Napadač SMS-om na Sašu Lekovića završio u zatvoru

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković upozorio je u utorak, nakon objave informacije da je zagrebačka policija pritvorila Saša Leković73-godišnjaka zbog toga što mu je slao prijeteće sms poruke, kako nije bitan on ni uhićeni, već je problem u eskalaciji govora mržnje i prijetnji za što glavnim generatorima drži dio političara i one koji sebe zovu novinarima.

Upitan za reakciju nakon što je objavljeno da je uhićen 73-godišnjak, Leković je naglasio da nisu važni ni on, niti uhićeni, već je problem količina prijetnji, bilo sms-ovima, bilo pismima s prijetnjama, uključujući prijetnje smrću, upućenih ne samo njemu nego i drugim novinarima. Njihov je broj, istaknuo je, toliko velik da je HND već upozorio na to kao na veliku društvenu opasnost i zbog tog tražio održavanje sjednice saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, piše HRT.

Sama sjednica pokazala je da je tu riječ o velikoj društvenoj opasnosti na koju se i dalje zatvara oči, ponavlja Leković. A ovo je samo jedna od posljedica jer ja sam prijavio i druge napade, a i drugi su prijavljivali napade.

U zatvoru radi opasnosti od ponavljanja djela

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je u utorak kako je zbog slanja prijetećih sms poruka predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću uhićen i pritvoren 73-godišnji muškarac. Njega je u nedjelju ispitala istražna suktinja, a u pritvoru je zadržan zbog opasnosti od ponavljanja djela, kaže se u vijesti HRT-a.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.