U Lisinskom obilježen Dan Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba

Grad Zagreb ponosan je na sve nacionalne manjine, istaknula je zamjenicakoordinacija-nac-manjina 543 253 c1gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek prilikom obilježavanja Dana Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Svečana manifestacija održala se u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, u spomen na potpisivanje Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i priznatog prava svih ljudi na život, slobodu i sigurnost, bez ikakvih razlika iz 1948. godine.

Kako se čulo, na Dan ljudskih prava 2003., osnovana je zagrebačka Koordinacija u sastavu devet vijeća i devet predstavnika nacionalnih manjina te se ove godine obilježava njena jedanaesta godišnjica. U Zagrebu žive pripadnici 22 manjine: albanske, austrijanske, bošnjačke, bugarske, crnogorske, češke, mađarske, makedonske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, ruske, rusinske, slovačke, slovenske, srpske, talijanske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske.

zagreb.hr

 

Grad ZagrebPrilog je dio programskoga sadržaja financiranoga od strane Grada Zagreba.
 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.