev panični bijeg

  Rusi preko Danka Končara, kako se sumnja, preuzimaju i brodogradnju, možda će i Inu. Ah, sve je to globalizam, rekao bi lakonski zdvojno Andrej Plenković, nakon što je protjerao ruskog diplomata i požurio pozdraviti američko bombardiranje Sirije. Globalizam u kojemu je Hrvatskoj namijenjena pozicija kolonije. Američke ili ruske, svejedno. (J. Jović)
 • Chesterton Belloc
  Srijeda, 18. travnja 2018. Obnova Komentari

  Distributizam – katolička ekonomska misao

  Distributizam je ekonomska teorija koju su formulirali Hilaire Belloc i G. K. Chesterton, u velikoj mjeri utemeljena na principima socijalne pravde koju je 1891. godine propisao papa Lav XIII u svojoj enciklici Rerum Novarum. Ključno načelo distributizma poučava da vlasništvo nad sredstvima proizvodnje treba biti što više rasprostranjeno, umjesto da je koncentrirano u rukama nekoliko pojedinaca (kapitalizam) ili u…
 • Roko Antic3
  Utorak, 17. travnja 2018. Razgovori Komentari

  Razgovor s Rokom Antićem: HDZ je puno puta znao zastraniti, ali se od ovoga neće nikada moći oporaviti

  O ostavci na dužnost predsjednika općinskog odbora HDZ-a Kistanje i člana županijskog odbora zbog ratifikacije Istanbulske konvencije razgovarali smo s Rokom Antićem. U razgovoru smo se dotaknuli i položaja janjevačkih Hrvata kao i političke i demografske situacije u Šibensko-kninskoj županiji. (D. Dijanović)
 • Piskač
  Utorak, 17. travnja 2018. N. Piskač Komentari

  Petrinjski govor: Troknjižje Pečarića i Međimorca o generalu Praljku

  Ispijeni otrov posljedica je, dakle, neprimjerenoga odnosa hrvatske države, međunarodne zajednice i haaškoga sudišta prema njemu kao osobi i prema nacionalnoj državi hrvatskoga naroda stvorenoj nasuprot volji 20 posto hrvatskih jugoslavenčina, većine velikih sila, posebice Velike Britanije i tek potom Srbije. (N. Piskač)
 • Javor Novak
  Utorak, 17. travnja 2018. J. Novak Komentari

  J. Novak: Negatori i neodoljive halucinacije

  U subotnjem Večernjem listu splitski skup, ali i onaj zagrebački, pokušao je diskvalificirati Branimir Pofuk. Isti ne iznenađuje, a ni taj uobičajeni traljav pokušaj, ali iznenađuje dokle ide silovanje činjenica. Iznenađuje zaključivanje bez osnove, a prema unaprijed stvorenome mitu i kalupu na koji zatim, tobože citirajući, spomenuti želi navući navodne poruke veličanstvenog prosvjednog skupa u Splitu. (J. Novak)
 • Matković
  Utorak, 17. travnja 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  Blanka Matković: Zašto režite na me, partijska profesorice Kasapović?

  Profesorica Fakulteta političkih znanosti Mirjana Kasapović zagazila u njoj slabo poznato područje povijesne znanosti o kojoj nikada nije pisala niti, koliko je poznato, istraživala. Naravno, osramotila se svojim neznanjem i zlom namjerom. (B. Matković, HT)
 • Vidmarović
  Utorak, 17. travnja 2018. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Hrvati i Ukrajina (12)

  Poznato je da je regija istraživanja, a osobito predkarpatski dio u IX. - prva polovica XIV. st. bila gusto naseljena mjesnim autohtonim pučanstvom - LJETOPISNIM (ISTOČNIM) HRVATIMA. Pronađeno je 35 utvrđenih naselja s kulturnim slojevima IX.-poč. XI. st. koja po klasifikaciji mogu pripadati gradinama Istočnih Hrvata. (Đ. Vidmarović)
 • Damir Pesorda323
  Ponedjeljak, 16. travnja 2018. Razgovori Komentari

  Razgovor s Damirom Pešordom: Hrvati će imati svog Orbana kada ga na izborima izaberu

