Što radi ministar unutarnjih poslova i o čemu razgovara s urednikom Nacionala?

Sastanak ne možemo nazvati tajnim, jer se dogodio na javnom mjestu, ali svakako je zanimljivo da ministar policije više od dva sata razgovarao prošle nedjelje s glavnim urednikom Nacionala, a onda se u tom tjedniku pojave žestoki napadi na ministre HDZ-a, piše Maxportal i cijeliVlaho Orepićprilog potkrepljuje slikama.

Najžešći od svih napada bila je optužba na račun potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića da je Četvrta gardijska brigada, čiji je Krstičević ratni zapovjednik, 3. rujna 1995. godine kod Jajca u Bosni i Hercegovini počinila ratni zločin ubivši 32 civila među kojima su većina starci i djeca.

Ministar Krstičević je isti dan demantirao optužbe kazavši da je riječ o neistinama jer u to vrijeme 4. gardijska brigada uopće nije bila u BiH, nego u svom sjedištu u Splitu. Smatra da je riječ o pokušaju destabilizacije i “specijalnom ratu” protiv 4. gardijske brigade, njega kao zapovjednika, ali i protiv Hrvatske.

“Zašto taj tjednik to radi, zašto nas želi destabilizirati i za čije interese – ne znam. Ja mu samo poručujem da u tome neće uspjeti”, odriješit je bio ministar obrane Damir Krstičević.

Većina medija je pretragom dokumentacije dostupne na stranicama Haaškog suda, i uspoređuju s “dokazima” koje je objavio Nacional, ustanovila da je riječ o krivotvorinama, piše u tekstu Maxportala.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.