Tomislav Nikolić i Milorad Dodik zajedno u Donjoj Gradini

Polaganjem vijenaca na grobnom polju Topole u Donjoj Gradini 'obilježen je Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina u jasenovačkim logorima',Tomislav Nikolićizvijestio je danas Tanjug.

Mitomanija se nastavlja

Vijence je položila 21 delegacija - predsjednici Srbije i Republike Srpske, Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, zatim predstavnici dvije vlade, preživjeli logoraši, boračka udruženja, kao i veleposlanici, među kojima i predstavnici Izraela i Njemačke.

Donja Gradina bila je dio ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, a na osnovu prvih ekshumacija koje je napravila državna komisija Federativne Narodne Republike Jugoslavije, a koje je potvrdio i centar Simon Wiesenthal, navodi se dalje u vijesti Tanjuga, zaključeno je da je u jasenovačkim logorima nestalo 500.000 Srba, 80.000 Roma, 32.000 Židova i nekoliko desetina tisuća antifašista različitih nacionalnosti.

Međutim, u memorijalnom kompleksu Jasenovac, koji danas pripada Republici Hrvatskoj, navode se kao žrtve samo one koje su identificirane, odnosno 83.145 ubijenih, objašnjava se u vijesti Tanjuga. Među stradalima za 1.337 dana postojanja logora Jasenovac bilo je više od 20.000 djece.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.