  Prijepore oko tzv. Istanbulske konvencije, teze o propasti Zapada, iseljavanje iz Hrvatske, geopolitičku situaciju u svijetu, pobjedu Orbana u Mađarskoj i druga aktualna pitanja za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentirao je dr. sc. Damir Pešorda, kolumnist „Hrvatskog tjednika“, književnik i publicist. (D. Dijanović)
 • Hitrec
  Ponedjeljak, 16. travnja 2018. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Tužan petak za hrvatsku ljudbu

  Možemo mi prekrižiti koga hoćemo, možemo se i križati nad ishodom glasovanja oko Stambolske, ali ostaje da je ratificirana u Hrvatskom saboru, u pozno vrijeme tužnoga petka za hrvatsku uljudbu, nasuprot volji hrvatskih ljudi kojima preostaje referendum, ako uopće do njega dođe i ako crveni aktivisti pojačani plavima ne budu rušili štandove za skupljanje potpisa. Plavi su ionako dezorijentirani, stranka je opet…
 • Domovinski rat
  Ponedjeljak, 16. travnja 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  Tužna statistika o hrvatskim žrtvama Domovinskoga rata koju smo zaboravili

  Prema evidenciji, ubijeno je 16 018 hrvatskih branitelja, ranjeno je 21.959, ubijeno je 8.000 hrvatskih civila, 7.169 ih je ranjeno, 402 djece je ubijeno, 1.260 djece je ranjeno, još 10 ih se vodi nestalima, kao i 1.042 osobe. Oko 5.497 hrvatske djece ostalo je bez roditelja, 74 djeteta je izgubilo oba roditelja, više od 35.000 djece bilo je u progonstvu, a njih više od 15.000 rođeno je prognano. Više od 500.000…
 • Starešina
  Ponedjeljak, 16. travnja 2018. Komentari Komentari

  V. Starešina: Plenković je politički uveo HDZ u lijevi blok

  Andrej Plenković u Hrvatskoj više nema političku budućnost. Izgubio ju je brzo i iznenadno, u trenutku kada je samovoljno, političkim nasiljem prema neistomišljenicima, prenapregnutim i bezobzirnim političkim spinovima, izjavama kakvih se ne bi postidjeli nekadašnji partijski komesari, punim prezira prema onima koji su ga izabrali, krenuo u jurišnu ratifikaciju Istanbulske konvencije. (V. Starešina, SD)
 • DR
  Ponedjeljak, 16. travnja 2018. Prilozi građana Komentari

  Dr. sc. D. Šimić: Društveni karakter Domovinskog rata

  Nezamislivo je da knjiga koja po Nenadu Fanuku ima takav značaj da se njome utemeljuje „nastanak hrvatske sociologije vojske i rata“ promovira neprihvatljivo određenje Domovinskog rata kao građanskog. Ovaj kritički osvrt je fokusiran prioritetno na taj aspekt, koji se izdvaja po svom značaju, ne negirajući ostale, među kojima su sociologijski i metodološki nezaobilazni u razmatranju djela koje se prezentira kao…
 • Ljubić
  Nedjelja, 15. travnja 2018. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Pogubni pokušaji svojatanja nacionalnoga otpora su saveznik neprijatelju u bitci za Hrvatsku

  Plenković je izvan svake sumnje krenuo u proces potpunoga preuzimanja HDZ-a s posve suprotnih pozicija izvorišnim programskim načelima stranke, čišćenja HDZ-a od njegovih izvorišta i od ostataka nacionalne simbolike iz vremena uspostavljanja države, čime se stvara ključna pretpostavka za potpuno usmjeravanje, kako on kaže, a u biti redefiniranje samoga smisla postojanja države i državnosti. Da bi se to uspjelo, mora…

Molimo unesite e-mail adresu povezanu s vašim korisničkim računom. Vaše korisničko ime biti će poslano na e-mail adresu koju imamo zabilježenu.

Sub, 21-04-2018, 17:15:49

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

hsib
veljače 19, 2018 Komentari

Otvorena izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu

in Zagreb
U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti “Laudato” i samostana bl. Augustina Kažotića, prve korizmene nedjelje i na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u nedjelju, 18. veljače 2018., u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač"…

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Predstavljena knjiga Marka Ljubića

Zadnje vijesti

Plenković
Subota, 21. 04. Komentari

Plenković: Vulinov dolazak nije najbolje rješenje, bitno da vlast u Srbiji jasno osudi ovo što se događa

"Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj oskvrnuo je simbol hrvatske države i vrijeđao hrvatsko izaslanstvo, a osude koje stižu iz Srbije sve su jasnije što je dobro", izjavio je premijer Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara na izbornom saboru Akademske zajednice HDZ-a "Ante Starčević". (hkv)
Hollywood
Subota, 21. 04. Komentari

Osijek: "Zaboravi Hollywood"

Nagrađivana hit-komedija Mire Gavran “Zaboravi Hollywood” u ponedjeljak, 23.travnja, gostuje u Osijeku u Kinu Urania s početkom u 20h. (hkv)
Šimundža
Subota, 21. 04. Komentari

Split: Nagrada „Judita“ mons. Dragi Šimundži

U povodu Dana hrvatske knjige Društvo hrvatskih književnika dodijelilo je 19. travnja, mons. dr. Dragi Šimundži nagradu Judita za najbolje djelo iz hrvatske književne baštine u 2017. godini, za knjigu Marko Marulić pjesnik i didaktičar, objavljena u nakladi Književni krug Split. Nagradu Judita uručio mu je Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika u sklopu 28. Marulićevih dana. (dzs)
rh slo
Subota, 21. 04. Komentari

Predsjednik suda EU-a ne savjetuje Sloveniji tužbu protiv Hrvatske

Predsjednik suda Europske unije sa sjedištem u Luksemburgu Koen Lenaerts izrazio je sumnju u pravni put koji je izabrala Slovenija, nakon što je u pismu Europskoj komisiji najavila tužbu protiv Hrvatske vezano uz arbitražu. (hkv)
Jelinic
Petak, 20. 04. Komentari

Jelenić: Rad u DORH-u prilika je za stvaranje boljeg društva

Dražen Jelenić prisegnuo je za novog glavnog državnog odvjetnika. Jelenić je zahvalio na ukazanom povjerenju. (hkv)
IK
Petak, 20. 04. Komentari

Prikupljanje potpisa za referendum o otkazivanju Instanbulske konvencije – poziv za volontiranje

Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj organizira prikupljanje potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije koje će biti od nedjelje 13. do nedjelje 27. svibnja 2018. (hkv)
e
Petak, 20. 04. Komentari

Lani prvi suficit opće države, javni dug pao

Višak opće države iznosio je u Hrvatskoj u 2017. godini 2,7 milijardi kuna, što je prvi suficit od kada se prate ti podaci, dok je udio javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) pao na 78 posto, najnižu razinu od 2012., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). (hkv)
KGK
Četvrtak, 19. 04. Komentari

Predsjednica s Prvića pozvala dužnosnike da 'izađu iz Zagreba'

"Revitalizacija otoka je veliki dio demografske politike. Nužno je osigurati struju, vodu, prometnu povezanost, gospodarsku djelatnost, medicinske usluge i školovanje na daljinu", kazala je predsjednica koja je treći dan boravka u Šibensko-kninskoj županiji, između ostalog posjetila Prvić. (hkv)
Jelinić
Četvrtak, 19. 04. Komentari

Novi državni odvjetnik: Nastaviti tamo gdje je Cvitan stao

Hrvatski sabor raspravlja o Vladinu prijedlogu da Dražena Jelenića imenuje glavnim državnim odvjetnikom. Predstavio se i odgovarao na pitanja zastupnika na Odboru za pravosuđe, koji ga je jednoglasno podržao. Jelenić je rekao da je svjestan kakva je percepcija DORH-a u javnosti te vjeruje da će se ona promijeniti. Cilj mu je revitalizirati odnos DORH-a i krim policije. (hkv)
Aleksandar Vučić
Četvrtak, 19. 04. Komentari

Hoće li Plenkovićeva vlada reagirati na Vučićeve skandalozne izjave?

Hrvatskim medijima dominira jučerašnji skandal sa Šešeljem u beogradskoj skupštini, no ono što je skandaloznoga izrekao Vučić poslije oskvrnjivanja hrvatske zastave zapravo ima puno veću težinu i značenje.(hkv)
Plenković
Četvrtak, 19. 04. Komentari

Plenković: Očekujem da Srbija oštro i nedvosmisleno osudi Šešeljov jučerašnji akt

Na početku današnje sjednice Vlade predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na aktualna politička zbivanja. (hkv)
Japan
Srijeda, 18. 04. Komentari

Predavanje "Japan i Hrvatska"

