Tehnički muzej iduće godine mijenja ime u Tehnički muzej Nikole Tesle

Gradonačelnik Milan Bandić, sa Gradonačelnik Milan Bandić i najbliži suradnici sastali su se danas u Gradskoj upravi s ravnateljicom Tehničkog muzeja Markitom Franulić i predstavnicima Upravnog vijeća, predvođenima predsjednikom Nedeljkom Štefanićem zbog unapređenja rada Muzeja.opce

Razmišljajući i razgovarajući s ljudima od struke, prije 10 dana došli smo na ideju da bi Tehnički muzej trebalo obnoviti, modernizirati i sadržajno oplemeniti – udahnuti mu dušu, a to bez Nikole Tesle, čovjeka koji je osvjetlio cijeli svijet ne bi bilo to, rekao je gradonačelnik Bandić prilikom izjava za novinare nakon sastanka.

Stoga smo dali prijedlog Upravnom vijeću i ravnateljici Tehničkog muzeja da se naziv muzeja preimenuje u Tehnički muzej Nikole Tesle, dodao je gradonačelnik, najavivši za utorak, 21. listopada, susret u Tehničkom muzeju, kada će bit predstavljen plan razvitka i obnove.

Upravno vijeće je sa zadovoljstvom prihvatilo prijedlog o preimenovanju Muzeja, naglasio je predsjednik Nedeljko Štefanić.Smatramo da je to povezivanje dva velika brenda – Nikole Tesle i Tehničkog muzej, kroz koje će se dogoditi puno pozitivnih promjena, a ime našeg velikog znanstvenika Nikole Tesle otvorit će Muzej prema svijetu.

Upravno vijeće sastat će se već idući tjedan, a nadamo se da bi procedura preimenovanja mogla biti gotova početkom 2015., dodao je Nedeljko Štefanić. Renovirat ćemo prostor i dati mu novi vizualni identitet, te dodati mnoštvo sadržaja koji su povezani s radom Nikole Tesle.

Sam događaj - svečanost kada će Tehnički muzej dobiti novo ime obilježit ćemo ga na svjetskom nivou s brojnim značajnim domaćim i svjetskim imenima.

zagreb.hr/mojzagreb.info

 

Grad ZagrebPrilog je dio programskoga sadržaja financiranoga od strane Grada Zagreba.
 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.