MOST-ov Vlaho Orepić postavlja nove standarde

I dok se još uvijek očekuje ispunjenje davno danoga obećanja da će policija otkriti crtače kukastog križa na Poljudu, Kukasti križ na Poljuduministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u najavi novoga broja Globusa traži kolektivnu ostavku Ustavnoga suda RH.

“Ovaj sastav Ustavnog suda najveća je prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske. On je direktna posljedica klijentelističke politike. GlobusCijeli intervju s Vlahom Orepićem možete pročitati u tiskanom izdanju novoga broja GlobusaDajte mi primjer ijedne države u kojoj netko može biti imenovan u Ustavni sud a da ima tako težak teret sumnje da je korumpiran kao što ga ima Davorin Mlakar. To je nemoguće”, kaže se u članku u Jutarnjem listu kojim se najavljuje novi broj tjednika Globus istog izdavača.

“Pobogu, pa Hrvatska ima ustavnog suca koji se lažno predstavljao. Sjetimo se kako je davao oprečne izjave, neposredno nakon razotkrivanja izjavio je kako je istina da se lažno predstavio kao Gordan Dolović! Dajte mi ime ijednog predsjednika ustavnog suda koji tolerira takvog suca u svom sazivu. Ni ostali članovi Ustavnog suda nisu reagirali. Vrijeme je da podnesu kolektivnu ostavku,” citira Jutarnji list ministra unutarnjih poslova, zaključujući prilog rečenicom: „Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju novoga broja Globusa“.

Možemo samo konstatirati da se u Hrvatskoj neki čak više i na deklarativnoj razini ne trude sačuvati privid trodiobe vlasti. A ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić po tom pitanju je svojim intervjuom za novi broj Globusa uspio čak i za Hrvatsku postaviti neke nove standarde.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.