Hrvatski diplomatski klub po ziva Vas na predavanje na engleskom jeziku „Japan i Hrvatska“ koje će, povodom 25. obljetnice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Japana i Republike Hrvatske, održati Nj. E. g. KEIJI TAKIGUCHI,izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj. (hkv)
MEVP
Srijeda, 18. 04. Komentari

MVEP: Najoštriji prosvjed zbog incidenta u Narodnoj skupštini Srbije

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije prosvjeduje zbog incidenta u Narodnoj skupštini Srbije. (hkv)
HV
Srijeda, 18. 04. Komentari

Ispraćen 1. HRVCON u operaciju potpore miru u Libanonu UNIFIL

Svečani ispraćaj 1. hrvatskog kontingenta u operaciju potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu - UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) održan je u vojarni stožernog generala Petra Stipetića u Karlovcu, a tom je prigodom ministar obrane Damir Krstičević poručio kako je uvjeren da će ovaj angažman Hrvatske vojske biti još jedan od doprinosa globalnoj sigurnosti i stabilnosti. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Crno
Hrvatski tjednik

G. Borić: Inozemni glasovi o NDH i ustaštvu puni izmišljotina, ali i zapamtljivih istina

Tra 03, 2018
Srbijanski se napadi na ustaštvo ne zaustavljaju, protežu se sve do danas tvrdnjama kako u Hrvatskoj postoji vrlo aktivno ustaštvo koje ugrožava hrvatske Srbe i međudržavne odnose između Srbije i Hrvatske. (G. Borić)
Nera Tuđman
Hrvatski tjednik

Nera Tuđman: Ne želim biti članica ovakvoga HDZ-a

Tra 04, 2018
Do sada mi je predsjednica RH gospođa Kolinda G. K. bila izrazito draga, a sada sam malo razočarana s obzirom da je i ona dala podršku Istanbulskoj konvenciji. Sada čujem da se Mladež HDZ-a izjasnila za IK, u što ja…
Jović
Hrvatski tjednik

J. Jović: Devet velikih laži o Istanbulskoj konvenciji

Tra 02, 2018
Vlada je popustila pod pritiscima i ucjenama koalicijskih partnera, koji se time i sami hvale, nevladinih udruga, Vijeća Europe i Europske unije. Hrvatska djeluje kao ekonomska, politička, a sada evo i moralna kolonija…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Hrvatsko pravosuđe dodiruje blatno tlo

Tra 02, 2018
Smišljena je i lukava praksa kojoj je cilj da Hrvati budu pošto-poto osuđeni za nedokazane zločine, pa ako je sud u jednom gradu oslobodio Hrvata, onda je viši sud presudu poništio i odredio da sudi drugi sud – u drugom…
Kajkić
Hrvatski tjednik

Kajkić: Hrvatska ne će naprijed dok MUP i Dorh vode ljudi koji štite kriminalce i srpske ratne zločince

Tra 09, 2018
Postoje ljudi koji ne žele istinu, koji ne žele procesuiranje počinitelja strašnoga zločina na Ovčari, ali ni počinitelja drugih srpskih zločina. Je li Dinko Cvitan iznad hrvatskih interesa? Dorh s njim na čelu…
16 05 10 Petir portrait STR 25 Edit
Razgovori

Razgovor s Marijanom Petir: Mi moramo biti spremni na svaki razvoj događaja, sudjelovati u tome, a ne biti samo pasivni promatrači

Tra 06, 2018
Nisam više članica HSS-a jer me Krešo Beljak izbacio u lipnju prošle godine, a dosad je iz jedne od najstarijih stranaka izbacio sve dugogodišnje i istaknutije članove koji se nisu slagali s njegovom politikom. HSS…
Blanka Matkovci3
Razgovori

Veliki razgovor s beskompromisnom znanstvenicom, povjesničarkom Blankom Matković: Dvije godine bila sam gladna i jedva sam preživjela

Tra 13, 2018
Povjesničarka Blanka Matković, upućenijim ljudima poznata kao beskompromisan borac za povijesnu istinu i znanstvenica u punome smislu te riječi, uskoro će u nekoliko hrvatskih gradova održati predavanja o komunističkim…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Hrvatska je na rubu ponora. Ali, glavu gore! Hrvatska je ponornica i zato ne treba gubiti živce

