Hrvatski sportski vitezovi ponovno vladaju europskim terenima

Na posljednjem održanom Axios Euro Kupu u australskom nogometu završenom 4. listopada 2014. u Londonu, hrvatska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju. Na prvenstvu je sudjelovalo čak 16 timova koji su bili podijeljeni u četiri skupine. Kako bi prošla dalje, Hrvatska je morala pobijediti Austriju, Kataloniju i Dansku. Hrvatski vitezoviUspješno su savladali Kataloniju (50:0) i Austriju (33:10), dok su za samo razliku od jednog gola izgubili od jakog protivnika - Danske (11:17).

Kao druga reprezentacija u skupini, Hrvatska je u sljedećoj utakmici igrala protiv dotadašnjeg prvaka Europe i do ove godine, najtrofejnije reprezentacije u povijesti Euro Kupa – Engleskom. U možda i najnapetijoj utakmici na prvenstvu, Hrvatska je izvrsnom igrom naših igrača u zadnjim sekundama utakmice pobijedila domaćina prvenstva s 25:22 te prošla u polufinale.

Hrabri vitezovi, ili popularno zvani „Croatian Knights" uspješno su svladali i jake Nijemce u polufinalnoj utakmici s rezultatom 51:16. U finalu su se ponovno susreli s Danskom koja je boljom igrom, zasluženo pobijedila i osvojila prvi put u svojoj povijesti Euro Kup.

Hrvatska reprezentacija se itekako ima čime ponositi – tu su osvojena zlatna medalja s Euro Kupa u Milanu 2010., tri srebrne medalje iz 2008., 2011. te 2014. i dvije brončane 2009. i 2013.

S ukupno šest osvojenih medalja s europskih natjecanja – Hrvatski vitezovi su najuspješnija reprezentacija australskog nogometa u Europi, unatoč tome što već 10 godina treniraju na neadekvatnom terenu, uz vlastito financiranje svih potrebnih troškova. Ljubav prema svom sportu, nacionalni ponos i zajedništvo je ono što ih pokreće. Jedini sponzor kojeg imaju Ilirija d.d. tvrtka je koja je znala prepoznati vrijednost njihova truda, a brojni uspjesi koje ovi momci postižu, možda potaknu i druge da pripomognu u osiguravanju minimalnih logističkih uvjeta za treniranje. Ovi srčani mladići zaslužuju barem to.

Josip Kravar

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.