Živimo u vremenu u kojem se velika pažnja posvećuje zaštiti okoliša na svim razinama, a u tu svrhu osnovane su i mnoge međunarodne organizacije. Čini se da i Rusija prati svjetske standarde po tom pitanju te ih se trudi primijeniti, između ostalog, i u svojim industrijskim pogonima za teško naoružanje. Pa je tako, 'ekološki osviještena', proizvela najjaču «vakuumsku bombu koja ne kontaminira okoliš»! Za svaku pohvalu. Bomba ima učinkovitost sličnu manjim nuklearnim bombama te ubija razarajući pluća svih onih koji se nalaze u dometu njezine eksplozije. Bez ikakve radiološke kontaminacije. No, ne brine samo ruska vlada o dobrobiti života na Zemlji. Sjedinjene Američke Države okupirale su Irak kako bi zaustavile vojni program proizvodnje oružja za masovno uništenje Sadama Huseina. Nažalost, to ovoj velikoj sili nije uspjelo jer spomenuti program nije postojao. Ipak, osvajači su se snašli - Irak ima naftu. Ona se sada ubrzano, da ne bi zagadila Irak u kojem se trenutno razvijaju demokratski standardi, izvozi i uništava diljem planeta pomoću posebnih strojeva - automobila.

Z. D. K. 

 

Rusija testirala 'vakuumsku bombu' 

Rusija je priopćila da su pripadnici njezinih oružanih snaga testirali najsnažniju vakuumsku bombu na svijetu.

"Rezultati pokusa novog oružja za zrakoplove pokazuju da je učinkovitost i jačina tog oružja usporediva s nuklearnim oružjem", izjavio je zamjenik načelnika stožera oružanih snaga Aleksandar Rukšin za rusku televiziju ORT.Televizija je prikazala kako bombarder Tupoljev 160 izbacuje bombu i snažnu eksploziju koja je uslijedila."Vakuumska bomba" je bomba kod koje prvo eksplozivno punjenje služi za otvaranje kućišta bombe dok je oružje u padu iznad cilja. Zatim se iz bombe raspe oblak zapaljive tekućine koji potpuno obuhvati ciljani objekt, a drugo eksplozivno punjenje upali tu smjesu goriva i zraka izazivajući veliku štetu."To oružje, za razliku od nuklearnog, ne kontaminira okoliš", kazao je Rukšin.

 

Vakuumska bomba

 

 

Ekspolozija vakuumske bombe

 

nova.tv

{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.