Tra 09, 2018
Važno je da narod razumije što se sada događa, da je izašao na trgove i ulice, pokazao da je živ, relativno zdrav i sposoban za rasuđivanje, da je mu je razvidno kako je bezočna vlast pronašla način da mu oduzme ostatke…
Piskač
N. Piskač

Nametanje ideologije: Plenković ide Titovim stopama

Tra 03, 2018
Podmuklo nametanje rodne ideologije ni u čemu metodološki bitnome ne zaostaje za nametanjem jugokomunističke ideologije. Agitpropovanje je danas jače i snažnije negoli poslije „oslobođenja“, budući da su sredstva…
Borislav Ristic
Razgovori

Razgovor s Borislavom Ristićem: Istanbulska konvencija je mačak u vreći

Tra 12, 2018
Sutra će u Zagrebu biti predstavljena knjiga „Ne kupuj mačka u vreći“ Borislava Ristića. Tim povodom kratko smo razgovarali s Ristićem, koji se osvrnuo i na aktualne prijepore o Istanbulskoj konvenciji kao i na fenomen…
Matkovic
Obavijesti

Predavanja povjesničarke Blanke Matković "Komunistički zločini nad Hrvatima i velikosrpski mitovi (1941. - 2018.)"

Tra 08, 2018
Croatia rediviva, Hrvatska družba povjesničara "Dr. Rudolf Horvat" - Zagreb poziva Vas na predavanje povjesničarke Blanke Matković "Komunistički zločini nad Hrvatima i velikosrpski mitovi (1941. - 2018.)" uz…
Stanko Ursic
Prilozi građana

Prof. dr. sc. S. Uršić: Spektroskopija podvale kuvavičeg jajeta

Tra 02, 2018
Prokleto je kad vlast, još k tome na prljavi način, koristi sve raspoložive mehanizme da bi narodu "utjerivala" vrijednosna opredjeljenja, štoviše, mijesila po svom pitanja savjesti. To se, notorno, naziva totalitarnom…
IK
Hrvatski tjednik

Od Hrvata su manje nasilni samo Poljaci i Austrijanci

Tra 11, 2018
Sudeći prema prikupljenim podatcima, muškarci su najnasilniji u skandinavskim zemljama, Finskoj i Švedskoj, gdje podatci iznose oko 47, odnosno 46 posto, a za njima ne zaostaju ni Nizozemska (45 posto), Francuska (44…
Kutleša
Prilozi građana

S. Kutleša: Rodna ideologija, koju uvodi IK, dosad je najopasnija svjetska ideologija

Tra 09, 2018
Svjetonazorske podjele u Hrvatskoj u zadnje vrijeme, a u vezi s tzv. Istanbulskom konvencijom (IK), pokazuju da je vrag odnio šalu. IK je zapravo posve bezvrijedan i podmukao dokument koji ima za cilj ne osigurati…
Eduard Petranovic3
Razgovori

Razgovor s Eduardom Petranovićem: Kolinda Grabar Kitarović će osvojiti drugi mandat, išla s HDZ-om ili ne

Tra 08, 2018
Prijepore oko tzv. Istanbulske konvencije, tzv. Dokumenta dijaloga Vijeća za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima, prijepore oko tzv. Kurikularne reforme, politiku Predsjednice Republike Kolinde Grabar…
Beljo
Prilozi građana

Istanbulska konvencija i odluke Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba

Tra 03, 2018
Ne znamo čemu tolika žurba po pitanju ratifikacije IK?! Ova konvencija u svojim osnovama sadrži antiprirodne i anticivilizacijske odredbe čija primjena neminovno vodi u jedan novi totalitarizam koji može biti za male…
Piskač
N. Piskač

Deratifikacija istanbulažnjenja: Zagreb – Split – REFERENDUM!

Tra 10, 2018
Prođimo zajedno kroz malu školu pseudoznanstvene podvale rodne ideologije za proizvodnju hrvatskih zombija, kako bismo za dom, obitelj i dostojanstvo osobe koliko-toliko spremni dočekali saborsku raspravu o ratifikaciji…
Piskač
N. Piskač

Drugi Domovinski rat: Obrambeni rat protiv agresije nove ideologije

Tra 13, 2018
General Slobodan Praljak prije četiri mjeseca dao je u tuđini život za istinu i pravdu, a ovima je teško, ovdje, doma, reći „ne“ rodnoj ideologiji. Dakle, ima i takvih neugodnih, ali i još gorih primjera. Viteza mu…
Copyright © 2018 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).