Obilježavanje Svjetskog dana audiovizualne baštine u kinu Tuškanac

Otkako je UNESCO na svojoj 33. generalnoj konferenciji 2005. godine prihvatio prijedlog da se 27. listopada proglasi Svjetskim danom audiovizualne baštine, Hrvatska kinoteka hdaHrvatskog državnog arhiva kao nacionalni filmski arhiv, aktivno se uključila u njegovo obilježavanje koje će se održati 27. listopada u 19 sati u kinu Tuškanac.

Budući da su mnogi audiovizualni materijali nepovratno izgubljeni zbog zanemarivanja i tehnološke zastarjelosti, obilježavanje tog dana u mnogome doprinosi podizanju svijesti o važnosti audiovizualnih dokumenata, kao sastavnog dijela nacionalnog identiteta svake zemlje i upozorava na hitnu potrebu njihove zaštite.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana audiovizualne baštine u 2016. godini, Hrvatska kinoteka Hrvatskog državnog arhiva u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i uz potporu producenta Zagreb filma, organizira program na kojem će se naći animirani filmovi u svijetu poznate i priznate Zagrebačke škole crtanog filma nastali u razdoblju od 1958. do 1988. godine.

Animirani filmovi digitalno su restaurirani u sklopu zajedničkog projekta zaštite i restauracije AV gradiva Hrvatske kinoteke Hrvatskog državnog arhiva i Zagreb filma 2016. godine.

Pozivamo Vas da zajedno s nama obilježite Svjetski dan audiovizualne baštine u maloj dvorani kina Tuškanac uz slijedeći program.

P. Kolovrat
mojzagreb.info

 

Grad ZagrebPrilog je dio programskoga sadržaja financiranoga od strane Grada Zagreba.
 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.