Reiner očitao lekciju domaćinima u RS, ali i mnogim političarima u RH

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odbio se obratiti novinarima nakon sastanka s delegacijomAkademik Željko ReinerNarodne skupštine Republike Srpske u Banja Luci, jer iza govornice u ovoj instituciji nije bilo zastave Republike Hrvatske, izvijestio je N1info.

Reiner se danas u službenom posjetu Narodnoj skupštini RS sastao sa potpredsjednicom Narodne skupštine RS Željkom Stojičić. Nakon sastanka Reiner je s domaćinom stao za govornicu, Ne možeNakon sastanka Reiner je s domaćinom stao za govornicu, ali je nakon upozorenja članova svog tima da nema zastave Hrvatske, izjavio da se ne može obratitiali je nakon upozorenja članova svog tima da nema zastave Hrvatske, izjavio da se ne može obratiti jer nije uobičajeno da se obraća s mjesta na kojem je samo zastava domaćina.

Nakon njegovog odlaska Željka Stojičić je izrazila žaljenje zbog toga navodeći da je u pitanju stvar protokola koji je organizirao ovaj sastanak. Iz NSRS su naveli da se radi greška u protokolu, kaže se u vijesti N1info-a.

Govoreći o susretu s Reinerom istaknula je da su vodili konstruktivan razgovor o pitanjima značajnim za RS u Hrvatsku kao što je izgradnja mosta na Savi, odlaganje radioaktivnog otpada, i zagađenje na koje utiče Rafinerija Brod.

Nakon sastanka u Narodnoj skupštini RS Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner je otišao na sastanak sa Franjom Komaricom, biskupom banjalučkim, izvijestio je N1info.

(N1info/hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.