Vigilare traži javnu ispriku i održavanje predviđene emisije

Hrvatska radio-televizija je javna televizija koja bi trebala omogućavati slobodu govora te poticati različitost mišljenja u javnosti. Kao HRT-ovi pretplatnici izražavamo šokiranost i nezadovoljstvoGoran Raman - HRTzbog otkazivanja gostovanja saborskog zastupnika, Ladislava Ilčića, u emisiji Aleksandra Stankovića „Nedjeljom u 2“, dogovorene za nedjelju 13. prosinca 2015. godine, kaže se u današnjem priopćenju udruge Vigilare.

Moramo naglasiti da ovakvi potezi jako podsjećaju na vremena Televizije Zagreb i cenzuriranja nepodobnih te dokidanje pluralizma zbog verbalnog delikta. HRT nije i ne smije biti pristran, a naročito ne smije promicati i preferirati pretežno lijevo-liberalne stavove u svojim (najgledanijim) informativnim emisijama, navodi se dalje u priopćenju.

U ime preplatnika koji financiraju djelovanje HRT-a zahtijevamo javnu ispriku i održavanje spomenute emisije. U suprotnom, to ćemo smatrati grubim kršenjem svih profesionalnih novinarskih kriterija i zakonskih propisa o HRT-u te pozvati podupiratelje i širu javnost na prestanak plaćanja RTV pristojbe. Udruga Vigilare ovim povodom pokrenula je i svoju akciju slanja peticija prema HRT-u, koja se može naći na poveznici (Ne)sloboda govora na HRT-u!.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.